Odp: Kultura w Rzeszowie kontra smart culture?
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Jeśli Fiołek od Ferenca chce zajmować się kulturą, to przynajmniej niech wykaże minimum szacunku dla polskości i nie tytułuje wydarzenia w języku angielskim. Co to za smart culture? Może to taka wydmuszka, która po nazwaniu w języku polskim straci swój "światowy" powab i wdzięk? Na marginesie, to każda kultura wyrasta z inteligencji człowieka.
Pani Kasia Olesiak takie cuda zdziałała w Krakowie a czym może się pochwalić z Rzeszowa? Może w Krakowie opowiada takie same cuda o Rzeszowie?
Pani Kasia? Czy to jest ta sama pani Kasia, która chciała zaprosić do Rzeszowa Gombrowicza? ;-)
Rija: "smart" w tłumaczeniu z języka angielskiego oznacza: "mądry", "sprytny", "elegancki"... Jak widać p. Fijołek abstrahuje od układu odniesienia... ;-)
A co się dzieje z projektem "Drabina do nieba"? Miała stanąć na trasie wjazdowej od strony Krakowa i jakoś nic o tym nie wiadomo. Parę lat temu z pompą ogłoszono budowę tej rzeźby Szajny a pewnie będzie tak jak z kolejką. Dużo gadania i zero realizacji. Nie przeszkadza to dziennikarzom cały czas zachwycać się, jaki mądry i gospodarny prezydent. I jakie pomysły ma fantastyczne...
"... Dużo gadania i zero realizacji... "
Jako żywo... Gadanie, debaty, debaty i gadanie... Coraz to lepsi kumotrowie na stanowiskach d/s tzw. kultury - a efekty mierne. Stolica innowacji, śmiechu warte.
@shepard
.. to tak samo jak Ty, tylko gadasz i niewiele robisz. Twoje gadanie i przemądrzałe opinie usłyszeć można wszędzie..... i nic z nich nie wynika.
Jakie są efekty Twoich tyrad.
ZERO
"... to tak samo jak Ty, tylko gadasz i niewiele robisz..."
Bo ja generalnie lubię tak nic nie robić. I tylko gadać. Bo gadanie też w sumie lubię...
Chcesz o tym pogadać? ;-)
Zapraszam... Będziemy mogli bezpośrednio wymienić poglądy. Jeśli potrafisz... Bo to niełatwe jest:
nie chować się za pozorną anonimowością w sieci... ;-)
"... Jakie są efekty Twoich tyrad. ZERO... "
To w kwestii ZERA jeszcze. Mnie trochę niezręcznie tak opowiadać... Wpadnij tutaj:
https://www.facebook.com/Radiolatorium-
6083431043
https://www.facebook.com/Radiolatorium-
2044547447
najlepiej w czasie zajęć. Będzie okazja porozmawiać np. z rodzicami, którzy mają wiedzę praktyczną n/t co z czego wynika… Chałupka ciasna – ale własna. Zbudowana od ZERA właśnie, bez złotóweczki wyssanej z publicznej kasy. Jak widać – i z gadania pożytek jakiś być może… A dzieci i młodzież – uważasz – to partner bardzo wymagający… na ściemie pozna się bły-ska-wi-cznie. Trzeba się starać tedy. I zwyczajnie - WARTO...
@shepard
Ty nie rozumiesz... Zapytałem jakie są efekty Twoich tyrad? Czy Fijołek albo pani Kasia przeczytawszy Twoje szyderstwa zapadli się pod ziemię? Mozę zawstydzili, zrezygnowali z działania. Gdzieś mają to co piszesz...
Efekty Twojego narzekania są zerowe... Plujesz, szydzisz i uważasz, ze świat przerażony Twoimi opiniami padnie na kolana...
Masz satysfakcję, że opluwasz ludzi.
Moralne dno...
Spieracie się jałowo nad semantyką. Wiadomo że zanim coś się zrobi należy o tym porozmawiać. Znam takiego co z nikim nic nie konsultuje bo wszystko wie najlepiej i od razu wydaje polecenia Wykonać. Skutki są powszechnie znane.
"... Plujesz, szydzisz i uważasz...
"... Masz satysfakcję, że opluwasz ludzi... "
Skoro Wiesz lepiej co sprawia mi satysfakcję - żadne tłumaczenie nie pomoże. To jestem w stanie zrozumieć.
Z tym moralnym dnem się tak nie rozpędzaj... bracie. Bo nigdy nie wiadomo co czeka za rogiem...
A - pozwól, że powtórzę jeszcze raz - anonimowość w sieci jest tylko pozorna.
W kwestii zasadniczej: jakie tedy efekty w praktyce - dały/dają organizowane co chwila debaty? Konkretnie poproszę...
Bo może coś jednak mi umknęło...
Ostatnio edytowany przez Shepard (2016-12-16 09:58:38)
@Tomasz
forum TWiNN to nie miejsce gdzie niewyżyty szyderca mieć powinien radochę, że znów komuś "nawrzucał".
@shepard
Grozisz mi?
Och już się boję, że mnie namierzyłeś i wiesz kim jestem. No i co z tym fantem zrobisz? Przyjedziesz i mnie złoisz czy tylko pogrozisz palcem? A może będziesz czekał za rogiem? I co dalej?
Czy ujawnisz całemu światu, kto taki popełnił zniewagę i zwrócił Ci uwagę, że Twoje posty nadają się na śmietnik?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź