Odp: Pierwszy naprawdę nowoczesny biurowiec
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
"Inwestor, firma DevelopRes informuje, że budowany biurowiec spełnia wymagania klasy A."
To deklaracja mocno na wyrost jeśli zna się metodę klasyfikacji budynków biurowych.
Klasa A to najwyższy standard biur. Jeśli w SkyRes-Warszawska będą wszystkie nowoczesne instalacje, łatwość adaptacji wynajmowanych powierzchni, strefowanie komunikacji, parkingi podziemne itp., to nie ma powodu wątpić, że budynek spełni standard klasy A.
Za dużo marketingu
Klasa budynku zależy nie tylko od jego wyposażenia ale także od lokalizacji. Wg klasyfikacji budynki klasy A usytuowane są w ścisłym centrum obok innych budynków klasy A.
Warszawska jest oddzielona od centrum torami kolejowymi, ma przez to utrudnioną komunikację, więc jest to pierwsza przeszkoda. W Rzeszowie poza urzędem marszałkowskim nie ma do tej pory budynków klasy A, więc jest i druga przeszkoda.
Dlatego Sky-res może mieć najwyżej klasę B+
"... Dlatego Sky-res może mieć najwyżej klasę B+ ..."
Biorąc pod uwagę to co pokazano na wizualizacji, nie widać tam żadnej klasy...
Ot. kolejny szklano betonowy klocek, wystający trochę ponad przeciętny krajobraz.
Ktoś kiedyś powiedział, że dzieło zawsze sławić będzie Mistrza...
I tak jest w istocie.
Przesadzasz Shepard. Czego byś się spodziewała na elewacji biurowca? Figurek i kurantów?
Wszystkie współczesne (i dobre) biurowce mają raczej prostą architekturę. Ten i tak jest na elewacji dość urozmaicony.
Pisałem już o tym przy poprzednim artykule ale powtórzę. Drogie władze miasta. Jeśli nie chcecie absolutnego zatkania się ronda Dmowskiego, natychmiast przystąpcie do planowania nowych połączeń drogowych północy miasta z centrum. Budynek SkyRes to konkretna ilość przemieszczających się z reszty miasta pracowników. Wyciągnijcie z tego wniosek.
Użyłem formy apelu i tylko mam nadzieję, że może pośrednio trafi to do choć jednej osoby decyzyjnej w tym mieście.
Panie Rzeczniku, obudź się Pan!
"... Wszystkie współczesne (i dobre) biurowce mają raczej prostą architekturę..."
Z całym szacunkiem, ale ja tam nie widzę żadnej architektury. Chyba, że znamy odmienne definicje tego pojęcia.
Przy tym co przedstawiono na obrazku - to nawet rower Wigry - MA ARCHITEKTURĘ...
Ale niech i tak będzie: jest to na pewno "architektura" na miarę stolicy innowacji...
A tutaj o gustach się nie dyskutuje: ustalają je INWESTORZY. Ma być wypierdowo i z przytupem: wyj... ĄTKOWO wysoko z kubaturą pretendującą (co najmniej) do kandydatury rzeszowskiego Vehicle Assembly Building
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź