1

Odp: Oto pierwsze efekty głosowania na RBO

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

A ja bym postawil jeszcze kilka kosciołów i to najlepiej z parkingami podziemnymi zeby ksieza mieli gdzie auta parkowac. Teraz krazy po Rzeszowie ten maly drewniany kosciol zwany "tymczasowym"  Przenoszony co kilka lat na pusta dzialke najlepiej gdy wlascicielem miasto a nie kosciol!   Chwilke postoi to buduja obok kosciol wielki jak elewator zboza i tak krazy i zajmuje kolejne dzialki miasta czyli nas wszystkich.  Malo co a by stanal nawet na boisku sportowym szkoly 23 ! Pazernosc ksiezy jest nienasycona. Katolicki zakon jest przeciez wlascicielem komunistycznego pomnika. Dostali dworek na Slocinie a chca budynku muzeum na 3 maja!

3

Ale co do parku papieskiego i fontanny jestem za. Papiez ponad 2 dekady tak rzadzil w kosciele ze przylozyl reke do jego rozkladu.  Brak radykalnego dzialania w sprawach pedofili spowodowaly ze koscioly europy zachodniej i ameryki poludniowej swieca pustkami.  W Polsce sa miasta gdzie na niedzielna msze juz uczeszcza mniej niz 1/3 wierzacych.  Kazdy apostata czy lewak czy wierzacy ale w Boga a nie w posrednikow czytaj nienazarta mafie  musi przyznac ze taka krecia robota przez tyle lat warta uhonorowania czlowieka. Szkoda ze ten papiez nie rzadzil jeszcze z 15 lat.

4

Jak widać mieszkańcy potrzebują głównie parków boisk, placów zabaw itp. To chyba naturalny instynkt aby miasto miało bardziej ludzki charakter. Ciekawi mnie natomiast dlaczego właśnie na trzech wymienionych osiedlach głosowanie na budżet obywatelski odniosło tak duży sukces?