1

Odp: Najdłuższy test systemu w Polsce

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Jeśli można kogoś winić to tylko wykonawce. Po co startuje do przetargu jak sobie nie radzi. Teraz kary za zwłoke powinny być tak dotkliwe żeby doprowadziły tą firme do plajty i żeby żadne miasto nie musiało się męczyć z słabej jakości firmą. Co do buspasów są potrzebne. To przyjezdni korkują miasto a mieszkańcy chcą szybkiej komunikacji miejskiej.  I dlatego również wybrano Ferenca który propaguje buspasy. Zaraz po wymalowaniu będą ogromne korki i protesty w Krasnym,  Boguchwale czy Łańcucie ale czy dobro obcych którzy tu pracują ma być ponad dobro mieszkańców którzy TU płacą podatki? Po co stać w korku jak można kupić mieszkanie w Rzeszowie i mieć szybki puntualny autobus jeżdzący po buspasie albo stać w korku i narzekać że życie ucieka na dohazdy z pierdziszewa

3

Radek, grubo przesadziłeś. Ja jestem z Rzeszowa i moim prawem jest jeżdżenie własnym samochodem. Nie wypowiadaj się za wszystkich.

4

Ja bym winił polityków z koalicji po-psl. To oni tworzą prawo.  I to ich pomysł żeby w przetargu jedynym kryterium wyboru była cena. I jest to co jest. Prywatnie jak komuś zlecamy budowe domu czy nawet wykonanie elewacji to sprawdzamy opinie o nim u ostatnich inwestorów i oglądamy jak wygląda jego praca. A tu inwestycja za ponad 80 mln i jest klops

5

Tzw. obiektywne okoliczności wydłużają inwestycje bo to zupełnie nowatorska technologia w naszym kraju. Dajmy władzom miasta czas na spokojne załatwienie tematu. Poco takie złośliwości.

6

"Dajmy władzom miasta czas na spokojne załatwienie tematu. Poco takie złośliwości."
A przepraszam, ile czasu? Miesiąc, pół roku do kwietnia, cały rok jak firma się nie wyrobi? Może od razu przesuńmy uruchomienie systemu o cztery lata. Będzie jak znalazł na przyszłą kampanię wyborczą smile

7

Najpierw Ferenc pozwalał wszędzie parkować w centrum i chwalił korki, bo zapchane chodniki i ulice to miał być dowód na rozwijający się Rzeszów. Potem wymyślił powrót do strefy płatnego parkowania. Na przyszły rok mają być buspasy i ograniczenie ruchu samochodów osobowych. A ja się nieśmiało spytam, nie trzeba tu porady psychiatry?

8

krzyś - Kolego Drogi

Nie jest wcale tak jak piszesz.
Cena może być co najwyżej kryterium ostatecznym ale wcale nie jest jedynym ...

PS
Wiesz co to jest SIWZ i do czego służy ?