Odp: Muzyka z wnętrza słowiańskiej duszy
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Słucham tej muzyki między innymi, od kilku lat, oczywiście w internecie, są tam rzeczywiście muzyczne smaczki ratujące i radujące naszą słowiańską dusze. Stara i nowa tradycja żyją i wierzę, że tak będzie zawsze. Marzyło mi się kiedyś wielkie targowisko karpackiego łuku ( czytaj międzynarodowe targi) w Rzeszowie z festiwalem muzycznym z taką tradycją. Paradoks historii: jak mało wiemy o Karpatach Wschodnich, wydaje się że są dalej niż Hiszpania czy Portugalia. Dziękuję za podjęcie tego wątku.
Jak dawno już nie słyszałam tego charakterystycznego dla języków słowiańskich tylnojęzykowego "L" przypominającego nieco "Ł". Słychać go w pierszym utworze - Zmija. Szkoda że w Polsce juz praktycznie się go nie używa. Pamiętają go jedynie bardzo starzy ludzie wywodzący sie jeszcze ze szkół przed II wojna swiatową. Aż mnie ciarki przeszły
Cieszę sie że twinn dotarł do tej twórczości Dla tych którzy lubią te klimaty polecam też utwór "Dolina Suza" Poszukajcie na You Tube. Teledysk też wart jest uwagi.
Wciągająca muzyka:) Ja też chętnie wybiorę się na koncert, najlepiej w Rzeszowie, ale to raczej mało prawdopodobne...
http://www.youtube.com/watch?v=CSuoHEFbWVs
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź