1

Odp: Fontanna odkrywa nowy świat kultury

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Zupełnie nie zgadzam sie z autorem. Nowa fontanna to dobra rzecz. A ludzie z czasem unormują swoje zachowania.

3

Byłem w ostatnią sobotę na pokazie specjalnym po raz pierwszy. Pomijam że narodu było jak meczu mundialu i ludzie wzajemnie zasłaniali sobie widok. Pokaz był jeszcze mniej interesujący. Po kilku minutach przdstawienia miałem już dość. Bijaca fontanna i muzyka tlko tyle czasu była zdolna perzykuć moją uwagę. Jeśli to jest ta głowna atrakcja to wydatek znowu dziesięciu baniek jest porażką.

4

Agli, fontanna kosztowała 7,5 mln zł.

5

Kolejna droga zabawka w mieście. Choć z drugiej strony wielu mieszkańcom rzeczywiście się ona podoba.

6

A mnie wydaje się to kolejnym sztucznym tematem do dyskusji. W mieście prowadzi sie dziesiątki innych inwestycji za miliony złotych. Przy każdej, albo przy wielu z nich można postawić różne uwagi o sensowność. Choćby remont i poszerzenie ul. Rejtana. Świetna rzecz tylko dokąd samochody dojadą tą kosztowną ulicą, jeśli szeroka droga kończy się na Piłsudskiego. Dlatego dajmy już spokój fontannie.

7

po co się silić na analizy tego zjawiska - to, że się mieszkańcom podoba to chyba normalne - w końcu jest to dość efektowne, sam z dziećmi chodzę - do wody nie wchodzą, ale mają ubaw i nie nudzą się pod blokiem. Po co pisać takie dyrdymały - doktorat chcecie zrobić na tej fonatnnie czy co?