Odp: SONDA - w Polsce nie można tego powtórzyć?
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Doskonale pamiętam, chociaż miałem wtedy kilka lat zaledwie. Sonda była dla mnie, i mojego brata, pozycją obowiązkową, okienkiem fascynującego kosmosu nauki w szarej ścianie telewizji PRL'u. Śmierć prowadzących wyznaczyła koniec epoki..
"..Śmierć prowadzących wyznaczyła koniec epoki.."
To może dziwnie zabrzmi, ale tak mi się coś zdaje, że gdyby nie zginęli wtedy w drodze do Rafako, pewnie zostaliby za czas niedługi z telewizji wyrzuceni. Tak jak wielu innych fachowców. TVP mimo dysponowania nowoczesnymi środkami i technologicznymi możliwościami nieporównywalnymi do tych z lat 70. nigdy nie potrafiła stworzyć programu popularnonaukowego, który choć w części zbliżył by się do poziomu Sondy. To zresztą dotyczy także i innych produkcji. Podobnie jak w wielu urzędach i instytucjach, nie ma tam ludzi kreatywnych, zostali jedynie posłuszni wasale z partyjnego nadania. Jak powiedział Marek Siudym: to se newrati. Tylko, na Trygława i Śwaroga: skończy z bredniami n/t MISJI.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź