1

Odp: Czy miasto ubliża Godłu Państwa?

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Gdyby miasto miało się zajmować takimi bzdetami, to do dziś siedzielibyśmy na drzewach w Małpim Gaju…
Całe szczęście, że jest Twinn Pissmile
Poczekam kilka dni… może wkrótce dowiemy się kto zabił Laurę Palmer?
To zdecydowanie bardziej interesujące niż kawałek zardzewiałej blachy na obskurnym baraku…
Zwłaszcza jako materiał na... TEMAT TYGODNIA lol

3

Shepard!
Ty naprawdę przeszedłeś całkowitą metamorfozę pod wpływem prezydenta.
Ferenc to naprawdę cudotwórca.
wink

4

Wybacz Ruff...
O niczym innym nie marzysz, tylko o tem, żeby czytać sensacyjne materiały n/t plamy na chodniku???
Co to ma niby być? Remake "Ducha z Canterville"? lol

A jeśli jutro albo pojutrze spadnie nam na łeb kawałek ISS - to też trzeba będzie pisać, że MIASTO UBLIŻA NASA??? smile

5

Panie Shepard panu naprawdę musiało coś się w głowie zdrowo popieprzyć z tą zmianą osobowości. Jeśli godło państwa wg pana to bzdety i kawałek zardzewiałej blachy to gratuluję nowych poglądów. Skoro na takie pogłądy pan się zamienił to sugeruję też zmianę pseudonimu.

6

Panie Janie, niech Pan wstanie... i przetrze oczy ze śpiochów.
Przeczyta jeszcze raz to co napisałem - i POSTARA się zrozumieć SENS wypowiedzi mojej...

S.

7

Czytam pana od kilku tygodni i rozumiem wystarczająco.

8

"... Czytam pana od kilku tygodni... "

Współczuję.
Naprawdę. smile

9

Oszołomom niedługo bedzie przeszkadzało, że godła za nisko sa wieszane i nie ma nad nimi krzyży. I najlepiej zeby przy każdym godle było dwóch pisiorów z pochodniami w rekach.

10

Skąd u nas tyle półgłówków w rodzaju Wojewódzkiego co im nie przeszkadza nawet wtykanie flag Polski w psie kupy. Godne pożałowania że nawet urzędy o to nie dbają. Godło na ruderze to jeszcze nie tragedia ale już reakcje na tym forum pokazują, że nowocześnym inaczej brzydzącym się oszołomstwem nie będzie przeszkadzało nawet jak rudera z godłem sama sie zawali.

11

Shepard, chłopie. Nie bądź zapatrzony tylko w swoją dziedzinę. Za eksperymenty naukowe oddałbyś wiele. A tu ktoś przejął się tym, że władze miasta nie dbają o sposób wieszania godła. Dał temu wyraz i bardzo dobrze!
Godło narodowe i ogłoszenie o częściach "RTV produkcji krajowej i ZAGRANI_ZNEJ" to zaistę przykłd godny naśladowania.

12

"...nowocześnym inaczej brzydzącym się oszołomstwem nie będzie przeszkadzało nawet jak rudera z godłem sama sie zawali."
Ludzie uciekają za granicę, pracy nie ma a politycy kotłują się o stołki...
Jakim cudem nowocześni inaczej mają przejmować się godłem???????
sad

13

Panie Pawle, jest mi niezmiernie przykro po tym, co pan pisze. Szanuję pańskie wysiłki w krzewieniu nauki wśród dzieci, ale nauka fizyki, chemii i astronomii nie wystarczy do ukształtowania świadomego i kulturalnego młodego człowieka. Jeśli jednocześnie nie będzie uczyło się młodzieży poszanowania dla tradycji, dla uczuć patriotycznych, dla naszych symboli narodowych, dla sfery wiary i etyki, to efekty pracy w naukach ścisłych mogą być opłakane. W ten sposób można wychować bardzo zdolnych naukowców, którzy swoimi zdolnościami i umiejętnościami podepczą i zniszczą to, co drogie dla innych ludzi łącznie z samymi ludźmi.

14

Wywołajcie świętą wojnę o to godło sad

15

Tiaaaa... Brakuje jeszcze tylko, żeby wytoczyć Samosierrę, Grunwald i Kosynierów...
I co jeszcze? Może Smoleńsk???
No dalej: ZWOŁAJCIE KOMISJĘ ŚLEDCZĄ w sprawie Pasterza, który wyśmiał Wasz temat tygodnia...
lol

To co się tutaj odbywa - to jest właśnie ten ultrapisowski styl...
Zamiast pisać artykuł i szukać winnego w MIEŚCIE, trzeba było zadzwonić gdzie trzeba i załatwić żeby godło zdjęto.
I święto.

A tak na marginesie: Godło Wam przeszkadza??? Bo uwłacza patriotyzmowi?
Ale pijący i swawolący Hofman z kumplami już nie? Choć uwłacza zwykłej przyzwoitości...
WYJĄTKOWO selektywna ocena...

S.

16

Panie Pawle, to naprawdę już za dużo. Teraz czuje sie pan atakowany przez pis? Mnie naprawdę nie interesują szczeniackie zachowania Hoffmana ani w ogóle sprawy partyjne i polityczne niezależnie, czy są dziełem pisu czy PO. Poczułam się dotknięta brakiem empatii dla wizerunku godła tu, w moim mieście. A już zupełnie nie akceptuję takiego kpiarstwa z Polski, jej symboli, jej historii i dramatów ludzi, jak pan to robi. Dla mnie zostało powiedziane już dość!

17

"... A już zupełnie nie akceptuję takiego kpiarstwa z Polski, jej symboli, jej historii i dramatów ludzi, jak pan to robi... "

No proszę, więc jednak. Nakręcamy tę sprężynkę? O.K.
To jeszcze pedofilia nie została przywołana do tablicy. Proszę się nie krępować...
lol

18

Być może rzeczywiście trochę zbagatelizowało się sprawę tego godła?
sad
Ale nie dotyczy to tylko urzędników miasta. Budynek na Wicka Pola jest w takim stanie od dawna. Co najmniej od kilku lat albo i dłużej. Jeżdżę tamtędy od "zawsze" i nie pamietam, kiedy było inaczej.
Nikt, dosłownie nikt z mieszkańców nie zainteresował się dotąd tą sprawą. Tak naprawdę wszyscy powinniśmy uderzyć się w piersi.

19

O! Widzę, że tu jest dobra dyskusja! Dwa obozy, czerwoni i biali wink Kiedyś miałem zupełnie inne zdanie, też uważałem, że godła, flagi i takie tam to puste symbole, które muszą być żeby odróżniać Narody. Kilka lat spędziłem na podróżowaniu poza krajem, poznałem zwyczaje innych Narodów i ich podejście do symboli.  Trochę zmieniłem zdanie. Prawdą jest, że z wiekiem człowiek mądrzeje... W Londynie kilka lat temu, miałem niezwykłą okazję i zaszczyt porozmawiać z bardzo ważną osobą dla Polaków, zwłaszcza tych ze starszego pokolenia. Po tej rozmowie zrozumiałem parę spraw... Wiele mi się w naszym kraju nie podoba, chociażby dla tego wyjechałem na parę ładnych lat, ale im dalej jestem od domu tym bardziej rozumiem prawdziwą wartość takich symboli.

20

"dla tego wyjechałem na parę ładnych lat, ale im dalej jestem od domu tym bardziej rozumiem prawdziwą wartość takich symboli."
No i co z tego. Twoje dzieci gdy zamieszkają w Londynie będą miały gdzieś wszystkie symbole. Polskie i inne. Za kilkadziesiąt lat bedą one miały dla nich takie znaczenie jak stare znaczki pocztowe.

21

W tej całej dyskusji o symbolach, a konkretnie GODLE, nikt nikogo do swojego nie przekona. Każdy z nas ma po prostu własny pogląd na ten temat. To jak postrzegamy GODŁO, FLAGĘ, jak reagujemy na HYMN POLSKI jest w nas albo nie. Każdy będzie w tym temacie reagował inaczej chociażby ze względu na: wiek, doświadczenia [czas wojny, czas walki o wolność], świadomość historyczną, czy zwyczajnie wpojoną przez Rodziców tradycję poszanowania symboli narodowych i własnego KRAJU.

22

@ Gość plus
Czerwoni i biali powiadasz mospanie?
Wczytuję się w poszczególne posty tej dyskusji i widzę raczej zwykłą wrażliwość po jednej i obskurantyzm intelektualny po drugiej stronie. Nomen omen mimo ubierania się go czasem w szatki pseudonaukowości.
Ideologii białej i czerwonej ja w tym nie widzę! Ani żadnej innej ideologii.

23

"... Wczytuję się w poszczególne posty tej dyskusji i widzę raczej zwykłą wrażliwość po jednej i obskurantyzm intelektualny po drugiej stronie... "

Jak miło. Jaka frekwencja. Jakie wspaniałe riposty. Szkoda, że zupełnie nie na temat.
Gdy już wyplujecie wszelkie możliwe zasoby odpowiedzi - może wyjaśnię, dlaczego... smile

Ale akurat trochę racji w tej ostatniej wypowiedzi jest...:
Jeszcze niedawno traktowałem niektórych ludzi życzliwie, teraz - ze wzajemnością...
lol

24

"Shepard> "... Wczytuję się w poszczególne posty tej dyskusji i widzę raczej zwykłą wrażliwość po jednej i obskurantyzm intelektualny po drugiej stronie... " Jak miło. Jaka frekwencja. Jakie wspaniałe riposty. Szkoda, że zupełnie nie na temat. Gdy już wyplujecie wszelkie możliwe zasoby odpowiedzi - może wyjaśnię, dlaczego... smile"
A PISZ CO CI TYLKO SLINA NA JĘZYK PRZYNIESIE, NA CO MASZ CZEKAĆ NIE ROZUMIEM? MAMY WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI, NIKT CI NIE BRONI. LUDZI I TAK NIE PRZEKONASZ, JAK TU JUŻ JEDNA PISAŁA, KAŻDY WIE SWOJE I BASTA.

25

CZYTAŁEM PRZED CHWILĄ TEMAT O RYNKU I CHODNIKACH, TERAZ TEN O GODLE I MAM JEDEN WNIOSEK. MOŻE NAWET BARDZO NA TEMAT, W TYM TEMACIE :-D ŻE... MIASTO MA KILKA WYDZIAŁÓW, KAŻDY OD CZY DO CZEGO INNEGO, A ŻADEN DO NICZEGO SIĘ NIE NADAJE! TRZY DNI STRACIŁEM, ŻEBY ZAŁATWIĆ JEDNĄ PROSTĄ SPRAWĘ. ZWIEDZIŁEM PRAWIE WSZYSTKIE WYDZIAŁY MIASTA, AŻ W KOŃCU KTÓRYŚ Z URZĘDNIKÓW WPADŁ NA GENIALNY POMYSŁ, ŻE TO SIĘ DA ZAŁATWIĆ W TYM PIERWSZYM, OD KTÓREGO ZACZĄŁEM. TO KTO TU JEST (...) JA CZY URZEDNICY? I ODPOWIEM PANU PANIE SHEPARD, TAK MIASTO JEST OD TEGO ŻEBY ZAJMOWAĆ SIĘ NAWET "BZDETAMI" DLA MIESZKAŃCA, KTÓRY TU MIESZKA I TEGO OD TEJ INSTYTUCJI OCZEKUJE. TYLE W TYM TEMACIE.