Odp: Przyszłość lewicy w rzeszowskim ratuszu
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
"... Lepiej radzi sobie PiS..."
NIE ROZŚMIESZAJCIE MNIE KUMIE, bo zajady mom .
I czym znów Pis postraszy Ferenca? Kolejną wyrafinowaną "kampanią" pana Cyprysia w lokalnym szmatławcu??? Czy pukawką na wodę?
To już lepiej wszyscy - razem z kumplami z Platformy (która ostatnio postarała się o punkty przy okazji błyskawicznej walki z bezrobociem i załatwiania intratnej fuchy dla kolegi Poręby) - PRZEJDŹCIE do PALIKOTA.
To co Shepard proponujesz? Olać wybory czy emigrować ?
Ludzie którzy narzekają na wszystko i wszystkich nie będą mieli wpływy na najblizsze (i żadne inne) wybory. Dlatego nie ma co brac pod uwagę zdania Sheparda.
"... Ludzie którzy narzekają na wszystko i wszystkich nie będą mieli wpływy na najblizsze (i żadne inne) wybory. Dlatego nie ma co brac pod uwagę zdania Sheparda..."
Pieprzysz aż tynk z sufitu leci. Właśnie na takie dyrdymały od lat nabierają się Wyborcy: na pitolenie, że jak ktoś oleje i nie zagłosuje - to nie ma prawa zabierać głosu i inne takie: o OBOWIĄZKU. Wybory to PRAWO a nie - OBOWIĄZEK. Małorolnym można było takie rzeczy sprzedawać. Gdyby Naród raz poszedł po rozum do głowy i KOLEKTYWNIE OLAŁ odwieczny "wybór" - między MOROWYM POWIETRZEM a CHOLERĄ - może partyjniackie przydupasy zorientowałyby się, że skończył się dzień dziecka.
Nie bierzcie pod uwagę. A pewnie. To potem takich przypadków bmw jak Poręba czy inny Chlebek będziecie mieć więcej niż wody w fontannie multimedialnej. A przy korycie wciąż te same ryje.
A jak chcesz te ryje zmienić jeśli nie proponujesz nikogo w zamian. Sama kiontestacja ich nie zmieni.
Zgadzam się z opinią autora że realnie będziemy mieli wybór pomiędzy pisem i Ferencem. Albo jeśli trudno mówić o wyborze to skoryguję - nastepne lata spędzimy w Rzeszowie pod rządami pisu albo Ferenca. Powiem że pisu nie lubię z zasady ale jak patrzę na Niedorozwój Rzeszowa z gwiazdami Chlebka i Niewczas to poczynania radnych Cyprusia Kultysa i Kiczka są o wiele bardziej do rzeczy.
Kiczej jest w Platformie. Nie jesteś kolego na bieżąco.
"... A jak chcesz te ryje zmienić jeśli nie proponujesz nikogo w zamian. Sama kiontestacja ich nie zmieni..."
Miałem sen, iż pewnego dnia ten naród powstanie, aby żyć wedle prawdziwego znaczenia swego credo: „uważamy za prawdę oczywistą, że wszyscy ludzie zostali stworzeni równymi”.
Miałem sen, iż pewnego dnia nasze dzieci będą żyły wśród narodu, w którym ludzi nie osądza się na podstawie partii do której przynależą, ale na podstawie tego, jacy są.
Ale murwa kać, kurant na rzeszowskim ratuszu zaczął nap...ać i obudziłem się przed czasem.
Opisane scenariusze polityczne wcale nie muszą sie sprawdzić. Ferenc wystartuje znowu z bezpartyjnego komitetu, księża dadzą mu ciche poparcie i nawet pani Niewczas do spółki z SLD oficjalnie go poprą byle tylko załapać sie na kolejną kadencję. Platfusy rzucą mu sie w ramiona w drugiej turze i nawet gazeta wyborcza zagryzie zęby i będzie go popierała byle tylko pis nie opanował ratusza. Ludzie przyjmą to jako zło konieczne i wzsyscy przyłożą łapy do pogrążenia Rzeszowa w udawanym rozwoju. By żyło nam sie lepiej. Tak!
"... A jak chcesz te ryje zmienić jeśli nie proponujesz nikogo w zamian. Sama kiontestacja ich nie zmieni..."
Sypnąć do koryta cyjankali?
Litości !!!!!!!! Niech rządy Ferenca juz się skończa. KAŻDY tylko nie on.
Doktorku, motywacje Marty Niewczs sa tochę inne. Ona skończyła karierę sportową i teraz zrobi wszystko, aby otworzyć sobie następną, polityczną w Warszawie. W ostatnich wyborach nie udalo jej się to z sld i teraz ma nadzieje być posłem Ruchu Palikota. To zwykłe wyrachowanie. Parę lat temu nie przeszkadzało jej startowanie z PO. A co do Ferenca, to myślę, że ich drogi już sie rozeszły. Ferenc zdradził ja kiedyś i poparł w wyborach Łukacijewską a teraz Marta mu się odegra.
"... Ferenc zdradził ja kiedyś i poparł w wyborach Łukacijewską a teraz Marta mu się odegra..."
TakTakTak, odgryzie się jak młody pies na kości.
Inicjatywa Europa Plus jest bardzo głęboko przemyślana i Marta Niewczas jest w niej potrzebna. Wewnętrzna dynamika ugrupowania wg relacji złożonej mi przez ludzi lewicy opiera się na symbiozie producenta (Palikot), konsumenta (Kwaśniewski) i obstawę w sytuacjach zagrożenia (Niewczas)
Harce już sie zaczęły. SLD chce odwołać Niewczas ze stanowiska wiceprzewodniczacej rady miasta. Jak widać niechęć do odszczepieńców jest dużo większa niż do zdeklarowanych przeciwników politycznych.
"Doktorku, motywacje Marty Niewczs sa tochę inne. itd"
Nieważne. W wybogach z Europą Plus Niweczas g...no zrobi. Jak przyjdzie do utrzymania pozycji w radzie miasta to radna znowu ustawi się z Ferencem do zdjęcia. Nie czujesz tego?
Zabawa dzieci w piaskownicy a ludzie i tak robią swoje.
Racja. Mogą sobie kunsztownie snuć swoje plany karier pilitycznych a zobaczymy kogo wymiecie jeszcze afera Karapyty? Amoże ratusz bedzie miał swoją aferę. Chyba na to zasłużył?
Obawiam się, że doktorek w pierwszym wpisie trafnie diagnozuje. W II turze wszyscy poprą Ferenca. Platforma, lewica, Palikot, kto wie - może nawet odpryski z pisu. Nie bedzie liczyło się co jeszcze Ferenc może zepsuć, ale żeby tylko PiS nie miał sukcesu. Taka niestety krótkowzroczność.
"zobaczymy kogo wymiecie jeszcze afera Karapyty? Amoże ratusz bedzie miał swoją aferę. Chyba na to zasłużył?"
---
Ludzie już teraz nie reagują na afery. Pewnie im się znudziło. Obnaża się kolejne afery i nic nie pomaga. Nowe afery odradzają się jak po ucięciu łba Hydrze. Wiec ile można się tym przejmować? Coraz bliższe mi myślenie Shaparda żeby mieć wszystko w d...
Bo dziś trza być jak ten wielbłąd jednogarbny i to, co dwugarbny ma w drugim garbie - MIEĆ w DUPIE.
P.S. "Platforma, lewica, Palikot, kto wie - może nawet odpryski z pisu"
Z całym szacunkiem:
Platforma, lewica, palikot, pis, psl i nie wiadomo jeszcze co - to jest jeden, wielki ODPRYSK.
Jak ubytek lakieru na eleganckiej karoserii.
Ale... da się poprawić. Zedrzeć do blachy, zalać podkładem i tak dalej.
Psl z Karapytą jest na etapie zdzierania. Na innych przyjdzie kolej. I wiecie co jest najlepsze?
NIC NA TO NIE MOŻNA PORADZIĆ.
Pozdrawiam ciepło wszystkie PARTYJNE miernoty.
"Psl z Karapytą jest na etapie zdzierania. Na innych przyjdzie kolej. I wiecie co jest najlepsze? NIC NA TO NIE MOŻNA PORADZIĆ.:
---
Jesteś marzycielem. Po aferze Rywina wydawało się, że SLD się nie pozbiera. Chlebowski, Drzewiecki, Sawicka teoretycznie powinni zabić Platformę... I co dziś widzisz?
" Jesteś marzycielem. Po aferze Rywina wydawało się, że SLD się nie pozbiera. Chlebowski, Drzewiecki, Sawicka teoretycznie powinni zabić Platformę... I co dziś widzisz?"
Masz dużo racji. To niestety powolny proces i wymaga czasu, ale z każdym następnym - efekty będą coraz bardziej wyraźne i dotkliwe. Tak jak to było dawno, dawno temu w odległej galaktyce: im silniej partyjne nieudoły "trzymający wadzę" będą zaciskać szpony, tym więcej między brudnymi paluchami wycieknie.
Kropla drąży skałę i tak jak napisałem - to proces NIEUNIKNIONY.
Jak na razie to NIEUNIKNIONE wydaje się zwalnianie od odpowiedzialności karnej za przekręty ludzi koalicji. Posłanka PO Sawicka uzyskała nowy status osoby łamiącej prawo, czyli uniewinniona choć naganna etycznie. To dopiero wygibasy prawne władzy sądowniczej. Marszałek Karapyta zwolniony za śmiesznym poręczeniem po paru dniach. Prokurator jest tym oburzony bo po co go w ogóle aresztował? I tak będzie to państwo gniło dopóki naród będzie wybierał kolesi Tuska
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź