Odp: Kładka podzieliła rzeszowian
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
"Roztaczał np. wizję, że odtąd rzeszowianie będą przychodzić na kładkę na spacery, będą zatrzymywać się na niej żeby podziwiać piękne widoki, żeby poplotkować. Mówił, że będą tu także przychodziły pary zakochanych, żeby się przytulać. To wszystko słowa prezydenta"
Dodałbym jeszcze: samobójcy z całej Polski będą przyjeżdżać, żeby w tak pięknych okolicznoścach architektury, odejść z tego łez padołu.
Ubaw po pachy i to za darmochę. Jak się chce cud zobaczyć, to żeby skały srały - się zobaczy.
Ale jaja w tym Rzeszowie
Tak, tak beda przychodzic na spacery by powąchac sobie spaliny i postac chwilę w hałasie przejeżdżajacych pod spodem aut. Zakochani wprost uwielbiają gdy przejeżdzajce im pod stopami autobusy wzbudzają drgania konstrukcji. Beda biegać tam całymi stadami. Wszyscy podziwiac beda piekne widoki na reklamowy miszmasz europy, i patrzeć urzędnikom UW na ręce przez okna.
Czy Ferenc jaja se robił mówiąc te słowa czy też na poważnie tak mysli?
Ależ posłuchał mieszkańców, swoich kolegów, żeby im wozilo się lepiej. A szary lud niech wędruje na okrągło, co kogoś obchodzą biedne dziady, których nawet na samochód nie stać. Ja go nie rozumie w tych zachwytach i obawiam się, że on nawet nie czuje potrzeby żeby przekonywać lud. On rzeczywiście w to wierzy, że ludzie się cieszą i on jest takim super prezydentem.
Rzeszów, miasto wyróżniające się wielkimi dziełami architektury. Wielką C... i wielką dziurą.
A ja uważam, że w tym szaleńsrtwie jest metoda. Nie chcieliście wybrać Tadka na senatora, to wam kładkę zbudował. I bedzie dotąd budować nastepner kładki aż go na senatora nie wybierzecie. Ot najlepsza kampania wyborcza na świecie. W całości za budżetowe pieniądze!
Może podarujecie sobie te złośliwości. Trudno kladka jest, dajmy jej szansę.
Jak się nie sprawdzi jako piesza, zostanie odlotową atrakcją i może zwróci się ta ciężka kasa? Filmy będą kręcić!
A jak chcesz na niej zarabiać? Zamkniesz ją i wynajmiesz dla rolkarzy?
Oglądałem internetową relację z otwarcia. To była żenada. Garstka urzedasów, posłowie sld i palikota, niezastapione radne Marta Niewczas, Jolka Kazimierczak i Krycha Wróblewska, trochę dzaiałaczy pokolenia 60+, pracownicy firm budowlanych i trochę gapiów. Uroczystość we własnym gronie. Kompromitacja. Pewnie połowa z nich wyladowała później na bankiecie dla swoich. Warto było to zobaczyć, mówię poważnie.
Mnie najbardziej rozsierdziło przemówienie Fereca. To straszny seksista i erotoman gawędziaż. Niedobrze mi się robiło jak z obleśnym uśmiechem dziękował pani Półtotak za pokaz modelek. A już powaliło mnie jak powiedział że kształt okragłej kładki przypomina mu kobiętę. Z nim chyba jest coś nie tak
Krytykować zawsze można ale przejdźcie się pod kładkę i zobaczcie ile ludzi teraz nią chodzi. Jak to się mówi ludzie głosują nogami. To najlepszy dowód że pomysł był trafiony. A malkontenci trochę ponarzekają i się przyzwyczają.
"... przejdźcie się pod kładkę i zobaczcie ile ludzi teraz nią chodzi. Jak to się mówi ludzie głosują nogami..."
Nawet jeśli to zafunkcjonuje tak jak piszesz, to w żaden sposób nie tłumaczy faktu zmarnowania oromnych środków: po to aby ludzie przechodzili nad ul. Piłsudskiego nie trzeba było 14 baniek pln! Nie wspominając już o widzimisię ratuszowych na "uroczyste otwarcie O-KŁADKI"!
Nazwij to jak chcesz, (albo tak jak Ci Ferenc kazał nazywać), dla mnie to jest trwonienie pieniędzy na bzdety. Czekam cały czas na oficjalną informację, ile nas kosztowały te wątpliwej potrzeby fajerwerki. Ciekaw też jestem jak ratuszowe pajace w rozmiarze X-size, wytłumaczą ten wydatek....
S.
A skąd taki wniosek że muszę być od razu związany z ratuszem. Nie przyszło ci mądralo do głowy że nie wszyscy mają takie poglądy jak ty? Bardzo duża cześć rzeszowian zwyczajnie i apolitycznie popiera pana prezydenta.
"... Bardzo duża cześć rzeszowian zwyczajnie i apolitycznie popiera pana prezydenta..."
Poważna sprawa...
Kiedyś normą był ogół, a nie margines...
No cóż. Akurat z ostatnią wypowiedzią XSize się zgodzę. "Bardzo duża cześć rzeszowian zwyczajnie i apolitycznie popiera pana prezydenta." Taaak. Choćby nie wiem jaką głupotę wymyslił, choćby nie wiem jakie przekrety dokonywał, jakie ciemne biznesy popierał, ta część rzeszowian zawsze go poprze. W ciemno i na zabój. To niestety największe nieszczęście naszego miasta.
To tak jak z elektoratem PSL'u: rodzina bliższa i dalsza, krewni, pociotki, znajomi i znajomi znajomych, wdzięczni urzędnicy, którym Janek Bury załatwił ciepłe stołki i kumple wdzięcznych urzędnikówh, którzy liczą na uśmiech losu... NO I MINIMUM PROGU POPARCIA ZALICZONE. W tym szaleństwie jest metoda...
"... A skąd taki wniosek że muszę być od razu związany z ratuszem... "
Nie, Xsize... Ty nie jesteś związany z ratuszem. Ty jesteś od ratusza UZALEŻNIONY. Jak Mruczek od kocimiętki. Amen.
I wy chcecie prowadzić merytoryczna rozmowe? Okrągła kładka jest tak samo dobra i potrzebna jak most na Wisłoku autorstwa Walata. O ile nie lepsza. Most Walata kosztował prawie 40 milionów. Kładka ułamek tego. Zapomnieliście już jakie tłumy musiały czekać na swiatłach żeby przedostać się przez Piułsudskiego? To było najgorsze przejście dla pieszych w mieście. Teraz jest najlepsze. A że Walat i jemu podobni bedą zazdrościć to inna sprawa.
Xsize, tyś się rano z radnym Chlebkiem widział czy jak? Napisz jeszcze o tych tysiącach ofiar, które na tym przejściu poniosły śmierć męczeńską.
A co do samych kosztów, to nie pierdziel chłopie bo tynk z sufitu leci. Za niecałe trzy bańki można wybudować i wyposażyć przedszkole. Wygodne i FUNKCJONALNE przejście dla pieszych, można było zrobić za ułamek tej kwoty, jeśli tego nie chcesz zakumać - toś kiep i tyle. Ja (i zapewne wiele innych osób) nie krytykuję kładki, że JEST, tylko że to najdroższy gadżet jaki zafundowała sobie garstka frustratów przy sterze, wyłącznie dla poprawienia sobie słupków popularności.
S.
No widzisz Shepard, sam przyznajesz. Budowa kładki poprawiła ratuszowi słupki poplarnosci. A więc mieszkańcom się podoba. To chyba powinno wystarczyć
"Budowa kładki poprawiła ratuszowi słupki poplarnosci. A więc mieszkańcom się podoba. To chyba powinno wystarczyć"
Zaprawdę, wyjątkowa logika. "będzie jechał autous, bo ludzie stoją na przystanku". Powiedz Mel, czy jak przechodzisz przez bramki na lotnisku, to detektory grają jak hejnał mariacki?
Dajcie spokój. Dziś tego problemu nie rozstrzygniecie. Na razie przekonani pozostana nieprzekonani. A czas pokaże kto miał rację. Mnie się wydaje, że bukmacherzy raczej nie bedą stawiali na obrońców kładki
Rozwiązanie do dupy. Do tej pory czekałem na światłach 30 sekund. Teraz muszę chodzić po schodach i pochylniach przez 2 minuty żeby osiągnąć ten sam cel. Na windę nawet nie czekam bo to jeszcze bardziej wkur... Jedyny dla mnie wniosek to omijać to miejsce z daleka!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź