1

Odp: Skrywane i nabrzmiewające problemy finansów Miasta

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Prosze mi przypomniec panie Waldemarze kto proponował podniesienie kwoty przeznaczonej na realizację inwestycji z budżetu obywatelskiego z 5,1 mln złotych do do 10 mln? 10 mln to tyle co w wiekszym i bogatszym Lublinie. W Krakowie 4.8 mln zl (2014r) Jesli jest duze zadluzenie to po co proponowac wieksze wydatki w lutym, a czerwcu pisac o zadluzeniu? I porownywac zadluzenie do Krakowa?

3

To sie nie dodaje

4

"Skrywane i nabrzmiewające problemy finansów Miasta" ale tytuł grubo. Ja tez mam nabrzmiewajacy problem ale jestem umowiony z moją, może popusci szpary

5

Musimy nie tylko uznać, nie tylko zrozumieć, ale i w praktyce życia codziennego stosować zasadę, że nikomu nie wolno marnować żadnych dóbr ani materialnych, ani duchowych, że nie wolno na próżno tracić: energii, sił zdrowia, czasu – no i pieniędzy ani swoich, ani cudzych.
Most Połaniecki z trasą dojazdową: 995 m mostu + 6000 m dróg dojazdowych = 6,995 km. Wartość kontraktu 178 milionów złotych.
Rzeszów: most 400 m ( po co tak długi) + 2500 m dróg dojazdowych = 2,900 km. Wartość kontraktu 184 miliony złotych.
1 km inwestycji na Wiśle to 25, 47 milionów złotych. 1 km na Wisłoku 63,49 milionów złotych.
Jeden kilometr inwestycji na Wisłoku jest 2,49 raza droższy. O co tu chodzi. To jest przekręt stulecia w Rzeszowie. Kto do tego dopuścił. Kto grzebie konfitury. Czy przeciętny obywatel doczeka się prawdy o tak drogiej inwestycji. To jest rozrzutność pieniędzy miasta i unijnych, czyli też naszych pieniędzy. Gdzie są wszelkie służby od analiz.

6

Antos kazde miasto domyka ringi wokolo miast. Moskwa domyka juz trzeci. Popatrz na mape i nie gadaj glupot

7

Rocky, a gdzie napisałem, że domknięcia obwodnicy nie chcę. Postawiłem tylko pytanie, dlaczego tak drogo. Toż to fanaberia rządzących Rzeszowem, a może coś więcej, a strach pisać, co to może być. Czyżby ostatni  skok na kasę............

8

Domknięcie ringu powiadacie?????????
A jakim cudem wybudowanie około 500 m trasy z mostem domknie ring?
Na moje oko to brakuje jeszcze ze 4 kilometry. Ten most (a i to dopiero planowany) to trochę kiepskie osiągnięcie jak na 12 lat rządów.