1

Odp: Wschód i zachód Polski wciąż tak różne...

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Bredzisław potrzebny PO tylko jeszcze do jednego. Do podpisania nowego podatku. Nazwą to szumnie reformą ale chodzi o to by wprowadzić jeszcze przed wyborami parlamentarnymi jesiennymi PODATEK KATASTRALNY. 8 lat rzadów PO tak zadłużyło miasta że dla PO to jedyne wyjście! Winna jest UE i sposób pozyskiwania pieniędzy na inwestycje. Kiedyś miasto chcąc budować most starało się o pieniądze z budżetu centralnego a dziś Polska płaci ogromną składke do UE.  A miasto chcąc budować cokolwiek musi mieć kilka procent własnego wkładu a reszte dostaje za darmo z uni. I każde miasto się zadłuża. I tak Polska płaci składke a unia decyduje komu przyzna te pieniądze + miasto bierze kredyt w banku z siedzibą w UE. Przypomina to działanie dilera sprzedającego narkotyki dzieciom. Pierwsze 3 działki macie za darmo żeby się uzależnić a potem…  Każde miasto ma ogromny dług. Bo dawali to brali i inwestowali. Dług musi spłacić zwykły Kowalski. I dlatego PO i Bredzisław chce PODATKU KATASTRALNEGO

3

"... Jako Polak obawiam się jednocześnie olbrzymiego rozdarcia wśród Rodaków i tego, że w razie godziny „W” będzie można liczyć tylko na niektórych... "

Jako Polak, obawiam się że godzina "W" właśnie nadciąga... Kto słuchał dziś w radiowej Jedynce szarżującego byłego ministra Ziobro - ten z pewnością pozbył się złudzeń... Państwo policyjne stoi tuż za rogiem. Kandydaci mówią o ZMIANACH - a do koryta ustawia się kolejka starych znajomych. Wiecznie nienażartych. Wadzy i przywilejów...
Ja, całkiem prywatnie - czekam na triumfalny wjazd powrotny Hofmana, który wprawdzie okazał się pospolitym złodziejem, ale... schudł od tego czasu i znów - świetnie wygląda w TVN...

S.

4

Shepard, jak Kukiz dojdzie do władzy to Hofmana i Niesiołowskiego zastąpią Korwin i Wipler urządzający bijatyki w miejscach publicznych. A na Podkarpaciu twarzą Kukiza będzie Dzieżko smile

5

Yuio, Mam tego coraz... wyraźniejszą i smutną świadomość... spełnienia ciemniejszego scenariusza, czyli: roztrwoniony kapitał. ;-(

Tak jak napisałem w innym wątku: "... zaczyna to iść w zupełnie innym kierunku niż wydawało się jeszcze  po pierwszej turze. Najbardziej mi żal Wyborców Kukiza. W sumie... też uległem tej złudnej chwili. Obym się mylił...

Mam inne pytania: na co liczą takie typy jak Ziobro, Gowin, Jurek??? Zadziwiająco aktywni i krzykliwi się zrobili... Czyżby Św. Mikołaj do niektórych w tym roku przyjdzie wcześniej? ..."

Szczególnie to drugie pytanie zwraca uwagę. To po wspomnianym, porannym wywiadzie z Ziobro... ;-(

S.

6

Dzieszko pisze się przez "sz" bałwany!

7

Przepraszam najmocniej panie Ireneuszu. Jeszcze mi się nie opatrzyło pańskie nazwisko.
wink

8

Ciekawa analiza. Okazuje się że Podkarpacie to wcale nie taki ciemnogród, jak często się mówi. Ten artykulik powinien być szeroko rozpowszechniony w naszym regionie i nie tylko smile

9

Żeby tylko nie przyszła prawdziwa godzina W. Bo wtedy znowu najlepsi będą się wykrwawiać, a szumowiny będą się chować w bezpiecznym miejscu. A potem jeszcze będą robić interesy na nieszczęściu innych.
Dziś te szumowiny w większości chcą głosować na Komorowskiego, bo przecież Duda to reprezentant ciemnego patriotyzmu.

10

"Obecnie osoby o mniejszym poczuciu więzi społecznych częściej wybierają ugrupowania lewicowe lub liberalne, czyli takie, które stawiają nacisk przede wszystkim na prawa poszczególnych jednostek. Natomiast osoby o większym poczuciu więzi społecznych częściej wybierają ugrupowania prawicowe i konserwatywne, które oprócz praw jednostki równie mocno akcentują prawa społeczeństwa i ewentualne zagrożenia narodu."
Ja bym ujął to dosadniej: Gdyby nie silna pozycja partii konserwatywnych i patriotycznych w tym kraju, wszyscy zwolennicy wolności, LGBT, marihuany, małżeństw homo, adocji przez nich dzieci itp. w ogóle mieliby państwo i obecną stagnację gospodarczą i społeczną w d... Głosują na PO tylko dlatego bo boją się że ktoś ustanowi prawa broniące normalności.

11

Lewica zawsze uwielbiała dezintegrować społeczeństwa gdy nie miała władzy. Potem, gdy już władzę zdobyła, to z lubością potrafiła wziąć wszystkich na smycz i integrować na siłę.

12

BRONEK KOŃCZ JUŻ SWOJĄ KADENCJĘ I WSTYDU OSZCZĘDŹ. NIE BLOKUJ ETATU I POZWÓL INNYM LEPIEJ ZADBAĆ O NASZ KRAJ.

13

Komorowski brzytwy się chwyta. Dzisiejszy program u Wojewódzkiego urywał szczękę. Prezydent promowany przez anarchistę. lol To już szczyt obłudy. Obaj wyszli groteskowo śmiesznie. Nie wierzę, żeby ktoś myślący w Polsce się na to nabrał.
Wojewódzkiemu pewnie w tvn wydali w dyscyplinarne polecenie aby odpokutował wcześniejszy program z Kukizem. I jeszcze na koniec ta agitka. Ale zapewne prostytucja dla Wojewódzkiego to codzienność lol

14

Jeśli żona kandydata pis w spocie wyborczym mówi, że jej mąż potrafi zadbać o nią... i że zawsze dotrzymuje słowa - to JA JEJ WIERZĘ!!!
I mogę się założyć o portret Hofmana odbity w betonie - że jeśli Duda wygra - ZADBA o żonę, córkę i rodzinę!!!!!
;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

15

Ale jaja. smile Komorowski spał przez 5 lat, zgadzał się na każdą głupotę w wykonaniu Tuska i Kopacz, teraz się obudził po przegranej pierwszej turze i chce wszystkich przekonać jako on aktywny prezydent. Teraz każdy kto pójdzie pod pałac dostanie obietnicę spełnienia jego żądań. Emerytury wcześniej niż 67 lat, proszę bardzo. zalegalizować trawkę, proszę bardzo. Zniżki dla niepełnosprawnych, proszę bardzo. Jeszcze może przytulić panią, proszę bardzo.
smile