1

Odp: Mowa prezydenta Ferenca srebrem nie jest

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Slowa prezydenta maja byc mocne i dobitne. Maja dzialac jak otrzezwienie dla ludzi mialkich i slabych. Przypomne cytaty Józefa Piłsudskiego- "Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy...", "- Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
- Najprostszy z możliwych. Bić kurwy i złodziei, mości hrabio...", "Ja tego, proszę pana, nie nazywam Konstytucją, ja to nazywam konstytutą. I wymyśliłem to słowo, bo ono najbliższe jest do prostituty. Pierdel, serdel, burdel..." Prezydent Ferenc wpisuje sie jak nikt inny w jeszcze jeden cytat czlowieka ktorego imieniem nazywaja ulice i w Polsce i na swiecie! "Choć nieraz mówię o durnej Polsce, wymyślam na Polskę i Polaków, to przecież tylko Polsce służę..." Wyjasniac dalej? I dlatego Ferenc ma moj glos i jak pokazuja sondaze kolejna wygrana i to w pierwszej turze bo tylko tak cos mozna zdzialac dla dobra Rzeszowa

3

Skoro z ciebie taki "historyk" pisul, to przypomnę ci, że inny polski bohater narodowy Kazimierz Wielki w brutalny sposób zgwałcił węgierską księzniczkę Klarę Zach a potem ponieważ jej rodzina protestowała przyłozył się do wymordowania całej tej rodziny.
Jego też dobrze jest naśladować?

4

Glupstwa gadasz. Jak skomentujesz artykul z Gazety Wyborczej - "Łódź wymiera, Warszawę ratują słoiki. Rzeszów rośnie w siłę " Ktory pokazuje jak wszystkie miasta Polski po roku 1988 sie wyludnialy. Jak tak zle czemu jest tak dobrze? Jak dla mnie moze gwalcic, palic i rzucac kurwami byle to sluzylo miastu. A jak widac sluzy.

5

Urząd to nie Wersal. Tak dzisiaj rzecznik prezydenta skomentował zajście.
Jeśli nie Wersal, to może burdel? Teraz nie tylko oświetlenie ale także język to sugeruje.

6

Rośnie liczebnie w siłę bo przyłączył sztucznie wioski. Nie ignoruj prostych faktów. Na takiej zasadzie każde wymierające miasto może nadal rosnąć.

7

Tyle ze patrzac na dane statystyczne ludnosci Rzeszowa w Wikipedii liczba ludzi tu zameldowanych ciagle rosnie mimo iz kilka lat nic nie przylaczano a i w tych latach na plus. Sam zobacz. Jak to skomentujesz?

8

Zobaczycie, nie Ferenc, a Wolicki kupi te krzesełka i ratuszowy kierowca zawiezie pod wskazany adres....już się przestraszyli nagłośnienia w Polsce i to zrobią. Zachowania na tubylczej władzy innej niż dotychczas, nie  wymusicie. Dalej będą robić swoje bardziej jednak ostrożnie. Dziwi mnie zachowanie Przewodniczącego Rady  Andrzeja Deca, który z mocy prawa mu przysługującego powinien przerwać takie wystąpienie. Tu uwaga: Prezydent miasta jest tylko gościem na  sesjach Rady, jak i jego urzędnicy i bez zezwolenia Przewodniczącego nie wolno mu ( im ) zabierać głosu. Sesja Rady po złożeniu ewentualnych projektów uchwał może toczyć bez jego obecności i jego urzędników. Jednak w tej radzie złamano już wszystko co się złamać dało. Rada nie wykonuje funkcji nadzorczych już nad niczym, zwłaszcza nad wydatkami budżetowymi. Masakryczny dług miasta  ponad 600 mln, komuś jest na rękę taka sytuacja i to już jest równia pochyła. Bezczelność i tupet zwycięża. Czas na zmiany, oby nie na gorsze.

9

Ad Pisul. Wczytałem się w Twój tekst. Jakby Ferenc robił to co Piłsudski to można by się po części zgodzić. Wpis ponownie do przemyślenia merytorycznego, pod kątem efektów działalności tow. prezydenta, przy takich wydatkach budżetowych i tak wielkiego długu publicznego.

10

@ Tom. Nie dyskutuj z pisulem. To dyżurny obrońca każdego kroku Ferenca. Obstawiam, że to: a) rzecznik Chłodnicki, b) któryś z oddelegowanych do śledzenia internetu urzędników miejskich, c) jeden z radnych klubu niedorozwoju. W tym miejscu sytuacja się komplikuje. Może to być Chlebek, Sak, ale skala wazeliniarstwa najbardziej wskazuje mi na Wywrockiego smile

11

Chamskie zachowanie najwyraźniej znajduje uznanie. Pisul pewnie nie jest jedyny. To jak sobie poczyna Ferenc znane jest od lat a i tak wygrywa wybory. Takie mamy akceptujace społeczeństwo.

12

Ida wybory,  "takich" artykulow bedzie wiecej. Ale spokojnie zwolennicy obecnego i przyszlego prezydenta. Na kogo zaglosuja niezdecydowani mieszkancy na jesien? Jak przed wyborami bedzie juz stal najwyzszy pylon mostu zaleskiego z wielkim podswietlanym krzyzem (herb miasta) smile Rozwoj miasta w osobie obecnego prezydenta jest niezagrozony.

13

Pisul najlepiej wie jakie efekty będą stosowane w kampanii wyborczej Ferenca. Coćby ten cudaczny pomysł z krzyżem na pylonie. I wie kiedy będzie gotowy!
Mówiłem że to jakiś bliski pomagier dziadka.
Nie wziął tylko pod uwagę że zdrowie staruszka już nie to. W tym wieku nawet biskupi idą na emeryturę. A pisul chce się utrzymać u koryta nawet jak stuknie dziadkowi 80tka.
Pisul, chcesz Tadeusza wykończyć, czy wręcz przeciwnie, sztucznie podtrzymywać? Miej trochę miłosierdzia. Dla twojej pensji urzędnika zwyczajnie szkoda tego chłopa.

14

pisul napisał/a:

Na kogo zaglosuja niezdecydowani mieszkancy na jesien? Jak przed wyborami bedzie juz stal najwyzszy pylon mostu zaleskiego z wielkim podswietlanym krzyzem (herb miasta) smile...

pylonu w tym czasie na pewno jeszcze nie będzie ...

15

10 lutego skonczyl 74 lata.  Jakie 80? Prezydent Olsztyna Czesław  Małkowski odwolany za molestowanie urzedniczki ratusza ma dokladnie 10 lat mniej a jak widac radzi sobie smile Ten 74-latek ma wigoru i pomyslow wiecej od nie jednego mlodzika

16

Pisul umiesz liczyć? Skoro chcesz go wybrać na kolejną kadencję to pod koniec swoich rządów będzie miał 80 lat. Gdyby miała 10 lat mniej tak jak napisałeś o Małkowskim to byłoby jeszcze znośnie. Ale nie ma 10 lat mniej! Ma niestety 10 lat więcej i wyraźnie to po nim widać. Sam pewnie to widzisz doskonale tylko nie chcesz przyznać bo stanowiska ci szkoda. Trzeba było wziąć przykład choćby ze mnie i nie opowiadać się tak bardzo przy działdku. Nie bałbyś się o przyszłość.

17

Obrzydliwe są te ataki na pana prezydenta Tadeusza Ferenca.

18

Obrzydliwy to jest sposób kontaktowania się z ludźmi stosowany przez twojego umiłowanego idola.

19

Ferenc zachowuje sie jakby coś zrobił dla miasta. A wystarczy poczytać fora innych miast - ludzie piszą że owszem Rzeszów się rozwija bo musi. Z takim położeniem nie może być inaczej. Piszą też, że gdyby miał innego prezydenta a nie prezesa spółdzielni którego horyzonty ograniczają się do nieudolnych remontów dróg i malowania budynków, Rzeszów rozwijałby się dużo szybciej.

20

"mieudolny remont drog" to zart? Wpiszcie sobie w google slowa --ilosc sciezek rowerowyc w polsce-- I na ktorym miejscu po stolicy Polski jest Rzeszow? Ile wiekszych i bogatszych miast wyprzedza?

21

Pierwszy link vrower. Jak jest tak zle dlaczego jest tak dobrze?

22

pisul napisał/a:

Pierwszy link vrower. Jak jest tak zle dlaczego jest tak dobrze?

pisul nie podniecaj się tak, bo ci jeszcze jakaś żyłka pęknie ...

Dane podawane przez ratusz są nieprawdziwe - urzędnicy po prostu kłamią. W ścieżki wliczają oni jakieś normalne ulice bez żadnej infrastruktury rowerowej w Budziwoju czy np. "deptak" 3-Maja
Tak więc rzeczywista długość to na pewno jest mniejsza o jakieś 15 km ...

PD
zwróć uwagę na aktualizację danych z innych miast

Ostatnio edytowany przez jasiop (2014-03-19 06:28:35)

23

Z chęcią czytałem wiadomości na tej stronie. Jakkolwiek widzę, że jest to strona Radnych PiSu i innych, będących w opozycji do Prezydenta. Straciliście tym, że jesteście polityczni - jak Super Nowości. Zeszmaciliście się. A może to ja nie zwróciłem uwagi na początku, że jesteście tak nakierunkowani w artykułach.

24

Dramat Rzeszowa polega na tym, że nikt oprócz pisu nie jest w stanie przweciwstawić się ferencowi. A takie akcje powinny robić środowiska kulturalne, społeczne, apolityczne, bo naokoło coraz więcej wpadek za które jako rzeszowianin zwyczajnie sie wsydzę. smile

25

Ferenc w końcu przez swoje wyskoki rozłoży się na łopatki. Pycha zwykle jest przyczyną upadku.