1

Odp: Symbol Rzeszowa wiecznie żywy

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Nie ma się co dziwić. Z czym innym Rzeszów może być kojarzony? sad

3

Szczególnie tym, którzy nie są stąd ten pomnik w ogóle nie kojarzy się z jakąkolwiek rewolucja, no chyba że seksualną ;-) I jeżeli komuś zależy tak na poprawnym wizerunku miasta, to raczej tym powinien się przejmować niż tym, że ten beton postawili za Gierka. Ja bym go zostawił tak jak jest. Przynajmniej temat pomnika wprawia ludzi w radosny nastrój ;-)

4

Mnie pomnik wcale nie wprawia w radosny nastrój. Jest raczej przypomnieniem o ponurej przeszłości. Wolałbym żeby symbole miasta odnosiły się do czegoś pozytywnego i realnego.

5

Może w końcu mam pretekst żeby wybrać się do pracowni Pana Hazuki i zobaczyć co mu do głowy przyszło na temat Rzeszowa. Kto wie może nawet zakupię któryś z obrazów. Biorąc pod uwagę ruchy w temacie pomnika, może okaże się, że podzieli w końcu los Hotelu Rzeszów. Wówczas taki obraz, byłby ciekawą pamiątką wink

6

Jakie ruchy ja nic nie słyszałem? Nikt pomnika nie ruszy. Jest jedno zdanie w tym artykule, z którym całkowicie się zgadzam. Wszyscy będą gadać, a nikt nic nie zrobi. W końcu, któregoś pięknego dnia lub nocy, "rewolucja" zamieni się w gruz. I może z tego będzie jakiś pożytek?

7

"Jakie ruchy ja nic nie słyszałem? Nikt pomnika nie ruszy. ... W końcu, któregoś pięknego dnia lub nocy, "rewolucja" zamieni się w gruz."
???
Pewnie właśnie o takie ruchy chodziło???????

8

Ten pomnik czy się komuś to podoba czy nie jest, był i raczej będzie jego symbolem. Ze względu na to, że jego

9

Ze względu na to, że już tak mocno wpisał się w krajobraz Rzeszowa, nie powinno nikomu przyjść do głowy, żeby coś zmieniać tym bardziej burzyć pomnik. To okaleczyłoby Rzeszów.

10

Dziś miałem "morderczą" dyskusję w pracy na temat pomnika. O mały włos a doszłoby do rękoczynów! Widzę, że pomnik ma prawdziwie hardych zwolenników. Jeszcze parę takich dyskusji i tematów o pomniku, a dojdzie do współczesnych czynów rewolucyjnych. Ale jaja :-) Walka wręcz o wielką C... smile)))))))) To dopiero byłaby historia, turyści waliliby do Rzeszowa. smile)))))

11

@ gość  i gość plus -
Sama nie wiem czy to, o czym piszecie, to bardziej dowód na bezkompromisowe zakochanie się w architekturze Rzeszowa, dowód na absolutny brak dobrej architektury w mieście, czy dowód na ignorancję historyczna niektórych mieszkańców? A może wszystko naraz?