1

Odp: Konkurs na plac Garncarski rozstrzygnięty

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Odlotowy projekt smile
Teraz tylko czekać na realizację!

3

Odsłonięte niezadaszone patio może nie sprawdzić się w polskim klimacie. To nie Hiszpania i zwykłe opady deszczu lub śniegu wygonią ruch klientów z wewnętrznego podwórka.

4

Podstawowe pytanie, czy inwestor wie jaki projekt został wybrany, bo jego odwaga inwestycyjna może nie wytrzymać próby tej nowoczesnej architektury wink

5

Nie wiem czym się tu zachwycać. To co wygrała jest makabrycznie chaotyczne.

6

Mnie szkoda jest tej starej kamieniczki. To prawda że bezstylowa ale wystarczyło tylko trochę dobrej woli żeby zrobić z niej przyjemny budynek i dobudować nową architekturę. Tak jak w projekcie pana Mazura.

7

Rija, z tego co wiem, to Inwestor od początku uczestniczył w ocenie projektów i jego ocena jest podobna do oceny komisji konkursowej. Nagrodzony projekt nie tylko mu się spodobał, ale na etapie oceny innych projektów Inwestor wyraźnie preferował rozwiązania odważne chcąc w tym miejscu śródmieścia zrealizować architekturę wręcz pokazową. A co do kosztów realizacji, to były one przedmiotem prezentacji dla wszystkich prac i są także akceptowane przez Inwestora.

8

Bardzo przyjemny wygląd posadzki placu i wejścia do budynku smile

9

Patrzę na rysunek wewnętrznego patio i zastanawiam się jak będzie ono wyglądało w czasie ulewnego deszczu. Ludzie na dole chyba się potopią. Nie chcę malkontencić, bo projekt mi się ogólnie podoba ale chba jednak powinni zapewnić w środku jakiś dach i odpływ wody.

10

Wreszcie coś z rozmachem!!!!!