Odp: Młody Rzeszów też powiedział DOŚĆ
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Duda wygra w 2 turze. A na te wyniki bardzo wpłynęła zła pogoda. Od 11 rano do nocy Kraków/Rzeszów/Kielce/Lublin przechodziły 3 fronty burzowe które miały wpływ na mała frekwencje. Jeśli za 2 tygodnie będzie ciepło i bez deszczu Duda wygrał.
Pisul, to gdyby nie było wczoraj tych frontów, to Duda wygrałby już w pierwszej turze
W platformie panika i dobrze. Powinni szykować się do opuszczenia stołków!
Czekamy teraz na to, co Kukiz zrobi z tym kapitałem w drugiej turze. Mam nadzieję, że nie ulegnie lizusom, którzy już leją wazelinę, żeby wyszarpać coś dla siebie! Wyścig szczurów po te sondażowe (na razie) 20 procent już się zaczął... wystarczy posłuchać i... poczytać. I Przykre i żenujące.
Mam udział w tych 20 procentach poparcia. I nie chodzi nawet o samego kandydata - udzieliłem (i nie tylko ja) wsparcia ludziom, którzy jako ja mają DOŚĆ: Kaczyńskich, Maciarewiczów, Hofmanów, Kamińskich, Komorowskich, Ortyli, Cymańskich, Burych, Kurskich, Millerów... etc. lista jest długa... Czas pokaże jak się to rozwinie. Można tę namiastkę nadziei wykorzystać - można ją koncertowo zmarnować, tak jak to zrobił Palikot...
Nigdy nie bawiłem się w politykę. Nigdy nie brałem udziału w partyjnych pląsach. Ale jeśli powstaną nowe struktury, nowej organizacji - poważenie zastanowię się nad czynnym wsparciem i pracą w tym kierunku.
Po, pis, sld, psl... Bon Voyage!!!
P.P.
W świecie i polityce nic nie rwa wiecznie. im bardziej pyszni władcy chcą rzadzić nad ludźmi tym szybciej tracą władzę. Kiedys miała być tysiacletnia Rzesza, a trwała kilka lat. To nauczka dla PO i dla wszystkich partii w ogóle. Tylko czy Kukiz stworzy coś powaznego do wyborów parlamentarnych? Jego ludzie moga zbudować tak samo zamkniętą partię jak te do tej pory. A Korwin Mikke i inni "sprawiedliwi" to dla ogółu również wielka niewiadoma. Wynik wyborów jest sensacyjny ale czy jest czymś więcej i trwałym niż protestem oburzonych to się dopiero okaze.
Ludzie zmądrzeli. Nie bedą już szli jak barany w ciemno za nieudacznikami. Straszenie Kaczyńskim już nie działa. PiS rządził tylko 2 lata a wyniki gospodarki były wtedy najlepsze. Platfusy trzymają sie żłoba od 8 lat i zaprzepaścili wcześniejsze osiągi. Bardzo dobrze że Kaczor bedzie mógł wprowadzić do rzadów ludzi kompetentnych.
Kompetentnych jak Fijołek, Hofman, Kamiński... sprytnych jak Arciszewska czy Bierecki? Może jak psychopata Maciarewicz wygłaszający coraz większe publiczne brednie, czy Kurski, który właśnie wylizuje prezesowi i pisowi wszystko od dołu do góry w programie M. Olejnik???? Proszę sprecyzować.
Duda tak jak i Komorowski razem ze swoimi formacjami - to K + M + B... Kryzys, Marazm i BIDA...
"... PiS rządził tylko 2 lata a wyniki gospodarki były wtedy najlepsze... "
Pewnie dlatego wtedy najwięcej ludzi wyjechało z Polski. Z powodu najlepszych wyników gospodarki...
W drugiej turze już nie będzie podziału na ziemie odzyskane a starą Polskę. Wszedzie wygra Duda. Moze tylko w opolskim Niemcy a w olsztyńskim Ukraińcy zagłosuja na Komorowskiego.
Dziennikarze tvn i polsatu już zmieniają front. Teraz nawet na bezczelnego lepiej trzymać z przyszłą władzą.
Druga tura to będą cuda nad urną. PO tak łatwo władzy nie odda. Już prędzej będzie jak ostatnio. Będą liczyć i liczyć aż policzą. A bredzisław potrzebny jeszcze do podpisania nowego podatku- PODATKU KATASTRALNEGO!
Trochę za wcześnie na wiwaty z wygranej PIS. Proponuję aby zastanowić się na spokojnie czym grozi nam wszystkim rząd PIS. Tylko PO jest w stanie odpowiedzialnie rządzić krajem.
Papamobile. Już znamy dawno takich co powiadają, że Lenin wiecznie żywy.
Papamobile, wystarczy że wiemy czym grożą dalsze rządy PO. Pisem nie strasz bo to żałosne.
Shepard, używasz demagogii. W każdej grupie będą czarne owce i nie stosuj odpowiedzialności zbiorowej. Ja wolę postawić na ludzi Kaczyńskiego niż Tuska. Dla mnie są bardziej wiarygodni. Ty możesz sobie myśleć inaczej.
"... W każdej grupie będą czarne owce i nie stosuj odpowiedzialności zbiorowej... "
Nie chodzi o czarne owce. Chodzi o to, czy osoby decyzyjne - widząc o istnieniu takich w stadzie - mimo wszystko przyzwalają na ich brykanie. W tym konkretnym przypadku: Picie i Swawolenie... Ryba psuje się ode łba, a te w partyjnych sforach są objęte zarazą, której już wyleczyć się nie da. Tylko RESEKCJA...
Stosujesz argumenty typowe dla partyjnych bytów: to nie my - to oni, odpowiedzialność zbiorowa, takie miałem rozkazy, etc. Coraz mniej osób daje się na takie kity w Rzeczypospolitej nabierać... Przesraliście swoje szanse wielokrotnie. Więcej nie będzie.
"... Ja wolę postawić na ludzi Kaczyńskiego niż Tuska... "
Nie ma znaczenia. Jedni i drudzy to katastrofa. Na własnym podwórku mamy przykłady partyjniackich układów i zależności: stanowisk za protekcje, obsadzania stołków ludźmi z partyjnego nadania. Wszyscy młodzi ludzie NIE ZAŁAPIĄ się na noszenie teczki za posłem Porębą... a innej drogi dla zdobycia pracy nie znacie...
S.
Masz rację Shepard ale zbyt podniecasz się sukcesem Kukiza. A kto za nim stoi, czy znasz tych ludzi? Niektórzy budzą we mnie mocne antypatie, ale nawet gdyby stworzyli ruch/partię i weszli w kręgów władzy. Czy jesteś pewny, że wśród nich nie znajdą się odpowiednicy Kamińskich, Hoffmanów, młodych Tusków, Niesiołowskich, Karapytów, Burych etc...?
Ciekawi mnie, jak byś wtedy ocenił dzisiejszych twórców sukcesu Kukiza.
To nie do końca tak. Poparłem Kukiza głównie ze względu na ludzi z różnych środowisk, których znam - a którzy postawili na tę kartę. Sam kandydat to jedna sprawa. Sprawa, której - być może - ma służyć - to druga... a trzecia - kapitał, który przy okazji się zebrał. Nie znam wszystkich aspektów i pewnie nie poznam. Ale mam bardzo dość tego dziadostwa, które rozpanoszyło się wszędzie... Dość po, psl, pis, sris... Niby wszyscy chcą zmian - a ciągle to samo: te same ryje przy korycie i gęby w tv do mnie mówią. W tym wszystkim takie kreatury jak np. Kurski czy M. Kamiński, którzy tylko farbują futra z prawa na lewo i z powrotem... I gęby sobie Polską wycierają... I ta partyjna buta podszyta bezkarnością: od żłobka do nagrobka: Mastalerek demonstrujący pogardę na każdym kroku a zaraz potem Duda, który gada jakie to zmiany nadciągają... jak w naciąganych ofertach: MASZ już PRAWIE milion, tylko musisz kupić parę rzeczy z katalogu. Wybierzcie mnie - a zobaczycie... Tylko czekać jak skruszony i odchudzony Hofman wróci...
Nie wiem jak to się skończy, ale skoro poważni kandydaci, poważnych partii podlizują się ile wlezie wyborcom Kukiza, to mogę zwrócić uwagę w tę stronę także taki pionek jako ja...
S.
Oby to już był koniec platformy i Bredzisława na urzędzie.
Idzie polska wiosna
W tej kampanii kolejny raz podłożyły się media a zwłaszcza tvn. Sianecki, Olejnik i Kuźniar przechodzą samych siebie. Nie dziwię się Kukizowi jego reakcji. Tvn powinien być bojkotowany.
"... Oby to już był koniec platformy i Bredzisława na urzędzie..."
Też mamy tę nadzieję. Koniec platformy i koniec pisu. (o psl i sld nie wspominam, bo wyniki ich kandydatów pokazały, że pozostaje już tylko... sztandary wyprowadzić... choć wiadomo nie od dziś, że partia ludowców przyklei się do pokładu każdej jednostki...) Żadne kłamstwo się długo nie utrzyma... !
Eurokołchoz zaczyna być panem życia i śmierci całych regionów. Zaczyna na siłę przesyłać ludność z Afryki do centralnej Europy na siłę. To zachód miał i ma kolonialne pąństwa na tym kontynencie, które jak mu podskoczą to rozwala siłą. Taka to demokracja. Czas w Polsce powiedzieć dość temu szantarzowi. Nie zrobi to żadna obecna partia polityczna w Polsce. Co będzie dalej, to zobaczymy. Faktem jest, że może poza SLD, pozostali popierają UPA na Ukrainie i tamtejszy zamach stanu, co jest historyczną głupotą i hipokryzją. Dobrze przynajmniej że o tym już wiemy. Druga tura wyborów przed nami. Niech każdy głosuje jak mu sumienie podpowiada i pójdzie jednak głosować. Po wyborach do roboty.Koniec udawania że wszystko w Naszym Kraju i w nzszym Rzeszowie jest dobrze. Koniec z oszukiwaniem Polaków.
"... Koniec z oszukiwaniem Polaków... "
Niestety. Dopiero - początek... Przegrupują się, pozamieniają stołkami i wpływami, zamydlą oczy elektoratowi - i będzie to samo... Wypadki ostatnich godzin i dni - a szczególnie ta farsa, którą nazywa się "debatą" pokazują, że zaczyna to iść w zupełnie innym kierunku niż wydawało się jeszcze po pierwszej turze. Najbardziej mi żal Wyborców Kukiza. W sumie... też uległem tej złudnej chwili. Obym się mylił...
Mam inne pytania: na co liczą takie typy jak Ziobro, Gowin, Jurek??? Zadziwiająco aktywni i krzykliwi się zrobili... Czyżby Św. Mikołaj do niektórych w tym roku przyjdzie wcześniej?
S.
Ostatnio edytowany przez Shepard (2015-05-17 21:40:46)
@ Shepard. Debata była żałosna bo jeden spokojnie próbował mówić o programie, a drugi pienił się że tamtemu sześć lat temu guma w majtkach pękła. Rzeczywiście farsa.
Niestety jeszcze raz. I jeden i drugi kandydat - to katastrofa. Na tym polega to trwające od lat nieszczęście Polaków - mają jak zwykle wybór: między dżumą a cholerą...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź