Odp: Moim zdaniem - Szczerze o gejach
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Zgadzam się, myślę w podobny sposób, mimo iż mogę samą siebie nazwać mniejszością o biseksualnej orientacji. Ludzie nie muszą być narażani na gorszenie jakie oferuje nam wymieniona w tekście parada równości. Widzą to przecież nie tylko dorośli ludzie, ale również i dzieci. Nie wspominając już o tym, że zgodnie z zasadami kultury to w towarzystwie nie wypada się całować, a co dopiero...
Czasem, kiedy czytam artykuły Hyginusa, myślę sobie: "Dlaczego nie mamy takich ludzi w rządzie?" I tą myśl goni następna: "Hyginus na prezydenta!"
Mam kilku znajomych o preferencjach homo- lub biseksualnych i są rzeczywiście normalnymi ludźmi, nie szerzą jej na prawo i lewo. Wolałbym, aby wszyscy ludzie tego typu tak robili. Zdecydowanie zgadzam się ze wszystkim w tym artykule.
Nie wiem jakie takie marsze w warszawie, ale widzialem takieparady dwie w krakowie i za cholere nie widzialem tam nic gorszacego, jakis erotycznych gadzetow itp, za to widzialem po drugiej stronie kilkuset ogolonych na lyso wyrostkow w dziwnie kojarzacych sie uniformach z haslami ''pedaly do gazu'', ''zakaz pedalowania,'' ''nasz kraj nasze zasady'', nigdynie uczestniczylem w takim marszu rownosci, ale jakbym mmusial wybierac miedzy wesolym i kolorowym ispiewajacym tlumem skladajacycm sie czesto z pieknychkobiet a ponurymi kolesiami ogolonymi ibranymi w szare mudnury z czerwonymi opaskami z krzyzem celtyckim na bialym tle( jakie macie skojarzenia?) to wybralbym jednek ten pierwszy, a tym drugim nie chce oddawac kraju na ich zasadach, POZDR
Tak brzmi rozsądek.
Jakby nie patrzeć, w każdej grupie znajdzie się część ludzi czująca się zobowiązaną do wypowiadania się w imieniu większości. Może dodałbym więc, niektórzy homoseksualiści chcą organizować parady i w nich uczestniczyć. Nie wszyscy, bo jednak te statystyczne kilka procent społeczeństwa w najniższych szacunkach a 1/10 w najwyższych oszacowaniach, na paradach się jednak nie pojawia.
Nie wiem też, skąd wziął się idiotyczny pomysł nazywania związków partnerskich małżeństwami, praktyka ta tylko utrudnia dyskusje nad prawnym regulowaniem takich związków zarówno hetero jak i homoseksualnych. Dla wielu par byłby to ekwiwalent tych samych praw, które uzyskują małżeństwa cywilne przynajmniej w kwestii majątkowej, wspólnych rozliczeń, spraw spadkowych i odpowiedzialności cywilnej.
A pamiętacie święte oburzenie, gdy większość posłów w sejmie nie mogło powstrzymać smiechu gdy Biedroń mówił o czymś poniżej pasa? Za ten śmiech można było oberwać od autorytetów w tvn podobnie jak Koreańczycy obrywali za nie dość głośny płacz po stracie wodza. Chyba rację mają ci którzy mówią, że totalitaryzm może mieć również nie policyjne oblicze. Dyktatura politycznej poprawności może doprowadzić do wielu takich absurdów i dobrze poruszać w mediach tematy takie jak ten.
wg mnie politycy typu Biedroń to przejściowe zjawisko. Znikną tak jak partia przyjaciół piwa, LPR i Samoobrona. Radykałowie szybko nudzą sie społeczeństwu. Teraz będzie tak samo.
Nowy cytat:
A każdy winien mieć do tego prawo i nie musieć znać szczegółów pożycia intymnego osób zarówno homo- jak i heteroseksualnych.
Po cholerę, więc te parady. Hedonizm pełną gębą. Normalności ubywa. Komu na tym zależy, czyżby niektórzy z pośród nas znaleźli sposób na wygodne życie na fali poprawności politycznej. Skąd wieją te szaleńcze wiatry? To czysta deprywacja sensoryczna, tak jak szampan bezalkoholowy dla dzieci. Od dziecka, dzięki głupocie rodziców są przyzwyczajane do pijaństwa. Niektórzy Niemcy, Polacy biją na alarm - przyrost naturalny maleje. Upadek Rzymu też tym się charakteryzował. Zobaczą już najbliższe pokolenia, w czyich rękach będzie polska ziemia; muzułmanów czy Chińczyków. Cywilizacje oparte tylko o zysk, bez zasad molalnych- padają i to z hukiem, a czasem bez niego, powoli. O tempora, o mores !!!
Hyginus, wcale sie nie dziwię twoich pogladów. Czego mozna spodziewać sie po kimś kto biega z mieczem i toporem. Brakuje ci jeszcze tylko pochodni i stosu. Zacnij zyc nowoczesnie.
"współczesny> Hyginus, wcale sie nie dziwię twoich pogladów. Czego mozna spodziewać sie po kimś kto biega z mieczem i toporem. Brakuje ci jeszcze tylko pochodni i stosu. Zacnij zyc nowoczesnie."
TO CO MA ZOSTAĆ GEJEM??? SZKODA BYŁOBY GOŚCIA - PRZYSTOJNY... CHOCIAŻ Z DRUGIEJ STRONY, Z TYMI PRZYSTOJNYMI NIGDY NIC NIE WIADOMO...;-)
Aha. Czyli, żeby być nowoczesnym to trzeba stać się gejem/lesbijką. Zaprzeć się swoich poglądów. Iść z falą idiotyzmów. No to ja dziękuję! I jako kobieta wolę tych "nienowoczesnych" facetów. Z toporem. Mieczem. Męskich. W zbroi z wartości. Rycerskich i walecznych. Czasy, które z pasją przypomina Hyginus świadczyły o tym, że facet był facetem. A nie miękką kluchą z żelowym fryzem i wygolonym torsem.
I myślę, że z poglądami Jacka zgadza się cała masa ludzi. Tylko jako, że to nienowoczesne, nie powiedzą o tym głośno. I wśród tych zgodnych nie wszyscy "biegają z toporem", więc to marny wyznacznik
W dzisiejszej rzeczywistości (której kwintesencją jest poprawność polityczna opisana przez Hyginusa) mniejszości po prostu są esencja życia społecznego. Tak przynajmniej chcą media, rządcy dusz i panująca europejska władza. Wydaje się, jakby społeczeństwo bez mniejszości miało być upośledzone. Zatem dochodzi do absurdów bo tworzy się te mniejszości na siłę i udawadnia wszystkim na około, że nowoczesność musi być związana koniecznie z innością każdego wobec wszystkich. Najlepiej pokazują to programy w rodzaju Ewy Drzyzgi, Babilonu itp.
Dla mnie ci tzw. "geje" są po prostu przereklamowani. Wizerunek tworzy im garstka nawiedzonych lub rozhisteryzowanych seksualnie chłopców, którym sie wydaje, że są męczennikami ludzkości jak Biedroń. Duża część natomiast chce zwyczajnie spróbować czegoś nowego i ci też mają się za gejów. Reklama czyni cuda. Powstaje z tego specyficzny nurt kulturowy, w którym wielu gubi swoje emocje. Z tego co sam zaobserwowałem, zostaje im później z tego ogromny niesmak, przy którym przejścia alkoholowe czy wspomnienie nałogu przez byłego palacza to drobnostka.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź