26

Odp: Mowa prezydenta Ferenca srebrem nie jest

Tom napisał/a:

Dziwi mnie zachowanie Przewodniczącego Rady  Andrzeja Deca, który z mocy prawa mu przysługującego powinien przerwać takie wystąpienie. Tu uwaga: Prezydent miasta jest tylko gościem na  sesjach Rady, jak i jego urzędnicy i bez zezwolenia Przewodniczącego nie wolno mu ( im ) zabierać głosu.

Jakbyś Tom przeczytał rzetelną relację z tej sesji, to byś wiedział, że reagowałem natychmiast. Jednak nie mam możliwości zamknąć komuś ust, ani wyłączyć mikrofonu.

27

Panie Andrzeju z całym szacunkiem ale zachowuje się pan nieco niemrawo. Nieprzymierzając jak Obama w sprawie Putina.

28

Panie Andrzeju Decu, wystarczyło by Pan,  nawet bez mikrofonu, wstał i obecnym na sali radnym ogłosił półgodzinną przerwę. Byłoby po wszystkim. Wiem, osobiście to widziałem jak Ferenc utrudnia pracę radnym, nie daje się wypowiedzieć , wtrąca swoje. Wie wszystko najlepiej. Tak dalej być nie może, to nie jest jego osobisty folwark. Wyłączył już wszystkie ostrzegawcze światełka. Trzeba przyznać, że w tym mu pomogliście, klepiąc najgłupsze jego pomysły, uchwalając stosowne uchwały ( warto było by policzyć ile uchwał na temat np. poszerzenia miasta podjęły kolejne kadencje rad na wniosek prezydenta, to chyba rekord Polski w XXI wieku ). Czy otrzeźwieje trudno powiedzieć. Wydaje się, ze nie bardzo może się już zmienić