1

Odp: Czyżby to początek zmian w edukacji?

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Rada Szkoły jest w zespole na osiedlu Zwięczyca.

3

Panie Szumny, bardzo nieszczerze brzmi pańska krytyka działań władzy Rzeszowa. W czasie debaty wychwalał pan prezydenta Sienko, radnych PO, SLD, Rozwoju Rzeszowa. Krystyna Wróblewska to też dla pana autorytet. W co w takim razie mamy wierzyć?

4

Drogi <mieszkańcu>, podczas debaty podałem nazwiska osób z różnych klubów, które jak zechcą to mogą pomóc dokonać dobrych zmian w oświacie. Sam PiS liczy tylko 8 osób i nic nie przegłosuje bez wsparcia innych. A mamy ważne projekty uchwał do przyjęcia, aby dokonać niezbędnych zmian.

5

Krytyka działań władzy sięga tak głęboko, jak bardzo te działania są szkodliwe. Na razie źle jest w liceach i technikach. Dlatego trzeba już dokonać naprawczych zmian, a nie czekać na zepsucie w gimnazjach i podstawówkach. Krystyna była doradcą metodycznym (przed likwidacją przez miasto), ale nigdzie nie twierdzę, że to dla mnie autorytet we wszystkim.

6

Pan Szumny teraz jest ekspertem od wszytskiego. Coś Pan robił przez ostatnie trzy lata?

7

Z wszystkich ostatnich debat, które odbyły się w Rzeszowie na różne tematy, jedynie w tej oświatowej brałem udział jako panelista - i to w zamian za inną planowaną wcześniej osobę.

PS. Jestem z wykształcenia nauczycielem, pracowałem w szkole średniej (LO) i potem na uczelni jako nauczyciel akademicki.