Odp: I Ty możesz być Odkrywcą Wiedzy!
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Podobne ekspozycje organizowało Millenium i Nowy Świat. Teraz każdy hipermarket będzie organizował swój włąsny piknik naukowy. Będziemy mieli ich co miesiąc. Taki pewnie znak czasu. Ale jak każda nowość i ona się znudzi.
Nie liczy się ilość pikników tylko jakość! Wiadomo, że jak coś się sprawdziło i odniosło sukces to kopistów jest wielu. Z tego co pamiętam ten piknik był pierwszy w Rzeszowie. Dobrze przynajmniej, że inni biorą przykład z najlepszych : ) Nawet posłowi Buremu marzy się teraz Interaktywne Centrum Wiedzy i Technologii czy coś w tym stylu. Ciekawe, czy skończy się tylko na gadaniu, jak zwykle pod publikę, czy w końcu powstanie coś realnego. Jak myślicie, będziem mieć cóś takiego w naszy innowacyjny wsi?
Wiesiu nie jesteś na bieżąco. Bury ma teraz zupełnie inne zmartwienia
milenium? nowy świat? wiesz o czym piszesz? porównujesz "stragany odpustowe" w galeriach handlowych do przemyślanej i zorganizowanej imprezy naukowej. gdyby zapaleńcy nie zorganizowali Dnia Odkrywców, żaden tłumok z galerii nie wychyliłby się poza pokazywanie waty cukrowej, basenów z piłeczkami, pectusa i dżoany krupy.
@ czytający
Uraziłem? Może część z tych ekspozycji jest jeszcze raczkująca ale opisywany piknik też kedyś raczkował. Natomiast ostatni pokaz w Millenium był na całkiem niezłym poziomie. Organizatorzy piknku na pewno nie mają monopolu na dobre imprezy.
Piknik to jedna z bardziej pozytywnych inicjatyw w Rzeszowie. Nie jest obliczona na płytki poklask ale wypływa z fascynacji nauką. A to że inni próbują naśladować to dobrze...
Marzy mi si, żeby każda inicjatywa wynikajaca z fascynacji poszczególnych twórców była doceniana i pielegnowana przez władze wojewódzkie i miejskie. Mielibyśmy w mieście mniej udawania sukcesów, a więcej realnych osiagnięć.
" Natomiast ostatni pokaz w Millenium był na całkiem niezłym poziomie."
Tak, tak. Na poziomie. Wody w dolnopłuku.
A w kwestii Millenium HAL.: byłem tam dziś na Biennale Wyróżnionych Prac Dyplomowych
Uczniów PLSP.
Ciemno, ponuro, brudno i nijako. Piwnice w PKiN za Gierka wyglądały lepiej… Ot, nie było co z kawałem kubatury zrobić, to krawaciarze na usługach ynwestorów wymyślili zapchajdziurę: galeria sztuki. Przez wielkie GIE.
Każdy średnio wrażliwy człek, który tam zabłądzi powinien zmykać w podskokach na powietrze. Warunki ekspozycji uwłaczają nie tylko samym pracom tam prezentowanym, ale i wszelkim zasadom optyki: ciemno i czarno jak w d... u murzyna, więc oglądanie czegokolwiek żadnego sensu nie ma. Oświetlenie – ubogie i przypadkowe, popiskujące z zakamarków – blikuje i odbija się od prac czyniąc oglądanie zupełnie nieznośnym. Jaki idiota bez szkoły wpadł na pomysł pokrycia wszystkiego matową, czarną breją, absorbującą nawet światło lampy łukowej???
Ale najważniejsze, że jest szyld jak w pysk strzelił: EUROPEJSKA galeria sztuki. Gdyby nie ten napis, pewnie nikt by się nie połapał, nie? A tak to od razu wiadomo gdzie się trafiło. Jest co podziwiać!
Troche dziwnie wyglada w Millenium ta galeria sztuki. Na każdym kroku widac prowizorkę, byle tylko przekonać klientów, ze galeria jest atrakcyjna. Ale pokazy naukowe zrobione tam dwa tygodnie temu robiły wrazenie na odwiedzających jak na zainwestowane pieniądze. A tego co wiem to galeria nie ma pieniędzy na prawdziwy marketing i robi co może zeby przyciągnać ludzi. A konkurencja nie spi i robi podobne imprezy. Lepiej by to wygladało gdyby zrobić jedną dużą imprezę.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź