1

Odp: Komu pomagają urzędy pracy?

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Nie mogę tego czytać bo mnie to w...a! Te wszystkie urzędy i Ci urzędnicy, to w większości nieporozumienie...

3

Żyjemy w czasach, kiedy jeśli człowiek sam sobie nie pomoże, to żaden urząd nic mu nie da. Ani pracy, ani emerytury. I powiedziałbym - bardzo dobrze, gdyby nie to, że państwo najpierw zabiera nam pieniądze niby na pomoc społeczna i emerytów. Kiedy w końcu ludzie zaczną sami na siebie pracować? sad

4

Niestety masz rację! I niestety obaj jesteśmy w mniejszości. Wątpię żebym dożył czasów, choć potencjał mam niczego sobie, kiedy idee Korwina-Mikkego będą w stanie oddziaływać na nasz kraj sad

5

To po co te urzędy skoro nikomu nie pomagają, a przeciwnie przysparzają problemów. Wystarczy, że człowiek jest i tak przybity tym, że nie ma pracy, to jeszcze narażony jest na kolejne problemy. Powinna istnieć jakaś informacja dla bezrobotnych np: przy urzędzie pracy. W małym pokoju siedziałyby max dwie osoby, a nie cały budynek (w większości) pracujących nierobotnych urzędników.

6

Ale tak jak napisałaś Samantha - co drugi urzędnik jest z natury nierobotny.

7

"W chwili pisania tego artykułu znalazłam wśród ofert na stronie PUP dwie dość wątpliwe (a pojawiają się takie ostatnio dość często). Jedna to oferta pracodawcy, który zwalnia pracowników przed przepracowaniem miesiąca i nie wypłaca pensji – znany wśród osób bezrobotnych. Druga podająca fałszywe dane, na miejscu okazuje się, że proponowana praca odbywa się za inne stawki i na inne umowy (chyba, że jest się studentem – ale to w ofercie nie jest zaznaczone). Są też oferty, które „wracają” co kilka tygodni. Ciekawe, dlaczego?..."
Uważam że, nazwy firm powinny zostać podane. To uchroniłoby potencjalnych pracowników przed wpadką w ręce nierzetelnego pracodawcy"