1

Odp: Zakręcony budynek przy obwodnicy

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Architekci chyba trochę się zasugerowali budynkiem parlamentu europejskiego w Brukseli. Pierwsze wrażenie jak dla mnie - zbyt efekciarskie, brakuje realizmu.

3

Kolejna w Rzeszowie poezja architektoniczna która pozostanie tylko poezją sad

4

Bardzo "światowo" wygląda ta inwestycja ale... nie widzę tego w Rzeszowie. To miasto jeszcze nie dorosło do takich inwestycji.

5

Nie tyle miasto nie dorosło co inwestorzy nie dorośli. Skończy się na ładnych obrazkach a realny budynek będzie bardziej skromniejszy.

6

Takie budynki istnieją tylko na wizualizacjach. Mogę się nawet założyć o dużą kasę, że to coś co jest na tych fotkach nigdy nie powstanie, jak wybudują to tradycyjnie będzie to zupełnie inne niż oryginał wink

7

Archiktoś i Gość plus,
Zgadzam się z wami. Ta architektura to przypuszczalnie tylko pobożne życzenia. Przy Powstańców Warszawy będzie raczej coś przypominającego Osiedle Wisłok niż ten cudo-precelek. Jeśli nawet  przy obwodnicy będzie do wyboru zwykły budynek mieszkalny lub wysunięcie do brzegu ulicy hipermarketu planowanego z tyłu, to mimo wszystko wolę to pierwsze rozwiązanie. A niech precelek będzie tylko na wizualkach.
smile

8

Pamiętam świetny projekt MWM na rzeszowski ratusz. Szkoda że nie mają okazji go realizować. Przydałby się w mieście tak światowy (!) obiekt. Szczerze życzę chłopakom powodzenia, może w końcu ten tu pokazany budynek powstanie!

9

Gdyby ten budynek powstał to wg mnie szkoda takiej nowatorskiej architektury na zwykłe biura i mieszkania.

10

Miałem możliwość uczestniczyć jakiś czas temu w jednym z szumnie reklamowanych spotkań Prezydenta z mieszkańcami. Stracony czas... Tradycyjnie dużo gadania, populizmu. Mam tylko pretensje do siebie, że tam w ogóle poszedłem.
W związku z przedstawioną tu inwestycją, zastanawiam się czy tak jak w gazecie wyborczej toczy się w tej chwili debata na temat budżetu obywatelskiego, nie można by podyskutować o inwestycjach trafionych, mniej trafionych i całkowicie bez sensu. Może mieszkańcy też powinni, chcieliby zabrać głos w tym temacie? Ja chętnie...

11

Co ty powiesz Olegus?
A jakoś nie masz nic konkretnego do powiedzenia smile
smile

12

O, jakie głosy zachwytu nad tym światowym... PRECELKIEM smile
Czółka za nazwę Sanger wink
Jak zwykle cała zgraja nieszczęśliwych pochlebców, którym brakuje wyj... w kosmos architektury, zapomina o ekonomii.
Wymyślna architektura jest atrakcyjna ale trzeba jeszcze mieć inwestora który za nią zapłaci. Nie jest to niedojrzałość Rzeszowa, że nie ma takich inwestorów. W całej Polsce jest TAK SAMO!!! Po prostu u nas nie ma aż tak obrzydliwie bogatych ludzi, żeby pozwolić sobie na ekstrawagancje. Całe szczęście są renderingi komputerowe czyli architektura dla ubogich.

13

Tak, tak. Piękny obrazek z przodu a z tyłu HIPERMARKET
lol

14

@ ogoniok
To prawda, jakoś umknęło to większości dyskutantów. Niemnej schowanie hipermarketu do drugiego pasa zabudowy jest dobrym pomysłem.
Oby tylko nie był to sklep spożywczy Carrefour. Mam nadzieję że na kolejny tego typu moloch nie ma tam wystarczającego miejsca. Ale gdyby jednak, to uważam, że władze miasta nie powinny wydawać na to zgody. sad

15

Ale chłopie palnąłeś. A co ty masz udziały w tesco że boisz się takiej konkurencji? Blaszak to blaszak. Niezależnie czy handluje się w nim makaronem, narzędziami czy meblami. Tak samo paskudnie wygląda! Wyjdź do miasta i załóż okulary 8-)

16

Nie wierzę Darku, żeby w tym miejscu powstał hipermarket spożywczy. Mało miejsca i główna ściana zasłonięta zabudową. Z usytuowania na koncepcji można zaryzykować raczej że będzie to market budowlany, elektroniczny albo meblowy. Niech sobie tam na zapleczu stanie nawet blaszak, z obwodnicy nie bedzie zbytnio widoczny.
O to nie powinieneś się martwić Ogoniok.
Macie rację że architektura z przodu to tylko chwilowy wabik ale nawet zwykły 4 pietrowy blok mieszkalno-usługowy w tym miejscu będzie dawał przyzwoitą scianę zabudowy przy ulicy.