Odp: Kościół Farny robi konkurencję filharmonii
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
A tam zaraz konkurencję Myślę, że to się dobrze uzupełnia. Zresztą kościoły mają często doskonałą akustykę no i zabytkowe wnętrza tylko pogłębiają doznania artystyczne. Niekiedy naprawdę o wiele lepiej odbiera się tam muzykę. Jest bardzo klimatycznie. No a koncerty organowe to już nigdzie nie brzmią lepiej niż w świątyniach. Nawet w tych rzeszowskich
Przegapiłem. Informujcie wcześniej o takich występach, jeśli wiecie. Dziękuję za oba filmiki. Bardzo dobre, więcej takich. A może o rzeszowskich świątyniach coś by się na TWiNN udało umieścić.
Ale pod jakim kątem Antosiu? Ja np. chętnie bym poczytała o walorach akustyczno-zabytkowych Wiem np., że w kościele na tzw. Staromieściu są rewelacyjne organy, które rzadko są eksponowane. Raz słyszałam genialny koncert w wykonaniu Pana Marka Stefańskiego. W życiu bym nie pomyślała, że ta ponad stuletnia świątynia skrywa tak pięknie brzmiący instrument. W czasie nabożeństw ani 1/10 z możliwości nie jest wykorzystana.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź