1

Odp: Pomysł zadaszenia fontanny - Rzeszów w roku 2040 - cz.2

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Aż strach się bać..., że się spełni! Jak przeczytałem przed chwilą, szykuję się kolejna mega inwestycja. Wszystko fajnie, tylko któregoś dnia obudzimy się, a w Rzeszowie będą same galerie i kościoły! Chyba czas najwyższy opuścić to miasteczko.

3

Ale przynajmniej ktoś myśli wizjonersko. W Rzeszowie potrzebni są tacy ludzie smile

4

Profesor powinniście mieć takie sny tydzień w tydzień. Bo co czytom jako prase, to tylko lejo sie po mordach, chwalo sie tym jak ludziska jeździć nie umiom, a usmiać nie ma się z czego. Ino tylko może przez łzy, że albo tak nic sie tu nie dzieję albo słabych pismaków momy? A tu czytom Profesora i z miejsca mom lepszy humor! smile smile smile

5

Wiesiu ja to Cię lubię, Ty taki prosty, szczery facet jesteś smile I racje masz, warto się pośmiać i to nawet częściej niż czasem smile

6

Cieszę się, że się Wam podoba. Dziękuję za miłe słowa.
No i przy najbliższej okazji rzucę się ponownie w objęcia Morfeusza.. Może znów przyśni mi się jakiś Bułka....:)

7

Po przeczytaniu tekstu należałoby się zastanowic czy istotnie jest on do śmiechu. Wizja kultury w Rzeszowie przyszłości jaką roztacza autor jest bardzo smutna. Prym fontanny to zapewne tylko przenośnia ale trafnie pokazuje ona brak wyższych celów w życiu kulturalnym Rzeszowa. Na tym tle powstanie centrum nauczania społecznego Kościoła wcale nie należy traktować ironicznie, bo to wybijający się punkt w rozwoju intelektualnym. W każdym bądź razie o innych jaśniejszych stronach życia autor milczy. To pewnie przez przesadę  i oby to była przesada w widzeniu przyszłości. Pozdrawiam.