Odp: Targi w polu między Szlachtą i Ferencem
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Pan Holzer na spotkaniu z mieszkańcami osiedla Andersa popisał sie jakie są jego możliwości u boku Ferenca. Nawet rzecznik Chłodnicki był bardziej zorientowany jakie plany budowy aquapqrku ma Ferenc. Nie było z kim rozmawiać.
"liderka PO zrobi wszystko, aby w wyborach samorządowych jej partia nie zagroziła swoim kandydatem reelekcji Tadeusza Ferenca."
Co za odkrycie?
Liderka PO może spokojnie nic nie robić bo żaden kandydat jej partii nie jest w stanie zagrozić Ferencowi. PO mocno się nad tym napracowała przez ostatnie 4 lata. A szkoda bo tak nieodpowiedzialnego człowieka należało już dawno zmienić.
Jest ru napisane - Szlachta już teraz skupia wokół siebie działaczy PiS, Solidarnej Polski i partii Jarosława Gowina. I to jest prawda. Jako człowiek o rany przyłóż ale na prezydenta się nie nadaje bo nie za mięki. Nieraz trzeba podejmowac kilka niepopularnych decyzji żeby w długoterminowym planowaniu tym co będą protestować było lepiej. Wybierać miedzy spadkiem sondarzy a powinnością. Ferenc jak czołg prze do rozwoju miasta i chory w pozytywnym znaczeniu na Rzeszów i to się ludziom podoba. A Szlachta to będzie tylko miły urzędnik na wysokim stanowisku który po 16:00 wyłączy telefon i bedzie miał miastow 4 literach. A i jjuż czytałem że przeciwny deweloperom, wysokim biurowcom, kolejce nadziemnej. Czyli powtórka historii. Siedzieć cicho nie wychylać sie. Jak grupka mieszkańców protestuje to zatrzymać inwestycje za kilka milionów bo w sondarzach spadnie.
Protesty mieszkańców którzy nie chcą niczego przy swoim domu ale ogólnie nie sa przeciwni budowie ma swoją angielską nazwe. I zachowanie to jest juz nawet badane przez psychiatrie. U nas bojkotuja wszystko a politycy zdają sie nie wiedzieć że takie zachowanie ma nazwe. I powiem tak gdyby na te protesty trafił Szlachta dziś nie byłoby Apartamentów Zamkowych, Skyres nie dostałby pozwolenia jak i Olszynka Park czy Capital Towers. Kilka tys ludzi nie mialoby pracy a miasto mieszkań. Tak politycy boją sie o swój stołek że ulegają presji mniejszości byleby tylko poparcia nie stracić. Tyle że takie działanie nie sprzyja rozwojowi i w dłuższym czasie powoduje ucieczke ludzi z miasta. A za Ferenca CAŁY CZAS ROŚNIE LICZBA MIESZKAŃCÓW. Ja się raczej boje co będzie gdy za czas jakiś Ferenca zabraknie.
Rohan mitomanie opanuj się Pomyśli kto że jak Ferenca zabraknie to pół Rzeszowa uda się na emigrację
Miejski a czym tłumaczysz że wszystkie miasta są na minusie (ilość mieszkańców)a jako nieliczy Rzeszów, Warszawa i jeszcze 2 miasta na plusie. Co u nas takiego co zatrzymuje ludzi? Autostrada nie ukończona wiec jeszcze nie jesteśmy miastem tranzytowym, fabryki nissana też brak. Może to jednak polityk obecnego prezydenta? Popatrz w bliskiej odległości Lublin. Od 5 lat to już exodus
Przyczyny wzrostu liczby mieszkańców Rzeszowa?
Po pierwsze i przede wszystkim to zasługa przyłączenia do miasta 7 albo 8 sołect. Zapomniało się?
Po drugie miasta regionu Przemyśl, Jarosław, Sanok itp. rozwijają się tak słabo, że znacznie większy od nich Rzeszów ich przyciąga.
Ale wczytaj się w dane GUS, Rzeszów do 2030 roku ma sie skurczyć na korzyść zaludnienia powiatu ziemskiego. To powodują ogólne zjawiska społeczne w skali całej Polski. No ale tacy ludzie jak ty zaraz powiedzą że GUS przewiduje odejście Ferenca i wyjazdy ludzi z tego powodu. To żałosna mitomania.
Miejski jak sprawdzisz na inwestycje-rzeszow (pl) są lata gdy nic nie przyłączano do Rzeszowa a i tak liczba mieszkańców rosła. I nie trzeb mieć z matematyki doktoratu żeby to widzieć. Ostatnio też geograficznie nic nie przybyło a liczba ludzi jednak wzrosła. Lubie liczby bo tego nie da się zakrzyczeć czy nadinterpretować. Rośniemy jako miasto za Ferenca a inni wielcy tracą
A dlaczego zasługę automatycznie przypisywać Ferencowi? Ja myślę że rośniemy jako miasto bo Resovia zdobywa regularnie mistrzostwa Polski
wtrące się w kłótnie nie siatkówka i nie resovia ale STAL i żużel
Po co w ogóle wybory. Niech panowie w gabitetach dogadają się i podzielą całą władzę kto i czym ma rządzić. Ludzie niech tylko spokojnie na swoim płacą podatki.
Rohan, ludzie migrują z mniejszych miejscowości do Reszowa bo to stolica województwa, największe miasto regionu, najwięcej infrastruktury kulturalnej, handlowej i usługowej, najwięcej szkół, uczelni, szpitali itd. Są to zjawiska niezależne od Ferenca. Słońce w Rzeszowie też świeci niezależnie od prezydenta.
Szlachta to rozsądny człowiek i trzeba go oceniać za poglądy a nie za wzrost lub przypisywany mu czarny piar. Najwyższy czas by prawica odzyskała rządy w Rzeszowie. Dość już populistycznych decyzji jak okrągła kładka i co roku nowa wioska. Trzeba poważnie działać w celu rozbudowy rynku pracy i wzrostu wynagrodzeń. Dość już głównych ofert pracy w hipermarketach. Trzeba rozwoju poważnych propozycji kulturalnych miasta a nie pseudofestiwali do kotleta pod parasolkami.
Szlachta to dobry chłop ale Ferenc jest już poustawiany. Poprze go duży biznes i kościół. Nie na darmo obiecał park papieski.
Ferenc prawdopodobnie o włos minął się ze śmiercią. Jego otoczenie mówi enigmatycznie że jest na urlopie wypoczynkowym, ale na mieście coraz więcej ludzi twierdzi, że ostatnie dwa tygodnie spędzał w szpitalu na hematologii. Sytuacja była ponoć bardzo poważna i wcale nie wiadomo czy nie zrezygnuje ze startu w wyborach.
Cichy obserwatorze to bzdury. Przed ostatnimi wyborami duza gazeta lokalna pisała dokładnie to samo i yo słowo w słowo! Wiecej, zrobiła zdjęcie twarzy i pisała ze strasznie chory. I stary i ze ogólnie nie głosowac... Poziom dziennikarstwa tego szmatławca jak w rosji za putina. A prawda taka że w niedziele gościa widziałem, uśmiechnięty , żarty sypie, wyluzowany bo wie że kobieta o twarzy konia i socjolog ze zrośniętymi brwiami to śmieszna konkurencja i reelekcja jest pewnikiem. Dlatego plotki, ale co innego plotkarzom zostaje prócz wstydu i metra sznura?
Prezydent nie robi fizycznie, więc nie przesadzajmy. Ale jak ma zaległy urlop a wszystko idzie jak w naoliwionej maszynie to lepiej wyluzować i patrzeć jak konrkandydaci się zagryzają nawzajem Prze wyborami most w Załężu będzie już miał 110m i na samej górze podświetlane godło miasta, wszystkie krzyżówki z poddodawanymi pasami!, 170 przystanków z oświetleniem, kilkanaście tablic z korkami i meteo zaczną działać, pozwolenia na 2 albo 3 biurowce wydane. Do wyborów może oglądać siatkówke i grać w bilarda kieszonkowego i tak wygra za to ile zrobił dla tego miasta
Cichy obserwatorze to bzdury. ..
żadne bzdury !
Ferenc coraz bardziej podupada na zdrowiu ...
"A prawda taka że w niedziele gościa widziałem, uśmiechnięty , żarty sypie, wyluzowany"
To nawet ciebie urzędniku próbuje nabierać? Może ucieszył się z galaretek które mu zaniosłeś do szpitala? Jest przecież na urlopie, przecież nie spedzasz z nim urlopu
Prawda jest taka, że twoi koledzy "wysocy" urzędnicy z ratusza chodzą od dwóch tygodni z grobowymi minami bo wiedzą że ich koniec coraz bliżej.
>kilkanaście tablic z korkami i meteo zaczną działać..."
Chłopie nie rozśmieszaj mnie. Żeby wiedzieć o korkach i pogodzie w Rzeszowie nie trzeba się tym chwalić na tablicach świetlnych. Dziś widziałem tych biednych ludzi denerwujących się w pełzających samochodach na zaporze. Na szczęście ja śmigałem rowerkiem
Chcesz tych ludzi jeszcze bardziej denerwować i informować jak dużo w mieście jest korków? Brawo
Lepszej antyreklamy Ferenca nie można było wymysleć
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź