Odp: Odtworzony średniowieczny zamek
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Byłem i polecam, choć jak dla mnie trochę za cukierkowo ozdobiony jest kwiatami.
Co za powitanie gości. Na samym froncie zamku, z przodu wieży widnieje od razu bardzo gustowny średniowieczny sraczyk. Do tego widziany (z zawartością) od dołu Zatem przybywający na zamek w przeszłości byli witani ciekawymi widokami i zapachami
Jest coś magicznego w takiej kamiennej budowli położonej wśród wzgórz i lasów. Coś jak zaklęcie. Szczególnie gdy dojeżdża się do takiego miejsca to aż ciarki przechodzą. Przeżyłam to za każdym razem gdy jadę np. do Odrzykonia. Zamek w mieście nie robi już takiego wrażenia ale wsród bujnej przyrody to co innego. W Tropsztynie byłam kilka lat temu i widzę ze znowu powinnam przypomnieć sobie to miejsce. Pamiętam gospodarza który teraz w wywiadzie z tym samem zapałem opowiada o zamku. Mam nadzieję, że za tydzień będzie daldzy ciąg i to czego się spodziewam
To tylko makieta zamku. Nie rozumiem fascynacji taką mistyfikacją. Równie dobrze można podziwiać udające zamki cygańskie wille.
No drogi architekcie, chyba to jednak znacząca różnica i to pod wieloma względami.
>>to jednak znacząca różnica i to pod wieloma względami<<
Niby jaka. Chyba tylko taka, że cygański pałac służy do zamieszkania a odbudowany zamek do... No właśnie. On nawet nie ma funkcji.
A mnie się bardzo podoba...za jakiś czas nabierze patyny i będzie wyglądał jakby stał tu od stuleci. Brawo
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź