1

Odp: Tłumy w galerii... sztuki

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Zawsze mnie zastanawiało jaki cel przyświecał Elektromontażowi, że tak na fioletowo oświetlił najwyższe piętro budynku? Ale galeria artystyczna w wieżowcu dobry pomysł. Tylko trochę mało znana.

3

Pan Adam po raz kolejny pokazał klasę. Byłam na w Indiach i na wystawie. Patrząc na zdjęcia wróciłam pamięcią do tych miejsc, przypomniałam sobie twarze tubylców i absolutnie zgadzam się z wypowiedzią o wszechobecnych zapachach, to fakt są niesamowicie intensywne smile

4

Wystawa ciekawa, zdjęcia niektóre intrygujace. Brakuje mi jednak chocby krótkich opisów które przybliżą widzowi sytuacje z fotografii. Nigdy nie byłam w Indiach i wiele rzeczy nowych moznaby pokazać dodatklowymi opisami.

5

Nie wiem czym tak się emocjonujecie. Z tego co czytam i widzę to zwykły zbiór zdjęć. Chyba bardziej treściwe będą dobre albumy o Indiach. Tam przynajmniej można znaleźć ciekawe treści, zauważone i opisane problemy.

6

X, ty to jesteś znawca. Pójdź może na wystawę i zapoznaj się a nie oceniaj na podstawie krótkiego sprawozdania z otwarcia

7

Ja wolę oglądać takie zdjęcia niż te w przewodnikach i albumach tematycznych. To zdjęcia "momenty", zrobione w odczuciu chwili i fascynacji. Są bardziej prawdziwe, niż te "pozowane" na dobrą podróżną fotografię i dodatkowo graficznie obrabiane. Myślę, że na tym właśnie polega świeżość tej fotografii, że są to zdjęcia "amatora".

8

Brawo dla Zachęty i Jacka Nowaka smile

9

Przydałoby sie w Rzeszowie więcej takich niezależnych od władz wydarzeń artystycznych. Ta wystawa może nie jest rangi samego Pulicera ale jest szczera i pozbawiona tego patosu, gdzie bardziej liczy się celebrowanie prezydenta, marszałka, wojewodę, biskupa i innych. To otwarcie naprawdę było autentyczne i przyszli tu ludzie a nie urzednicy.

10

Byłem, widziałem - niezłe zdjęcia jak na laika. Wiem co mówię, fotografią zajmuję się od lat.

11

Jesteśmy coraz bardziej otwarci na swiat, na coraz więcej kultur, a jednocześnie nasze szkoły mają ograniczać lekcje historii Polski. To smutne, ale w 1980 roku Solidarność walczyła o wprowadzenie nauczania historii do zawodówek, a po 30 latach usuwa sie takie nauczanie z liceów...