Odp: Ile miasta należy do jednego przedsiębiorcy?
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Jednym słowem - miasto prywatne. Przyda sie jeszcze herb właścicielowi
Wymienione w artykule powierzchnie szybko przejdą weryfikacje. Już teraz jest dużo pustostanów a najemcy uciekają i zwijaja interesy. Dopiero się okazy kto będzie jawiekszym przegranym.
O czym tu teraz dyskutować? Tolerowanie układów Podkula w urzędach albo nawet parasol ochrony trzymany nad nim przez Tadka musiał skończyć się taką sytuacją. Nawet dziwię się że Podkul nie przejął jednak Millenium. Byłoby do kompletu i obraz na wykresie byłby jeszcze bardziej wyrazisty.
Przytoczę fragment jednej z ostatnich wypowiedzi prasowych Ryszarda Podkulskiego.
"Nie ma co ukrywać, że moją największą i chyba jedyną wpadką w biznesie jak wszyscy wiedzą, było zaufanie w budowie Millenium Hall. Zostałem podle oszukany na 52 miliony złotych. Chciałbym o tym wydarzeniu zapomnieć a życie wszystko weryfikuje, kołem się toczy i samo się mści."
Ciekawe?
Krytyka Podkulskiego jest bardzo łatwa. Najprościej zwalić wszystko na tego komu się powiodło. Ale ten człowiek rozwija miasto. Doceńcie to uczciwie.
To nieuczciwe tak krytykować pana Podkulskiego. Tworzy w Rzeszowie wiele miejsc pracy i pomaga w wielu sprawach władzom miasta. Pomógł wybudować przedszkole i drogi. Chciałabym wiecej takich ludzi w naszym mieście.
Wiele z powierzchi handlowych podkulskiego nie działa. Budynek naprzeciw Millenium Hall ma puste piętro, Galeria na Słowackiego na piętrze też pusta, inne też w nie lepszym stanie. Może tylko Grafika i galeria przy rondzie mają dobre obłożenie. Całe to imperium już niedługo może sie zawalić.
Ciska się na usta pytanie gdzie byli inni przedsiębiorcy gdy Podkulski budował swoje imperium? Z wyliczonych inwestycji wynika że praktycznie on był pomysłodawcą każdej. Nawet Plazy i Millenium z którego go usunięto.
Widzę Adam, że robisz nadgodziny i piszesz o chlebodawcy nawet poza godzinami pracy
Ja mam dobrą pamięć. Millenium i Galeria Rzeszów dwie największe tego rodzaju inwestycje były prowadzone przez innych inwestorów a Podkul wszelkimi dostępnymi metodami dążył do ich przejęcia. Niewątpliwie z wydatną pomocą decydentów z ratusza. Wystarczy sprawdzić różne decyzje dotyczące zakwestionowania pozwoleń na budowę i kupna działek miejskich.
W ogóle powstanie imperium Podkula jest bardzo związane z władzą w ratuszu. Jeszcze długo będziemy widzieli tego skutki.
"Zostałem podle oszukany na 52 miliony złotych. Chciałbym o tym wydarzeniu zapomnieć a życie wszystko weryfikuje, kołem się toczy i samo się mści."
Wiesz może Sanger co chodzi z tymi 52 milionami?
@ omp
Nic bliższego ale musiał je stracić bo mówi o tym sam w wywiadzie. Sprawdź.
www.carpatiabiznes.pl/podkarpacki_biznes,praca_mnie_nakreca_rozmowa_z_ryszardem_podkulskim_rzeszowskim_biznesmenem.html
jeszcze raz
www.carpatiabiznes.pl/podkarpacki_biznes,praca_mnie_nakreca_rozmowa_z_ryszardem_podkulskim_rzeszowskim_biznesmenem.html
Po kolei w pewnym uproszczeniu:
1. Podkulski zmusił Pawłowskiego do przekazania mu 50% udziałów w Millenium. Pawłowski wniósł do takiej spółki cały budynek a Podkulski małą działkę na której stoi obecnie sklep HM.
2. Podkulski wniósł do spółki 52 mln zł jako pożyczkę na kontynuację budowy.
3. Bardzo szybko powstają nie do pogodzenia sprzeczności i brak współpracy pomiędzy wspólnikami.
4. Podkulski składa wniosek o upadłość spółki Millenium Hall i żąda zwrotu pożyczki.
5. Sąd przychyla się do wniosku Podkulskiego o upadłość, ale ponieważ jego wniosek o nią został złożony na krócej niż 6 mcy od dnia udzielenia pożyczki, uznaje pożyczkę jako wkład własny do majątku spółki.
6. Komornik licytuje majątek spółki (czyli budynek) który kupuje M.Półtorak za ok. 160 mln.
7. Długi spółki wobec firm budowlanych wynoszą również około 160 mln więc komornik spłaca je praktycznie co do złotówki.
8. Spółka Podkulskiego i Pawłowskiego zostaje bez majątku i Podkulski do dziś nie ma z czego odzyskać swojego wkładu 52 mln zł.
> Ciska się na usta pytanie gdzie byli inni przedsiębiorcy gdy
> Podkulski budował swoje imperium?
a może napiszesz coś pustaku o majstersztyku z maszynami poligraficznymi? blokowaniu innych przedsiębiorców, podkupywaniu działek albo jeszcze wcześniejszych czasach, gdy się stało z suszarką i łapało tych i owych poruszających się po bezdrożach podkarpackich?
Wygląda na ciemne machloje. W Millenium trafił w takim razie swój na swego. Albo jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Do tego jescze ta dziwna zbieżność wysokości licytacji i wysokości długu.
Żeby podkupić innych przedsiębiorców też trzeba mieć siłę w biznesie. W ekonomi wygrywa silniejszy. Sam jesteś pustakiem jeśli nie rozumiesz gospodarki.
Pracuję u Podkulskiego i przynajmniej wiem że dotrzymuje danego słowa. Tym różni sie od swojego byłego wspólnika ktory go oszukał.
> W ekonomi wygrywa silniejszy.
Pożywiom - uwidim. Nie tacy wataszkowie cienko śpiewali gdy u drzwi stanęła Załoga G. to wyłącznie kwestia czasu: wyżej wleziesz z większym hukiem zlecisz. Podkulski też kiedyś trafi na kamień, którego nie ugryzie. I wtedy - cała ta twierdza posypie się jak domek z kart. Na każdą pytę - znajdzie się kara!
Adasiu, Krzysiu, Joanno, czy jak ci tam naprawdę, Ja też pracowałem kiedyś dla Podkulskiego i tak bezwzględnego człowieka w interesach długo szukać. W interesach nie wygrywa bo jest silniejszy ale dlatego bo wykorzystuje każdy sposód w tym niezwykłą przychylność prezydenta żeby opanować cały rynek.
Ok. Informacje są ciekawe. Może nawet istotnie tworzy to zapalną zytuację. Ale co z tego wszystkiego wynika? Odebrać facetowi jego własność?
Moim zdaniem nie tyle problem leży po stronie tegoż inwestora, co miasta które dopuściło do takiej sytuacji, że jeden inwestor ma tak wiele.
Bardzo ciekawe zestawienie. Jest tylko jedno pytani ile jest w nim klasycznych słupów. Odpowiedz przyjdzie z czasem. Jeśli padnie którychś z klasycznych marketów, to jest takich co mają duże parkingi i hale sprzedaży tylko na parterze, to miasto winno taki hipermarket wykupić za cenę ziemi i wartość złomu pomniejszoną o koszty rozbiórki i pomyśleć o podmiocie Międzynarodowe Targi Karpackiego Łuku (Polska, Słowacja, Czechy,Węgry, Rumunia, Bułgaria, Ukraina, a nawet Serbia), czyli nowa targowa funkcja miasta Rzeszowa..Mam nadzieję, że to już nie długo.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź