1

Odp: Udawana tolerancja

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

To efekt upolitycznienia mediów. Wystarczy posłuchać nawiedzonych inaczej dziennikarzy z TVN albo poczytać Michnika lub Bujarę. To kampania promocyjno-polityczna przyprawiana odstrukcją względem inaczej myślacych. Tylko nikt nie przewidział że ojciec chrzesny całej akcji Palikot tak doszczętnie się zbłaźni. Niech teraz media współnie promują super-prawa dla gejów i transwestytów. Społeczeństwo już sie do tego zraziło.

3

Bardzo dobre uwagi na temat naszej współczesności. Gratuluję autorce odwagi w przedstawieniu sprawy. Zwłasza, że nic oprócz spotkania się z odmiennymi poglądami nam nie grozi. To tylko presja w mediach niekiedy tak nas onieśmiela. Bądźmy sobą.

4

Rozumiem autorkę tekstu. Mam takiego jednego w pracy. Nie wiem może gej, może nie. Ale jak tylko pojawia się jakiś tzw: "śliski temat" on nie mówi, on krzyczy najgłośniej i stara się na siłę przekonać wszystkich do swojej racji. Nie rozumie tego, że ktoś może i ma prawo mieć inne zdanie.

5

Ogólnie przyjęło się zabraniać rozgłaszać że nie było holokaustu bo to może prowadzić do nienawiści i mordów. Podobnie zabrania się jeździć za kółkiem po nawet małej dawce alkoholu bo na drogach mogą zginąć ludzie. Pewnie znajdzie się jeszcze kilka takich ewidentnych ograniczeń wolności w imię tylko przypuszczenia o możliwych negatywnych następstwach. To zadam przewrotne pytanie. Dlaczego nie zabraniać szerzenia homoseksualizmu jeśli z całą pewnością dokłada on swoją cegiełkę do kryzysu demograficznego. Niech zdeklarowani homosie robią u siebie w domu co chcą. Ale po co im pozwalać propagować modę na homikowanie. Bo to co jest teraz to już zaczyna być trendi moda.

6

To już nawet nie chodzi o to, czy ktoś ma inne preferencje seksualne niż my, czy ktoś preferuje związki formalne czy woli "luźne partnerstwo". Różnimy się w wielu kwestiach i to powinno nas łączyć a nie dzielić. Przynajmniej nie tak ostro jak to ostatnio możemy zauważyć i to już nie tylko w polityce...
Co się z nami dzieje? Nie stać nas już na szczerą dyskusję z kimś kto nie podziela naszej myśli, ale wykazuje szacunek względem nas w dyskusji i może liczyć na to samo z naszej strony. Ja chętniej wysłucham kogoś kto myśli inaczej niż ja, jeżeli będzie ze mną rozmawiał spokojnie, na pewnym poziomie.

7

Przyznam, że nie rozumiem tego całego tekstu powyżej. Jak do tej pory, można spotkać się jedynie z krzykiem i agresją ze strony osób  o tzw: prawicowych, bardzo konserwatywnych poglądach. Takich co to gotowi są tych o innych poglądach pobić nawet krzyżem, który ponoć tak szanują.