26

Odp: Ratusz obudził się trochę za późno

Bo to jest - z całym szacunkiem - kolejny raz zabieranie się za coś od tzw. "d...py strony".
Szczytem możliwości u nas jest kopiowanie innych projektów i nieudolne próby przeszczepiania ich na nasz grunt. No i wychodzą dziwolągi typu "Mały Kopernik"...

A tymczasem wszelkie nasze koncepcje brały - i owszem -  pod uwagę obiekty PKP, ale jako, cyt.:
"... placówkę interaktywnego muzeum techniki - w tym, z racji charakteru terenów – kolejnictwa: trakcji parowej i spalinowej..."

O przenosinach muzeum warszawskiego mowy tam nie było - bo jest to BEZ SENSU!!!

Zawsze uważałem, że stać nas na oryginalne, własne projekty, takie jak np. ICENT, czy choćby najnowszy pomysł pt. Muzeum Kresów (który w/g mnie jest w ogóle projektem rangi Muzeum Powstania Warszawskiego conajmniej...)
Niestety - brak światłych i rozumnych partnerów po stronie instytucji miejskich i wojewódzkich niweczy skutecznie wszelki próby fachowego potraktowania kwestii PROJEKTOWEJ, o realizacji nawet nie wspominając sad

27

Prezydent wcale nie ogłaszł swoich planów. Temat przeniesienia muzeum był poruszany na operatywce w ratuszy w poniedziałek. Każdy z dziennikarzy mógł to usłyszeć i wykorzystać. Trzeba przychodzić na operatywki i wszystko.

28

Dlaczego nie można dodawać więcej komentarzy?

29

oh, jednak można... czasem coś nie gra na Tym portalu. Jan, poruszył tu istotę kwestii Muzeum warszawskiego; temat już raczej jest zamknięty. Adam Sapeta, muzeum do Rzeszowa nie pojedzie co udowodnić można zbiorem artykułów tutaj:

30

https://www.facebook.com/TymczasemWRzeszowie/posts/403997366381811

31

@Shepard, spuść proszę powietrze, przejedź się gdzieś na urlop poza Rzeszów. Pomimo alternatywnej postawy względem władzy i opozycji, Twoje dywagacje zaczynają przypominać bardziej "syndrom smoleński" niż sprawną retorykę. Pomimo, że Twoje komentarze zachodzą o trolla odpowiem Ci na jedną rzecz. Od początku: zniszczona przed kilkoma laty hala wachlarzowa nie była wpisana w rejestr zabytków (jak do niedawna cały obszar) więc PKP mogło zrobić z nią co zechce. Nie musi nikt za to odpowiadać. Innym temat jest, że za wiele zniszczonych zabytków wpisanych w rejestr, mało kto w naszym kraju odpowiedział... Może tego media właśnie nie nagłośniły, ale teren PKP jest od niedawna wpisany jako zabytek, za sprawą nowego konserwatora wojewódzkiego. Tak stanowi prawo, niestety. Pilnujcie proszę tego co pozostało i jest w końcu chronione. To Wasza (jako mieszkańców, mogących zrzeszać się w NGO) i władzy, odpowiedzialność.

32

Jestem pełna uznania dla Waszego portalu. O temacie muzeum kolejnictwa tylko Wy byliście w stanie pokazać bez ogródek jakie są prawdziwe okoliczności tej sprawy. Nowiny popłyneły w nurcie PR-owskim władz miasta a Wyborcza i SN dziwnie nabrały wody w usta. Tak czy inaczej już od dłuższego czasu z przyjemnoością śledzę Wasze publikacje. Piszcie tak dalej.

33

Szczerze mówiąc to dziwi mnie jak łatwo opinię publiczną wprowadzić w błąd, ale może to kwestia dostępu do wiarygodnych informacji. Przy okazji mam jeszcze jedną wiadomość - nikt z rzeszowskich władz mimo wcześniejszych planów nie pojedzie do Warszawy załatwiać sprawę muzeum. Temat jest prawdopodobnie zamknięty. Być może doszli do podobnych wniosków co redakcja twinn?

34

Jan, albo skorzystali z rady redakcji bez wgłebiania sie w szczegóły wink

35

Liczyliście, że zainteresują się tym miejskie władze? Ja od dawna na to nie liczę... jak na ten moment cieszy mnie, że zainteresował się tym konserwator wojewódzki. Jeśli ktokolwiek kupi ten teren... nie będzie mógł w niego ingerować bez konsultacji. Kropla w morzu potrzeb, ale i tak cieszy...

36

I tak, zamiast szczytnych celów, doczekamy się kolejnych biedronek, obi-wan-marketów lub warsztatów samochodowych, a nad tym wszystkim będzie można co najwyżej urządzić muzeum napowietrznej kolejki jednoszynowej...

Ostatnio edytowany przez grog (2013-06-21 13:23:05)

37

U prezydenta zauważam coraz bardziej starczą zawiść, bo najwyraźniej nie może być nic realizowane co nie jest jego pomysłem. Jak dziecko. I on chce jeszcze kandydować na kolejną kadencję... Tragedia dla miasta i dla ludzkiej pomysłowości.

38

tragedia to tacy jak Szepard i jemu podobni.