Odp: Snag - mężczyzna współczesnego miasta
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Dobry felieton Dobrze ujęty problem. Ludzie tego typu uważają się dziś za przykłady życia najbardziej trendy. A sami nie wiedzą jak bardzo są śmieszni. Szczególnie świat rozrywki pełen jest takich osobników.
A ja myślę, że jak we wszystkim najlepszy jest złoty środek.
Fajnie, że doczekaliśmy się czasów, kiedy mężczyźni więcej dbają o siebie;kiedy golenie pach, używanie dobrych męskich kosmetyków, dbanie o sylwetkę, dietę a zarazem przecież o zdrowie, nie uważa się za dziwactwa.
To staje się wreszcie normą i nie ma w tym nic metroseksualnego.
Nie widzę nic niemęskiego w chodzeniu do kosmetyczki, dermatologa, siłowni, solarium czy interesowaniu się modą.
Przyjemnie jest popatrzeć na zadbaną osobę.
Co innego jeśli, facet popada w skrajności; typowy narcyzm: obcisła koszulka, za dużo żelu na włosach, solarium 5. stopnia, itp.
Ale przecież wśród kobiet też notujemy takie przypadki.
To jest brak wyczucia estetyki.
A męskość to;siła, psychika, intelekt, odpowiedzialność, umiejętność radzenia sobie w życiu i w podejmowaniu decyzji…no i poczucie humoru też się przydaje.
I te cechy są najważniejsze bez względu na to co meżczyźni mają na sobie i jak wyglądają.
Droga Arleto, ależ to o czym piszesz na początku to jest właśnie z definicji metroseksualizm
Tak, praktycznie w 99% moje zdanie pokrywa się z credo przytoczonym na końcu artykułu. Im bardziej mężczyzna skupia się na swoim wyglądzie, tym jest (w moim odczuciu) mniej męski. Obraz mężczyzny= delikatnego, wypacykowanego chłopca kojarzy się z syndromem Piotrusia Pana, ktory jest niestały w uczuciach i nieodpowiedzialny. Taki niebieski ptaszek, ktory nie wie czego chce i ma zachwiane priorytety.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź