Odp: Płatna strefa - grzechy główne
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Jestem za płatna strefą choć sam mam auto. Wreszcie zacznie sie opłacać budować parkingi wielopoziomowe. Miasto z tego co wiem będzie taki budować na przeciwko szpitala na ul. Szopena/Szpitalna. Wpływy z parkometrów + rozruszanie nowego biznesu jakim są parkingi. Jestem za
"... Jestem za płatna strefą choć sam mam auto... "
Twoja logika, pisul jest wprost proporcjonalna do tej: "będzie jechał autobus, bo ludzie stoją na przystanku"...
Nic się nie zmienia ;-) czytać cię głąbie to zaszczyt...
@ krew w stolcu / Miasto nic tam nie będzie budować bo sprzedało tą działkę urzędowi marszałkowskiemu. Jeżeli już to marszałek wybuduje tam parking.
miejski, nie jest to logiczne? Szpital na Szopena jest zarządzany przez marszałka to niech zapewni mu parking.
Owszem, tak jak logiczne jest żeby miasto zapewniło parkingi dla swoich instytucji w centrum
Brawo. Wprowadzą płatną strefę, potem podwyższą ceny biletów autobusowych i najpopularniejszym środkiem lokomocji będą nogi. Ferenc to oszust, najpierw na początku rządów zlikwidował płatne parkowanie a jak już mu nie zależy na popularności to je przywraca. I jeszcze słyszę, że przedsiębiorcy mają mieć ulgowe traktowanie. Po co takie półśrodki - znajomi prezesa i tak masowo bedą mieli identyfikatory do jeżdżenia po wszystkich ciagach pieszych.
Ktoś tu wykrakał. W przyszłym tygodniu ma zapaść decyzja o podwyższeniu cen biletów autobusowych do 3 zł.
Prezydent nie wymyślił podwyżki cen biletów mpk tylko Anna Kowalska z ZTM jak już. Wymyśliła kobiecina że w Lublinie podnoszą ceny to i może i u nas podnieść. Ani słowa jak rozłożysty jest Lublin i ile km da rade przejechać na bilecie. Rzeszów mały zwarty, paliwko nie drożeje, unia sfinansowała autobusy i tablice. Dlaczego Ania chce wydoić Rzeszowiaków? Może ma TE dni? W poniedziałek głosowanie w radzie miasta. Ale podwyżka upadnie! Kilku radnych mówi że tak nie zakreklamuje sie komunikacji miejskiej i porzucenia prywatnych aut. I wprowadzanie płatnej strefy przy równoczesnym podnoszeniu cen biletów nie zyska większości. Ferenc ani tego nie wymyślił ani tego nie poprze. 3zł to psychologiczna bariera. Ludzie jeśli jakimś cudem przeszłoby w głosowaniu to wybiorą rower albo na piechote. 3 zł Ania pewnie straci prace na święta.
Cena biletu mpk dla mnie nieważna bo zamierzam oddawać krew i mieć przejazdy za darmo. Honorowi krwiodawcy przybywam. Ps. przy pobieraniu krwi pytają o orientacje seksualną?
Co do budowy wielkopowieżchniowych sklepów meblowych Ikea i Agata meble jestem przeciwko. Sam wyplatam meble z wikliny i układam błazerie z maliny na obce pióro.
Według mnie łatwiej jest płacić 3 zł niż 2,80. Od tych 20 groszy nikt nie zbiednieje.
Jeszcze łatwiej płacić 2,50 albo 2 zł. Miasto nie zbiednieje od tych kilku groszy
Czy widzieliście kiedyś władzę tyrana który obniża ludziom podatki lub ceny biletów. Te kwoty mogą iść tylko w górę. Ferenc potrzebuje nowych pieniędzy bo idzie na wojnę z gminami o przyłączenie kilku wsi. Miasto musi się tera zbroić, wydawać pieniądze na urzędników, agentów i emisariuszy co bedom chodzić po wiejskich jarmarkach i agitować na rzecz nowego świetlanego ustroju miejskiego. Stara dobra szkoła agitki
Tyle że władza choćby nie wiem jak tłumaczył nie ma podstaw do podwyżek. Większość błyskotek kupiła łunia a paliwo nie dość że nie rośnie to spada zwłaszcza jak kupuje sie hutlrtowo dla całego taboru. Nie ma uzasadnienia na podwyżki. Ale większym kuriozum równoczesna podwyżka biletów i obniżka cen w strefach płatnego parkowania. To sie nie dodaje.
@ rowerzysta. A od kiedy działania Ferenca mają się dodawać? przecież to sterowanie ręczne najprymitywniejsze z możliwych. Matip dostaje polecenia jakie stawki za postój ma pobierać. Jak zmieni się pogoda i dotrą słuszne opinie mieszkańców to na drugi dzień prezio zażyczy sobie obniżkę biletów mpk. A w grudniu jeszcze stanowisko o budowie kolejki jednoszynowej (oczywiście w przyszłości) bo rzeszowianie mają czuć że gospodarz o nich wciąż myśli. To recepta na niekończącą się wdzięczność ludzi. Nawet jak to wszystko zawali się w cholerę to będzie winne Państwo islamskie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź