Odp: Tłumy w galerii... sztuki
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Zawsze mnie zastanawiało jaki cel przyświecał Elektromontażowi, że tak na fioletowo oświetlił najwyższe piętro budynku? Ale galeria artystyczna w wieżowcu dobry pomysł. Tylko trochę mało znana.
Pan Adam po raz kolejny pokazał klasę. Byłam na w Indiach i na wystawie. Patrząc na zdjęcia wróciłam pamięcią do tych miejsc, przypomniałam sobie twarze tubylców i absolutnie zgadzam się z wypowiedzią o wszechobecnych zapachach, to fakt są niesamowicie intensywne
Wystawa ciekawa, zdjęcia niektóre intrygujace. Brakuje mi jednak chocby krótkich opisów które przybliżą widzowi sytuacje z fotografii. Nigdy nie byłam w Indiach i wiele rzeczy nowych moznaby pokazać dodatklowymi opisami.
Nie wiem czym tak się emocjonujecie. Z tego co czytam i widzę to zwykły zbiór zdjęć. Chyba bardziej treściwe będą dobre albumy o Indiach. Tam przynajmniej można znaleźć ciekawe treści, zauważone i opisane problemy.
X, ty to jesteś znawca. Pójdź może na wystawę i zapoznaj się a nie oceniaj na podstawie krótkiego sprawozdania z otwarcia
Ja wolę oglądać takie zdjęcia niż te w przewodnikach i albumach tematycznych. To zdjęcia "momenty", zrobione w odczuciu chwili i fascynacji. Są bardziej prawdziwe, niż te "pozowane" na dobrą podróżną fotografię i dodatkowo graficznie obrabiane. Myślę, że na tym właśnie polega świeżość tej fotografii, że są to zdjęcia "amatora".
Brawo dla Zachęty i Jacka Nowaka
Przydałoby sie w Rzeszowie więcej takich niezależnych od władz wydarzeń artystycznych. Ta wystawa może nie jest rangi samego Pulicera ale jest szczera i pozbawiona tego patosu, gdzie bardziej liczy się celebrowanie prezydenta, marszałka, wojewodę, biskupa i innych. To otwarcie naprawdę było autentyczne i przyszli tu ludzie a nie urzednicy.
Byłem, widziałem - niezłe zdjęcia jak na laika. Wiem co mówię, fotografią zajmuję się od lat.
Jesteśmy coraz bardziej otwarci na swiat, na coraz więcej kultur, a jednocześnie nasze szkoły mają ograniczać lekcje historii Polski. To smutne, ale w 1980 roku Solidarność walczyła o wprowadzenie nauczania historii do zawodówek, a po 30 latach usuwa sie takie nauczanie z liceów...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź