Odp: Niedoceniany plac w Rzeszowie
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Jestem pod wrażeniem! Nigdy w ten sposób nie patrzyłam na ten fragment zabudowy Rzeszowa. Wyobraziłam sobie co by było gdyby udało się zachować tę oś widokową. Oj! Byłoby ciekawie!
Może więcej takich miejsc tutaj opiszecie?
Do kompletu przydałoby się wspomnieć o położonym w tym samym ciągu innowacyjne odnowionym budynku jakiegoś urzędu (o zielonej elewacji). Na szczęście kolorek już trochę zbladł.
Uprzejmie informuję, że teren naprzeciwko Instytutu Muzyki, po drugiej stronie ulicy Dąbrowskiego, do ulicy Żwirki i Wigury włącznie, od paru lat posiada uchwalony plan miejscowy, uwzględniający oś kompozycyjną osiedla przełamaną osią budynku Instytutu Muzyki, z założeniem przywrócenia dla przestrzeni publicznej rzeźby "Zdobywcom Przestrzeni", która kiedyś dumnie stała przed Domem Kultury WSK (w miejscu dzisiejszej fontanny), a obecnie schowana jest wśród gęstniejącej zieleni kilkadziesiąt metrów obok.
Niestety, termin realizacji ustaleń tego planu jest nieznany, pomimo niegdysiejszego zainteresowania niektórych radnych, wyrażanego przez nich w lokalnych mediach...
@ bombardier. Takie życie kolego. Tylko niektórzy radni zauważają potrzebę rewitalizacji miejsca a stary Ferenc i tak to pieprzy...
Gratuluję obiektywizmu kolego.
@ miejski
Tych właśnie radnych miałem na myśli, którzy kiedyś zabiegali medialnie, wzywali i apelowali... Ówczesna okazja polityczna przeminęła, a razem z nią cała ta ich aktywność i troska o wartościowe miejsca.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź