Odp: Konkurs na plac Garncarski rozstrzygnięty
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Odlotowy projekt
Teraz tylko czekać na realizację!
Odsłonięte niezadaszone patio może nie sprawdzić się w polskim klimacie. To nie Hiszpania i zwykłe opady deszczu lub śniegu wygonią ruch klientów z wewnętrznego podwórka.
Podstawowe pytanie, czy inwestor wie jaki projekt został wybrany, bo jego odwaga inwestycyjna może nie wytrzymać próby tej nowoczesnej architektury
Nie wiem czym się tu zachwycać. To co wygrała jest makabrycznie chaotyczne.
Mnie szkoda jest tej starej kamieniczki. To prawda że bezstylowa ale wystarczyło tylko trochę dobrej woli żeby zrobić z niej przyjemny budynek i dobudować nową architekturę. Tak jak w projekcie pana Mazura.
Rija, z tego co wiem, to Inwestor od początku uczestniczył w ocenie projektów i jego ocena jest podobna do oceny komisji konkursowej. Nagrodzony projekt nie tylko mu się spodobał, ale na etapie oceny innych projektów Inwestor wyraźnie preferował rozwiązania odważne chcąc w tym miejscu śródmieścia zrealizować architekturę wręcz pokazową. A co do kosztów realizacji, to były one przedmiotem prezentacji dla wszystkich prac i są także akceptowane przez Inwestora.
Bardzo przyjemny wygląd posadzki placu i wejścia do budynku
Patrzę na rysunek wewnętrznego patio i zastanawiam się jak będzie ono wyglądało w czasie ulewnego deszczu. Ludzie na dole chyba się potopią. Nie chcę malkontencić, bo projekt mi się ogólnie podoba ale chba jednak powinni zapewnić w środku jakiś dach i odpływ wody.
Wreszcie coś z rozmachem!!!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź