1

Odp: Ta wygrana oznacza trzęsienie ziemi

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Bronek na emeryturę, PO do lamusa, Balcerowicz niech pisze książki smile a Petru kto to taki???????

3

W mediach tzw. głównego nurtu szok i popłoch. Powinni podliczyć teraz ile czasu zmarnowali na Komoruskiego i wpisać to jako strata finansowa. Gdyby nie byli tak napastliwi może by lepiej się mu przysłużyli. Lisy, Karolaki, Sianeckie i Olejniki są jeszcze jednym powodem klęski.

4

Na wstępie zaznaczę, że wyborów nie wygrał mój kandydat :-(  Po ogloszeniu wyników byłam załamana ale mysląc dziś, na chłodno, mój kandydat przegrał bo uśpił swoją czujność. I przeraża mnie to co dziś dzieje sie na forach internetowych :-( Ta lawina nienawiści i radykalizmów z jednej i drugiej strony, to moim zdaniem efekt miecza, którym władała niestety PO. Straszenie pisem pokazało, że był to miecz obosieczny. Panowie PO weźcie się do roboty! Bo przegramy ważniejsze wybory!!!

5

Nie rozumiem dlaczego wybór Dudy to taka tragrdia dla niektórych ludzi? Komorowski przed laty też nie był moim kandydatem, ale jak wygrał to nie rozpaczałam i tragizowałam. Przeżyłam, minęło 5 lat i Bronek odszedł. Wszyscy się zastanawiają co się stało, że przegrał? jak to co, Donald wyjechał, a za połączenia z zagranicą operatorzy drogo liczą. Szkoda im było kasy, bo przecież musieliby wisieć na telefonie cale godziny ;-)

6

"... Nie rozumiem dlaczego wybór Dudy to taka tragedia dla niektórych ludzi?.. "

Właśnie. Zwłaszcza tu, na Podkarpaciu - gdzie pis rządzi i dzieli.
Nie rozpaczajcie, ludkowie - Co nas nie zabije - umocni... ;-)

A! Najważniejsze! WYBORY NIE ZOSTAŁY SFAŁSZOWANE!!!! CUD!!!!!!!! ;-)))))))))))))))))))

Ostatnio edytowany przez Shepard (2015-05-25 21:27:38)

7

Dziś usłyszałem polityka PO który przekonywał że platforma nie przegrała wyborów bo przecież Komorowski nie był kandydatem PO.
Brawo panowie. Trzymajcie tak dalej. Za pół roku też nie przegracie wyborów bo nawet nie skompletujecie list.
Ludzie się was teraz wstydzą.

8

24 maja skończył się w Polsce komoryzm smile

9

Kłamaliśmy rano, kłamaliśmy w południe, kłamaliśmy wieczorem.
Takie słowa byłego premiera Węgier powinni dziś powiedzieć politycy platformy obywatelskiej. Dzień po wyborach Komorowski bezczelnie wycofał projekt ustawy emerytalnej który zgłosił tydzień wcześniej. To najlepszy dowód na obłudę i zakłamanie tej partii.

10

Platforma od dawna zlewała wszystko i wszystkich. Na naszym terenie widać to było szczególnie wyraźnie nie tylko w tej i innych kampaniach, ale np. w radzie miasta: lizusostwo, asekuracja, wygodnictwo, lenistwo... aby było, aby do wiosny jakoś przetrwać i byle się ustawić. Ciekawe ile pieniędzy roztrwonili specjaliści platformy na pseudokampanię... Porażka.
Natomiast to co wyrabiają członkowie platformy po przegranej ich kandydata - to już nawet żenujące nie jest. Jak z tą chorągiewką z debaty, której nikt nie chciał. Jeszcze niedawno - kandydat platformy - to był mąż stanu, idealny prezydent i nadzieja na lepsze jutro... Dziś - najlepiej się do niego nie przyznawać, nie utożsamiać z platformą, zaprzeć po trzykroć... Dziadostwo kumotrowie, dziadostwo... CHAMY honoru nie mają. Pasuje jak ulał. Choć pewnie w doopie to macie i za niedługo znów staniecie do boju o stołki z budującymi hasłami na gębach...

11

Kukiz jest człowiekiem z zupełnie innej bajki niż ja chciałbym słuchać. Ale jak dochodzą do mnie głosy różnych polityków z lewicy, centrum i innych to zastanawiam się czy ten "komediant" nie ma racji. Może należy do cna przewietrzyć scenę polityczną, żeby politycy zaczęli zachowywać się jak ludzie?
Jak tak dalej pójdzie, to na jesieni absolutnie nie ma na kogo postawić. Może niech część polityków weźmie długi urlop, niech pojedzie do Europy, niech przypatrzy się jak działa demokracja, a jak odrobią tą lekcję, to może będą mieli szansę zaproponować coś co mnie przekona?

12

Wszędzie słyszę krytykę Kukiza, ze to człowiek nieznany i należy stawiać na "ustabilizowane partie lewicowe lub prawicowe". Przypomnę tylko, że te ustabilizowane dziś partie również powstały w wyniku załamania się zaufania do innych partii wtedy istniejących. Kto znał Tuska albo Lewandowskiego gdy zakładali Kongres Liberalno-Demokratyczny. Albo kto znała Płażyńskiego i Olechowskiego gdy zakładali Platformę Obywatelską.
Niech Kukiz założy partię i przedstawi program. Wtedy będzie można go oceniać.

13

Najnowszy sondaż poparcia partii wg Super Expresu:
PiS - 27,7 %;   
PO - 22,4 %;   
partia Kukiza - 21,3%;   
partia Balcerowicza - 5,7%;   
No to pozamiatane smile

14

Bez psl i sld, bez Korwina... No i git.
lol

Na marginesie: stawiam dolary przeciwko orzechom, że gdyby Kukiz w swoich wystąpieniach przed pierwszą turą wspomniał, że zamierza tworzyć koalicję z pis - nie zebrałby nawet 10 procent poparcia... Niestety.
Na razie - nie ma żadnego pomysłu, żadnego programu, ani nawet - zgrubnej wizji...
Szkoda.

15

@ Shepard @ "gdyby Kukiz w swoich wystąpieniach przed pierwszą turą wspomniał, że zamierza tworzyć koalicję z pis - nie zebrałby nawet 10 procent poparcia"
Koncepcja jest widocznie taka żeby nie wspominać z kim Kukiz chce współpracować. Ja sadzę że zanosi się na układ: Kaczyński premierem, Kukiz wicepremierem.

16

Czekam na nowe pomysły PO. Jak na razie co dzień, to znowu kompromitacja lol

17

Według mnie Kukiz powinien dogadać się z Platformą, zmiękczyć trochę jej pewność siebie ale nie rozmawiać z pis. Kaczyński to zaraza od której trzeba uchronić ten kraj

18

Papamobile. To warto byś posłuchał.
www.youtube.com/watch?v=zWhVc7YO4Jg

19

"... Kaczyński to zaraza od której trzeba uchronić ten kraj... "

A najsampierw - Podkarpacie... ;-(
Gdzie europoseł Poręba rozdaje karty i ustawia swoich Fijołków na szachownicy...

20

Shepard jakoś dziwnie nie przeszkadza ci rozdawanie kart przez innych u władzy PO, PSL i SLD. Tylko na pis reagujesz alergicznie.

21

"Według mnie Kukiz powinien dogadać się z Platformą, zmiękczyć trochę jej pewność siebie ale nie rozmawiać z pis."
Kukiz raczej nie będzie słuchał podpowiedzi wystraszonych działaczy PO jak nie zniszczyć tej partii do końca. Będzie realizował swój własny program.
Papamobile polecam zacząć rozglądać się za innym zajęciem w przyszłości. smile

22

"... Shepard jakoś dziwnie nie przeszkadza ci rozdawanie kart przez innych u władzy PO, PSL i SLD. Tylko na pis reagujesz alergicznie... "

Elegancka linia obrony: "inni też tak robią..." ;-)
I to jest prawda: partie polityczne - wszystkie bez wyjątku - to muzeum dziadostwa, kumoterstwo i prywata.
Tylko, że to pis zawsze najgłośniej krzyczy o zmianach, wyciera sobie gębę Polską i uzurpuje prawo do pouczania innych.
A sam na własnym podwórku pokazuje gdzie ma to o czym gada.
By żyło się lepiej...
Kolegom. Z Mielca na ten przykład... czy też wspomnianym byłym asystentom europosła.
Żenada. Ciekawe  kiedy naród się obudzi wreszcie. Pewnie nigdy, bo część siedzi w pisie - a reszta słucha tego co ksiądz z ambony zapoda...

23

Nowy sondaż dla Newsweeka:   
Pis - 36 %;   
Ruch Kukiza - 25 %;   
PO - 20 %;
SLD - 5 %.   
To już agonia platformy. Za kilka miesięcy tak zaniknie w naszym kraju jak kiedyś zanikło SLD. Ale co to jest ruch Kukiza?????????????????

24

"... Ale co to jest ruch Kukiza????????????????? ..."

Pewnie to co ruch Palikota. Tylko kilka jednostek czasu wcześniej...

25

Już szczuty uciekają z tonącego okrętu. Minister Rynasiewicz podał się do dymisji i zrzekł się wszystkich funkcji. Teraz trzeba czekać jak w Rzeszowie radna Kazimierczak odejdzie z Platformy i będzie szukała miejsca w PiS.
lol Mam nadzieję że tylko ją wyśmieją!