Odp: Róża - oto właśnie ludzka natura
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Nad takim "drugim dnem" filmu się nie zastanawiałam...hmmm, może warto? Myślę, że to nie jest film dla wszystkich, z jednej strony uważam, że RÓŻĘ powinni oglądnąć młodzi dla lepszego poznania historii, ale przez drastyczne sceny raczej nie powinni. A tak w ogóle wydaje mi się, że znajomość historii to jedno, ale jej "złe" pielęgnowanie to drugie. Polacy niestety mają do tego tendencję...
Według mnie film nie jest wiernym odzwierciedleniem historii. Kreowany był na obraz miłosny na tle historycznych przepychanek na Mazurach, a okazało się że wyszło jak zwykle Smarzowskiemu, brutalnie i "brudno". I zgadzam się z przedmówczynią, po co młodych karmić taką brutalnością i tak zbyt wiele jej we współczesnym świecie.
I dlatego ja nie pójdę na ten film. Właśnie wahałam się ale Wasze opinie pozwoliły mi dokonać wyboru na nie.
Film był mocny, to prawda. Pokazywał brutalność, na którą zdobyć się może człowiek. Niektóre sceny oglądałam przez palce;) Myślę jednak, że warto go zobaczyć. Pokazuje te mroczne strony ludzkiej natury, ale też to, że zawsze i mimo wszystko człowiek chce ocalać dobro, potrzebuje bliskości i zrozumienia. Sceny, kiedy dwójka głównych bohaterów przytula się do siebie, w obliczu okoliczności akcji filmu są bardzo przejmujące i pokazują tę iskrę pozwalającą na rozświetlenie mroku.
Po przeczytaniu tego tekstu, wybrałam się do kina. Gdyby nie zakończenie filmu, wyszłabym z kina załamana. Zgadzam się z ostatnimi zdaniami tekstu autorki. Gdyby nie było nadziei na lepsze jutro, nie byłoby po co żyć...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź