Odp: Szuka Podkarpacia w natarciu
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Interesujace te reprodukcje. Gdzie można kupić cały album?
Podoba mi sie klimat obrazów Rusinka. Szczególnie połączenia kolorów ciepłych z zimnymi w i w tym wszystkim te sylwetki kobiet Chodnik jak... chodnik w domu zaskakujące porównanie
Jakie miasto taka kultura i... sztuka.
A trzeba przyznać, że po lekturze Sztuki Podkarpacia artystów mamy wielu i to można rzec znakomitych, szkoda tylko że nikt albo niewielu ich docenia.
A dlaczego ma wielu doceniać? Sztuka zawsze była dziedziną elitarną i niech lepiej taką pozostanie. Telewizja, film i seriale pokazały jaki mogą osiągnąć poziom, gdy stają się zbyt popularne.
Dobre spostrzeżenie nowoczesnego. Nie ma za dużo ludzi w Rzeszowie którzy docenią dobrą sztukę. Dlatego należy ją pokazywać tak jak tu. Wtedy może ta niewielka garstka ją zauważy. Nie znam ani jednego albumu ani drugiego. Może TWINN przybliżył by je bardziej?
Pojawia sie coraz więcej opracowań i artykułów o sztuce współczesnej. To dobry symptom. Przychylam się do pomysłu zaprezentowania również archiwalnego wydania Sztuki Podkarpacia.
Widziałem drugi tom Sztuki i przyznam, na Podkarpaciu są nieźli twórcy. W oficjalnych geleriach mamy do wyboru albo krzyżówkę abstrakcji z wymiocinami albo sentymentalne obrazki znad kominka babci. To co widziałem w albumie przyciagało uwagę nietuzinkowością. To naprawdę dobrze świadczy o lokalnej sztuce.
Może jestem niedoinformowany ale w Rzeszowie nie zauważyłem galerii sztuki w których możnaby nabywać obrazy tego typu co w prezentowanym albumie. (?)
Obrazy niektórych artystów prezentowanych w albumie "Sztuka Podkarpacia" można nabyć w Galerii "Sztukitera", Jagiellońska 1
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź