Odp: Nowe obrazy z kraju obok
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Widać, że gość stanął dobre 20 lat temu w miejscu z techniką. Dziś takie rzeczy robi się dobrym sprzętem cyfrowym, obrabia elegancko w programach graficznych (HDR) i to daje konkretny efekt końcowy. A tu tak szaro, buro i ponuro...
Pomyliła ci się estetyka kolorowej masowej widokówki ze zdjęciem artystycznym kolego.
Widzę, że i do tej spokojnej zatoczki zaczynają przypływać oszołomy z małym..... zakresem tonalnym.
@ daltatango -
????????
Myślę że należy zaczekać do wernisażu i ew. po nim wyrazić własną opinię. Na monitorach wszystko wygląda jednakowo, a każda inna forma zdjęcia niż odbitka autorska będzie kopią (reprodukcją) oryginału. Chodzi tu zapewne o prawdziwe zdjęcia film, papier, a nie o przerabianie RAW na HDR w wersji czarno białej.
"Nick> Myślę że należy zaczekać do wernisażu i ew. po nim wyrazić własną opinię. Na monitorach wszystko wygląda jednakowo, a każda inna forma zdjęcia niż odbitka autorska będzie kopią (reprodukcją) oryginału. Chodzi tu zapewne o prawdziwe zdjęcia film, papier, a nie o przerabianie RAW na HDR w wersji czarno białej."
Ej! człowiecze, nie podszywaj się pod moją wirtualną tożsamość! Ja Nick oryginalny nie napisałem powyższego komentarza choć muszę przyznać, że zgadzam się z wypowiedzią kogoś kto zapożyczył sobie mój nick
Pójdę na ten wernisaż i wygarnę autorowi co mam do powiedzenia o tych zdjęciach...
Dla malkontentów ma propozycję - niech idą na wystawę, zobaczą wszystkie fotografie (miejmy nadzieję w profesjonalnej oprawie) i wtedy wyrażają swoją opinię. I to najlepiej tak, jak sugeruje powyższy komentarz - wprost, a nie szu...szu... po kątach.
Ja już miałem okazję widzieć na żywo fotografię Michała Drozda. Polecam szczególnie tym wszystkim, którzy jak żyją nie widzieli profesjonalnego aparatu fotograficznego i fotografa.
Przepraszam za nieświadome użycie cudzego nicaka. Nie pomyślałem że mogę się pod kogoś podszyć. Jeszce raz przepraszam.
Zdjęcia publikowane na stronie nie robią może szałowego wrażenia. Chyba lepiej będzie je oglądać w naturalnych warunkach. Niemniej cieszy mnie że w rzeszowskiej kulturze w końcu dzieje się coś autentycznego i jednocześnie nie zaściankowego.
Bravo! Juz nie moge sie doczekac otwarcia wystawy. Powodzenia dkh
Przyjdę zobaczyć stara dobra szkołę fotografii i nowe zdjęcia Michała :-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź