1

Odp: Powstanie mega kompleks komercyjny

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Pierwszym skutkiem pojawienia się tych sklepów będzie upadek Nowego Świata. Chyba że się przebranżowią? Ale myślę że na to trzeba czasu i nowego pomysłu na komercjalizację powierzchni.

3

czy autorka mogłaby podać nazwiska inwestorów? Res-Vity i Decathlona.

4

Res-Vita to Tadeusz Dykiel i prawdopodobnie także Bogdan Pawłowski.
Decathlon to Mariusz Cybulski i Kamil Fok.

5

Słyszałem że lodowisko po likwidacji będzie przeniesione na dach budynku ale chyba to bujda. Pewnie zrobią mniejszą ślizgawkę tak jak w Millenium.

6

Jeśli ResVite robi Pawłowski to jeszcze długo ona nie powstanie smile

7

Ja i tak nie mogę odżałować likwidacji lodowiska. Ślizgawka na dachu marketu z wejściem przez budynek to już nie to samo. Miasto albo powinno konsekwentnie wymagać od inwestora odbudowy lodowiska albo wydobyć od niego pieniądze na budowę samemu. A z tego co wiem, to przy sprzedaży działki lodowiska Resowia jeszcze starała się o obniżkę ceny.

8

Ciekawe kto bedzie kupował w tych sklepach? Od 10 lat budowane sa w Rzeszowie same galerie a strefa ekonomiczna w Dworzysku ciągle jest pusta. Jak ktoś zarabia 1500 miesięcznie to raczej nieczesto bedzie kupował w ekskluzywnych sieciówkach.

9

@ Rzeszowianin.
Co się martwisz, rozpoczyna się właśnie nowa perspektywa unijna i forsa większym strumieniem posypie się do Polski. Ruszą budowy dróg, dworców i inne. Koniunktura wtedy też się nieco poprawi smile

10

Przy takiej obudowie ul. Wyspiańskiego to chyba miasto przyśpieszy wykonanie przedłużenia tej ulicy przez tory do centrum. Nawet ze zdjęcia widać, że obecna wąziutka ulica ani trochę nie pasuje do wielkości nowych budynków.

11

@ Mel Torme
Miasto niczego nie przyspieszy w kwestii wiaduktu nad dworcem Staroniwa, bo budowę odpowiedniej drogi z wiaduktu do centrum (przez Hoffmanowej i Mochnackiego do ronda pod Grafiką) blokuje wojsko - a jest to instytucja niereformowalna, z którą nie można się dogadać...

12

Wyglądają te plany na obszerne inwestycje. Trochę śmiesznie przy nowych budynkach Resovii będą wyglądały drewniane chałupki na Psiarnisku. Jak przyjadą zagraniczni zawodnicy to od razu będzie można im zafundować wycieczkę krajoznawczą po okolicy. Skansen na Psiarnisku jeszcze sprzed II wojny, blokowisko PRL na Sportowej i nowe cudaczne bloczki spółdzielni Projektant koło Reala smile

13

Ja bym zaproponował jeszcze atrakcyjne zabudowanie działki marszałka między Res-vitą a jednostką wojskową i przede wszystkim zaproponowanie wojsku nowej działki dla tego składu złomu przy Witosa, najlepiej na terenach przyłączonych. Nawet zastępcze budynki mogłoby miasto dla nich wybudować. Taka zamiana da kiedyś piękną inwestycję przy rondzie na Krakowskiej - na przedłużeniu teraz planowanych. Choćby zwykłe bloki mieszkalne będą w tym miejscu lepiej wyglądać niż wojskowe baraki.

Co do psiarniska - to myśle, że w dużej mierze zniknie gdy zacznie się przebudowa i poszerzenie Wyspiańskiego.