1

Odp: A ja nie uważam, że prezydent jest zły!

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Właśnie wczoraj Dziadek znowu odgrzebał sprawę lotów do Warszawy. Już samo to świadczy o wyciąganiu tego tematu wyłącznie dla poklasku wyborców. Zgadzam się z artykułem w całości. Przefajny rysunek smile

3

Przy tak kiepskich kandydadach na senatora, to Gawlik może się okazać czarnym koniem wyscigów. Po tak rzetelnie patrząc to po prostu nie ma na kogo głosować.

4

Zawsze możesz zagłosować na Anję Rubic smile

5

A ja tam bym wolała na tego wielbłąda... Przynajmniej bym wiedziała dlaczego ma garb... smile

6

Dziś dobry polityk, to nie ten, który porywa tłumy. To ten, który umiejętnie mydli tym tłumom oczy. I to najlepiej "mydłem w płynie", żeby efekt był błyskawiczny wink
Co by nie mówić - gość jest w tym dobry, albo ma dobrych fachowców od produkcji "mydła". Nie sądzę jednak, że to Ci z ratusza. Raczej jakiś zewnętrzny team...

7

Ewidentnie nie doceniacie Ferenca. Jego otoczenie nie robi nic bez jego woli. On ma naprawdę duże zdolności w zarządzaniu. I miastem i ludźmi. To że trochę naciąga jak każdy polityk to co. Przez Sheparda i jemu podobnych  przemawia tylko zwykła złośliwość.

8

Mel Torme napisał/a:

Ewidentnie nie doceniacie Ferenca. Jego otoczenie nie robi nic bez jego woli. On ma naprawdę duże zdolności w zarządzaniu. I miastem i ludźmi. To że trochę naciąga jak każdy polityk to co. Przez Sheparda i jemu podobnych  przemawia tylko zwykła złośliwość.

ja i dużo ludzi tutaj naprawdę docenia Ferenca ;-)
a bardziej chodzi tu o ocenianie ...
możesz sprecyzować swoją myśl "że trochę naciąga jak każdy polityk" ? o co Ci chodzi ?

9

Przecież to normalne, że każdy polityk próbuje udawać lepszego niż jest w rzeczywistości. Tak robi i Kaczor i Tusk. Na tym polega każda kampania wyborcza. I jeśli Ferenc przyjmuje takie pozy jak ze sprawą biletów lotniczych to trzeba to traktować z lekkim przymrużeniem oka. A jeśli przy tej okazji coś załatwi to bardzo dobrze, dla niego i dla nas.

10

> Przez Sheparda i jemu podobnych  przemawia tylko zwykła
> złośliwość.

Shepard to sfrustrowany, zgorzkniały mały człowieczek, który dużo gada. Wszyscy tak naprawdę szanują Ferenca i dlatego na niego głosują. prezydent dokonuje naprawdę rzeczy niemożliwych - nie tylko w świadomości ludzi.

11

Huhuhu! Ale się wazelinka trafiła. Oj bo Ferncu przeczyta i jakieś resztki po swej marnej prezydenturze ochfiaruje. Może kwiotka z latarni.

Więc ja Ci oficjalnie napisze gościu: ja nie szanuję Ferenca, więc teoria o wszystkich już bierze w łeb! I pokaż mi lizusie te niby niemożliwości osiągnięte. Chyba tak Ci się na mózg rzuciło, że uwierzyłeś, iż to "przemożny" Ferenc te piramidy postawił! Wtedy faktycznie niemożliwe zostałoby osiągnięte.

12

Hmm... gosc tylko potwierdza, jak trafna jest diagnoza zawarta w felietonie Szahina. Już nawet Mel T. próbuje silić się na obiektywizm. W przypadku goscia trafiliśmy natomiast na kogoś, kto nie da złego słowa powiedzieć... Pewnie nawet tego, że twarz prezydenta na bilbordach jest oszukańczym fotoszopowym produktem dla ewidentnego zmylenia... smile Mamy więc na forum całe społeczeństwo smile

13

o proszę; jaka solidarność. postawa wzorcowa! Tylko w imię czego? Zabawni jesteście, ile musi wody w rzece upłynąć zanim zrozumiecie to co już pojął MelTorm? Krytyka to jedno a złośliwość i zajadłość to drugie; Ferenc nie jest żadny czarnym ludem, którym straszy się dzieci, przecież to tutaj to już zakrawa na paranoję. a prawda jest taka,że takiego godpodarza jak Ferenc i jego ekipa Rzeszów dotąd nie miał i mieć nie będzie. Wpadki zdarzają się każdemu ale całość wychodzi i tak in plus.

14

" gosc: ...a prawda jest taka,że takiego godpodarza jak Ferenc i jego ekipa Rzeszów dotąd nie miał i mieć nie będzie..."

Jaka fascynacja. Jestem pod wrażeniem, szczególnie tej ekipy wink To ewidentny przykład na to, że mydlenie oczu działa cuda. Jakbym słyszał Panią Radną Niewczas:)

15

gosc napisał/a:

... Krytyka to jedno a złośliwość i zajadłość to drugie;
... a prawda jest taka,że takiego godpodarza jak Ferenc i jego ekipa Rzeszów dotąd nie miał i mieć nie będzie. Wpadki zdarzają się każdemu ale całość wychodzi i tak in plus.

1. ja nie jestem złośliwy
2. ".... takiego godpodarza jak Ferenc i jego ekipa ..." tzn jakiego ? może jakieś konkrety a nie ogólniki
3. wpadki - no tak - to można usprawiedliwiać, ale czym ta ekipa wychodzi na PLUS ?

16

Też jestem ciekawa tych NIEMOŻLIWYCH osiągnięć Pana Prezydenta... I jak Jasio pisze: konkretnie! A co do wpadek... Chyba już zbyt wiele by tak je wciąż usprawiedliwiać... Jakby nie było trzecia kadencja leci i wg mojego oglądu wpadek tak wprawnej ekipy, bo długoletniej winno praktycznie już nie być... A tu...? W sumie co raz gorzej panie dzieju... Co raz gorzej...

17

Szkoda słów.
Łubu Dubu! Niech nam żyje Ferenc, szef naszego NIEDOROZWINIĘTEGO klubu!
Dalej! Na barykady! Prezydentowi się nie odmawia.

smile

18

Dramatem prezydenta jest to, że nie zrezygnował ze startu w ostatnich wyborach samorządowych. Wszystkie jego osiągnięcia przypadają na jego pierwsza kadencję i początki drugiej. Potem było już coraz gorzej. Kruczek, Podkulski, Mailand, parking w rynku, działki dla kościoła, okrągła kładka, buspasy. Można tak wyliczać jeszcze długo. Gdyby w odpowiednim czasie odszedł, byłby zapamiętany jako wielki. Dziś kojarzy się większości niestety z ostatnimi błędami. Nie zauważają tego tylko ludzie z jego otoczenia, którzy maja z tego chleb i których łatwo rozpoznać po używaniu charakterystycznego określenia -  GOSPODARZ MIASTA.

19

"których łatwo rozpoznać po używaniu charakterystycznego określenia -  GOSPODARZ MIASTA"

Nad wszystkim czuwa,
Gospodarz Domu
Nie da on krzywdy,
zrobić nikomu!
Wszystkim pomoże
o każdej porze,
Oooooooo!
Mój Boże!

lol

20

Trzeba było Sanger wymienić jeszcze zepsucie muzeum dobranocek i promowanie carpatii festiwal. Byłby komplet zarzutów. Czy ty nie zauważasz, że takie gadanie jest zupełnie nieprzekonywujące?

21

Drogi Melu... Napisz w takim razie coś to według Ciebie jest przekonywujące... Napisz te wielkie osiągnięcia, które winny powalić wielu nie przekonanych na kolana... Proszę... Przedstaw co takiego naprawdę [po za czystością w mieście] zrobił Pan Prezydent... Widzisz... W pierwszej kadencji bywał u ludzi na osiedlach... U mnie też był... Dużo obiecał, więc zagłosowałam przy drugiej kadencji... Ale niestety nic z obietnic nie dotrzymał... Więc ja się rozczarowałam... Ale może Ty mi zaimponujesz jakimś wyczynem Pana Ferenca...

22

> Trzeba było Sanger wymienić jeszcze zepsucie muzeum
> dobranocek i promowanie carpatii festiwal.

po pierwsze primo; gdyby nie ratusz, nie byłoby tego muzuem w żadnej formie. warto o tym pamiętać a nie narzekać. carpatia festiwal jest jak na razie jedyną i rozpoznawalną imprezą kulturalną w kraju. nic dziwnego, że miasto wspiera; a co ma wspierać? piknik naukowy? fajnie, że jest ale to tylko mała, lokalna impreza.

23

Aleś pojechał teraz... Widzisz cały problem w tym, że reprezentujesz tę część społeczeństwa, która uwielbia zadęcie - byle co byle głośno... Piknik piszesz lokalny...? A co..? Wszystkie imprezy, z których słyną inne miasta to od razu wielkoświatowe były...? Mało wiesz o tym jak się tworzy legendę danego wydarzenia...
Ps. I policz frekwencję jednodniowego Pikniku i porównaj z całym FC... Jak Ci palców braknie to użyj kalkulatora... smile

24

O ile pamiętam to w pikniku były ekipy ze Lwowa i Belgi, Krakowa, Wałbrzycha, Warszawy.
To była druga edycja imprezy.
Czy ktoś ma dane ilu wykonawców i skąd było na 2 Carpatii kilka lat temu?
Czekam na odpowiedź.

25

Pęknę ze śmiechu z tym wielkim oddziaływaniem Carpatii festiwal. Po prostu większy festyn muzyczny i tyle. W tym roku wystarczyło, że trochę deszcz pokropił i muzycy (z czwartych lig krajów ościennych) grali przy pustym rynku. Nie mam nic przeciwko, żeby organizować zarówno Carpatię jak i Piknik Naukowy ale z takim pomysłem na festiwal to daleko on nie zajedzie. No ale czegóż można spodziewać się po głównym organizatorze, który jako gwóźdź programu ma malowanie dzieciom buziek szminką.