Odp: Pomysł zadaszenia fontanny - Rzeszów w roku 2040 - cz.2
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Aż strach się bać..., że się spełni! Jak przeczytałem przed chwilą, szykuję się kolejna mega inwestycja. Wszystko fajnie, tylko któregoś dnia obudzimy się, a w Rzeszowie będą same galerie i kościoły! Chyba czas najwyższy opuścić to miasteczko.
Ale przynajmniej ktoś myśli wizjonersko. W Rzeszowie potrzebni są tacy ludzie
Profesor powinniście mieć takie sny tydzień w tydzień. Bo co czytom jako prase, to tylko lejo sie po mordach, chwalo sie tym jak ludziska jeździć nie umiom, a usmiać nie ma się z czego. Ino tylko może przez łzy, że albo tak nic sie tu nie dzieję albo słabych pismaków momy? A tu czytom Profesora i z miejsca mom lepszy humor!
Wiesiu ja to Cię lubię, Ty taki prosty, szczery facet jesteś I racje masz, warto się pośmiać i to nawet częściej niż czasem
Cieszę się, że się Wam podoba. Dziękuję za miłe słowa.
No i przy najbliższej okazji rzucę się ponownie w objęcia Morfeusza.. Może znów przyśni mi się jakiś Bułka....:)
Po przeczytaniu tekstu należałoby się zastanowic czy istotnie jest on do śmiechu. Wizja kultury w Rzeszowie przyszłości jaką roztacza autor jest bardzo smutna. Prym fontanny to zapewne tylko przenośnia ale trafnie pokazuje ona brak wyższych celów w życiu kulturalnym Rzeszowa. Na tym tle powstanie centrum nauczania społecznego Kościoła wcale nie należy traktować ironicznie, bo to wybijający się punkt w rozwoju intelektualnym. W każdym bądź razie o innych jaśniejszych stronach życia autor milczy. To pewnie przez przesadę i oby to była przesada w widzeniu przyszłości. Pozdrawiam.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź