Odp: Piknik Wiedzy - mieszkańcy zadowoleni z ambitnej rozrywki
jagienko miła! Niech Cie to nie wkurza. take it easy jak mówia potomkowie Brytów z domieszka krwi saksońskiej.
Pomyśl czy nie gorsze byłoby gdyby zmarnowano taki pomysł ? Czyż nie jest mozliwe, ze w przypadku zmiany organizatora ten pikni interaktywny wiedzy zamienia sie w piknik wiedzy o robieniu jadła z interaktywna degustacja onego ? Albo nauka rzeźbienia w drewnie ? No moze na dodatek jako wyraz najbardziej wyrafinowanej edukacji interaktywnej i zabawy w naukę odświewano by kilkadziesiąt zwrotek przyśpiewki ludowej o zjawiskach fizycznych ?
Przesadzam ? Tak oczywiscie, że przesadzam ale uważam, ze skoro organizatorzy dali rade na teraz to nie potrzeba im żadnej merytorycznej współpracy z władzami bo moze sie to niedobrze skończyć dla iedi pikniku. Ci co wymyslili i zorganizowali piknik przetarli szlak, pokazai co i jak trzeba zrobic i co chcesz by teraz oddali to tak "ku chwale ojczyzny - czytaj stolicy innowacji"
To byłby ich najwiekszy błąd. wiec nie żałuj, że tak jest, bo to najlepze wg mnie dla pikniku.
Nicha sobie bagatelizuja, choc skoro byli w tym roku to może jednak nie tylko wzruszają ramionami. Ale to ich reakcja. Dla mnie najwazniejsza jest reakcja mieszkańców miasta bo to dla nich a nie dla decydentów była impreza. hcciałbys by "grzali" się przy tej inicjatywei i zbierali punkty ktore potem zamieniali by na głosy wyborcze ?
mam nadzieje że Cię przekonałem....:)