Odp: Widoki ze wzgórz - naturalna promocja Rzeszowa
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
O ile dobrze kojarzę to pierwsze wzgórze do którego jedzie się od św. Rocha, to właśnie powstaje tam kilka domów. Sam szczyt wzgórza jest zupełnie ogrodzony i na olbrzymiej działce stoi tu duża rezydencja. Ale miejsce jest niesamowicie odjazdowe.
Już widze jak właściciele działek pozwolą obok swoich rezydencji wybudować parkingi, żeby przyjeżdżali tu ludzie z miasta. Pomysł bardzo dobry ale w polskich warunkach raczej trudny w realizacji.
To ja tylko przypomnę iż prezydent już kilka ładnych lat temu zaproponował na operatywce zbudowanie platformy widokowej na wzgórzu Rocha. Potem okazało się że jedna z pustych (do dziś) działek w tamtym miejscu należy do jednego z zaprzyjaźnionych biznesmenów. Od tamtej pory nikt już o pomyśle więcej nie usłyszał
No i czemu się dziwić? Wiadomo, że jak ratusz już coś zaproponuje - to mając na uwadze w pierwszej kolejności KORZYŚCI ZAPRZYJAŹNIONYCH krewnych i znajomych Królika.
Na wzgórzu za Matysówką wciąż działa gospodarstwo agroturystyczne Tadka Piątka. Byłem tam kilka razy przy różnych okazjach. Jak ktoś zorganizuje prowiant i beczkę piwa to można wyjechać z wiekszą ekipą na "krótki weekend". Ognisko, altana i nawet małe boisko W tych terenach wiele osób jeździ na rowerach albo chodzi pieszo. Dobre gospodarstwo agroturystyczne (z dobrą kuchnią i napojami) a nawet bar z fast-foodem doskonale by się odnalazł w tych terenach. Na pewno też jakiś parking dla samochodów ściągałby tu ludzi dla rekraacji.
Dziś na zdjęciu w Wyborcej prezydent szelmowsko uśmiecha się promując SLD. A co mu tam. Idzie stąd więc nie musi już wracać do starych pomysłów.
Sanger! To się da załatwić w mniejszej skali. Miejsce jest, altany wprawdzie nie ma, ale grillek albo ognisko - spoko, las za plecami i widok m.in. taki:
Udostępniasz tylko prywatnie, czy większej ilości podróżnych?
Masz na myśli np. spotkanie INTEGRACYJNE Twinn?
Jeśli tylko takie zrobicie to czemu nie )
To ja też chcę!
Witam
W ramach ciekawostki polecam linki
http://a13.one.pl/2011/07/08/tatry-z-lanow-tyczynskich
http://a13.one.pl/2010/06/06/tatry-i-bi
z-rzeszowa
Widoki ze wzgórz wokoło Rzeszowa mogą zaskakiwac
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź