Odp: W rzeszowskim biznesie wciąż te same nazwiska
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
W Rzeszowie kapitalizm jest tylko w teorii a wolny rynek to chuj dupa i kupa kamieni. Przykład pustej działki obok naszego gaju i działań pana radnego. Ktoś chce startować w handlu i skupić się na asortymencie meblarskiej. W tym czuje się mocny a tu ni z gruszki ni z pietruszki ktoś mówi że on tam widzi biurowce. Dobrze że nie wypożyczalnie kaset wideo. Tutaj w Rzeszowie problemem jest nawet mając pieniądze zacząć je inwestować w swoje projekty. Bez wspomnianych wyżej znanych nazwisk nie dostanie zielonego światła dla swojego starapu. W Krakowie patrzą ile startup przyniesie zysku dla miasta i zatrudnienia a u nas pod kogo ten człowiek podczepiony.
A88, masz sporo racji. Wystąpienie pana Andrzeja Deca na sesji z propozycją tych biurowców też mnie bardzo zaskoczyło. Tak jest jak komuś polityka przysłania interes miasta.
Co do biurowców w Lublinie zaplanowali za 3 lata wybudować biurowce o powierzchni 22 tyś m2. A u nas za miesiąc z tego co piszą na forach skyres oddają do użytku. A to bagatela 20 tyś m2 biur. W Naszym Gaju powinny byś sklepy. A że obok laclerk i tesco to dobrze że będzie agata meble. Szkoda że nie ikea. Ceny by spadły gdyby na tej samej ulicy była polska sieciówka i szwedzka
W Parku Papieskim miała swego czasu stawiać galerie firma z zagranicy, tam gdzie Ogrody Bernardyńskie miał być budynek,sklep, hotel, Obok Nowego świata niemcy mieli stawiać kompleks rekreacyjny. W google wizualizacje! Dopóki prezydent na stanowisku a Ryszard P. na wolności to obcy nic nie zdziałają. Bliżej nam do władzy oligarchów a'la Ukraina niż wolnego rynku na zdrowych zasadach wolnorynkowych.
Swego czasu mieszkańcy drabinianki blokowali budowe na ul. Kwiatkowskiego. Oczywiście głupota bo działka budowlana i pusta. Ale nie o tym. Na budowie codziennie wspomniany ryszard p. Już nie tylko galerie ale w deweloperke poszedł? I pytanie czy inny deweloper który będzie chciał stawiać obok też dostanie pozwolenie czy się go zablokuje i przyciśnie butem z lekka żeby swojemu nie robić konkurencji.
Całe szczęście Podkul zajmuje się tylko branżą handlową. Myślę że gdyby brał się też za inne biznesy, to nawet te nazwiska wymienione w artykule nie miałyby szans. Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć, jak na teoretycznie wolnym rynku obiekty handlowe zostały w Rzeszowie tak skutecznie zgromadzone głównie w jednych rękach?... To prawie monopol.
Jaki prawie monopol? Plaza, Hetman, Mediamarkt(Rejtana), Ameryka, Europa 2, Galeria Rzeszów, Galeria Graffica, Center Park(piłsudskiego). No i ostatnio wykupił część mimmenium hall no i blok mieszkaniówka na Kwiatkowskiego. Myśle że rynek galerii jest nasycony i teraz jak mu wyjdzie na Kwiatkowskiego to na całgo pójdzie w deweloperke
A jednak uważam że to prawie monopol a nie całkowity. Ale z "jego" mieszkaniówką to chyba przesadziłeś. Na Kwiatkowskiego buduje ktoś inny.
Prawie codziennie jest na Kwiatkowskiego. Wiem bo u niego pracowałem i znam go z widzenia. Raczej nie kupił tam mieszkania A 2 osobu to zwykłe słupy. Ale jak poszukasz to słupy z tej samej miejscowości gdzie się urodził. Może koledzy ze szkoły?
To ten blok za Żwirownią przy ulicy o który była taka afera?
TAK
Obecnie sam zakładam firmę dostałem nawet dofinansowanie, jednak nie wiem czy będę miał szanse z niego skorzystać ponieważ wchodzę w rynek w Rzeszowie gdzie wszystko jest tak zakonserwowane aby tylko nie wpuścić nowego podmiotu... ludzie rzucają kłody pod nogi...Nie dośc że człowiek nie ma doświadczenia dzieżko harował na te pieniądze to jeszcze "inni" robią wszystko abyś nawet nie wystartował.
Wybić się trudno...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź