Odp: W Rzeszowie wreszcie Centrum Nauki
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
BRAWO! TAK TRZYMAĆ
Trzymać, trzymać. Ale coś chyba jeszcze daleko do otwarcia
Nie mam nic przeciwko takim inicjatywom i miasto powino pomóc temu pomysłowi. Jest też druga prawda. Watpię czy podobnie wyrozumiały w sprawie jest tzw. statystyczny mieszkaniec Rzeszowa. Myślę, że większość nie emocjonuje się tym tematem. Nawet przykład pikniku naukowego jest mylący. Ci sami ludzie przychodzą oglądać elektroniczne roboty a gdy piknik minie równie chętnie zadowalają się choćby fontanną multimedialna. Proponuję trochę więcej realizmu i nie przesadzanie w zachwytach nad pomysłem centrum nauki. Ludzie i tak gustują w prostych rozrywkach.
@dr House
Trochę generalizujesz. To, że patrząc globalnie na społeczeństwo widać, ze najlepiej trafiają do niego "proste rozrywki", nie oznacza rezygnacji z tych trochę ambitniejszych. Tak było jest i będzie.
Poza tym akurat robotów na pikniku niewiele, raptem kilka stoisk na kilkadziesiąt i tęż nie są najbardziej oblężone. Nie dla robotów przychodzą te tłumy ludzi. A, że potem niektórzy z nich "idą oglądać fontannę" to już inna sprawa. To wolny kraj więc każdy może robić co chce.
Trudno nie zgodzić się z tym, ze być może nie budzi to takich emocji wśród "społeczeństwa". Tylko czy z tego powodu należy rezygnować z projektu? Ida tym tokiem myślenia trzeba by rezygnować z wielu "działań" których popularność nie jest masowa. To prosta droga do regresu cywilizacyjnego.
Trzeba ten pomysł promować. Uważam nawet że wbrew oczekiwaniom ogółu. Jak zainteresowania modzieży będzie się pozostawiało "prawom rynku" to wygra sex, muzyka i dragi. Czas zmienić tą dekadencję
Jakie centrum nauki? W Rzeszowie?
Tu buduje się tylko miejsca przeznaczone dla szerzenia kultury... fizycznej. Snowprarki, dirtparki, work coś tam parki i ciul-wie-co parki powstają aby społeczeństwo tężyzny nabrało ale o rozum to już się nie dba. Zróbcie jeszcze kilka super siłowni czy wyszalni rolkowo-deskowo-cholera wie jeszcze jakich... tylko potem nie narzekajcie na poziom w szkołach.
Nie jestem przeciwnikiem takich miejsc ale jak we wszystkim trzeba zachowywać równowagę.
Masz rację w sprawie przerostu tych swoistych kapliczek poświęconych kultowi sportu. Zauważ że w działaniach władz zawsze jednym tchem wymienia się kulturę, edukację i właśnie sport. Radni Niewczas i Walawender (z Resovii) i Derengowski ciągle przekonują że sport jest to ważna część kultury.
Nie rozumiem tylko których miejsc nie jesteś przeciwnikiem? Szerzenia nauki czy sportu?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź