Odp: Zupełnie nowe rozdanie w polityce
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Czy ktoś może mnie oświecić? Co może być dobrym powodem aby rząd w Polsce podała sie do dymisji? Z tego co mówią politycy obecna kompromitacja takim powodem nie jest
"... Z tego co mówią politycy obecna kompromitacja takim powodem nie jest... "
A jaka kompromitacja JEST powodem do wyciągnięcia jakichkolwiek konsekwencji???
Pluć świni w oczy - powie, że deszcz pada. To stare prawo aktualne od lat...
Tzw. afera taśmowa to Everest grandziarstwa w polityce, ale mamy przecież tutaj także mniejsze pagórki: ot, choćby pijackie swawolenie przybocznego pajaca PISU - Hofmana. Skrzętnie zamiecione pod dywan przez pisowski aktyw, bezkarne i bezczelne zachowanie, za które w/w pajac powinien dostać fangę w nos.
I nie ma tłumaczenia, że to "nic w porównaniu z popisami platformy" - bezkarność i kompromitacja tak jak zaraza: nie ma znaczenia mniejsza czy trochę większa...
Nie lubię Hoffmana ale Shepard mimo wszystko twoje porównanie jest bez sensu. Hoffman gadał głupoty po pijaku i to wszystko, nikomu nie szkodził. Dzisiejsi bohaterowie ustawiają organy państwa przeciwko innym ludziom a jednocześnie tuszują swoje przekręty. To zupełnie inny kaliber.
Prawda. Bedzie jak w artykule. Wyborcy PO, zawsze twierdzilem tak do konca madrzy nie sa. PO to juz historia i jak myslicie na kogo tym razem zaglosuja? Az sie boje myslec co bedzie z Polska jak do wladzy dojdzie korwin miki. Co do tasm. Ekipa tuska nie wie co jeszcze na tasmach. Tusk pewnie weekend siedzial na klopie z rozwolnieniem. Tego jest kilkaset godzin. Wiec jest prawda o Smolensku i Ambergold! Najlepsza obrona jest atak. Odebranie fizyczne w redakcji mimo zniszczonych drzwi sie nie powiodlo wiec czas na "haki" na latkowskiego. Jeslu nie ma to sie spreparuje i stworzy. Tak zeby byl wspolwinny nagrywaniu albo wspolpracowal z obcym wywiadem. Nawet jesli to bzdura dla "inteligentnego inaczej" wyborcy PO bedzie to juz cos. Metody z prl. Jak ksiadz byl niewygodny to sie mu podsylalo prostytutke jak nie lyknal haczyka to i tak sie rozposzczalo plotki ze babiarz albo lubi chlopcow. Zreszta juz wczoraj padlo pytanie po co latkowski jezdzil do rosji
Politycy sami się proszą aby jeszcze mniej ludzi chodziło na wybory
"... Nie lubię Hoffmana ale Shepard mimo wszystko twoje porównanie jest bez sensu... "
Niestety nie. Jest BARDZO z SENSEM.
Mnie nie chodzi o to CO Hofman z pisowskimi kumplami robił po pijaku (pomijając nawet to, że chlał za pieniądze podatników...) tylko, że wiedząc o tym, że jest obserwowany, wiedząc że efekty tej obserwacji trafią na łamy brukowców - i tak swawolił i pokazywał. Tak robią ludzie, którzy czują się BEZKARNI: to ci co to przylepili się jak gówno do pokładu Titanica i wrzeszczą: jesteśmy królami świata. Dla mnie tedy nie ma żadnej różnicy między prymitywnym zachowaniem pijanego Hofmana jak i bełkoczącego Nowaka czy wyrażającego się Sikorskiego. To wszystko jedna zaraza, której na imię partyjaniactwo i bezkarność.
I gadanie, że to jest normalne, że to taka "kuchnia polityczna" jest żenujące jak sama sytuacja. A jeśli już miałbym oceniać to w parametrach... mieszkaniowych, to nazwałbym raczej politycznym WYCHODKIEM niż kuchnią. Do tego wychodkiem, w którym szambo wybiło pod sufit...
S.
A ja wam mówię, że wszystko bedzie po staremu. Platfusy nie podadzą się do dymisji, przyspawają się do stołków i jeszcze kilka miesięcy bedzie ten cyrk z nowymi rewelacjami o zachowaniach ministrów.
„… jeszcze kilka miesięcy bedzie ten cyrk z nowymi rewelacjami o zachowaniach ministrów… „
A pewien jesteś, że nie ma na tych taśmach żadnych fąfli z pis i okolic?
Co do Hoffmana. Co innego po pijaku robic cyrki a co innego po trzezwemu rozmyslnie dzialac na szkode panstwa i wbrew konstytucji. Sam bilem sie z ochroniazami sklepu w Krakowie w obronie swojgo rownie pijanego szefa. Szef to ojciec 2 dzieci a ja go po trzezwemu nawet nie lubie:) Do tej pory nie wiem co nam strzelilo do glowy? Ale tak wlasnie dziala alkohol w duzych ilosciach. Ale w tasmach prawdy innego kalibru problem. Gdy premier prosi o nizsza cene za paliwo przed wyborami a toz po mowi ze teraz moze i byc po 7 zl czy glowna partia chce drugowac pieniadze zeby opozycja nie wygrala stawiasz na rowni z chlaniem?
@ Shepard. Dla ciebie jedyna istotna sprawa to walka z pisem i Hofmanem. Chociaż afera dotyczy tylko PO. Ale mamy w końcu wolność słowa. Tyle że brzmi to czytelnie jak histeryczna próba zmiany tematu.
"... Sam bilem sie z ochroniazami sklepu w Krakowie w obronie swojgo rownie pijanego szefa. ..."
Jestem pod wrażeniem. Tłumaczenie czegokolwiek tekstem, że "to się stało po pijanemu" to prostacka wymówka i najbardziej żenująca argumentacja świata, nadużywana przez kmiotków, którzy po wódzie dostają pierdolca. Tak się zazwyczaj tłumaczą wszelkie miernoty nie potrafiące zapanować nad odruchami: jedni wtedy nap...dalają się z wszystkim co stoi na drodze, inni - pokazują to co mają w portkach...
Tak czy inaczej: gratuluję szefa. I elektoratu. ;-)
"... Dla ciebie jedyna istotna sprawa to walka z pisem... "
Dokładniej: ze SZKODNIKAMI. Barwy obojętne.
że szkodnikami? Zadaj sobie trud i poszukaj w danych statystycznych w czyich latach rzadzenia po roku 89 bylo najnizsze bezrobocie i zadluzenie. Mozna sie smiac z niskiego wzrostu lidera partii opozycyjnej, ze ma kota a nie ma karty bankomatowej ale liczby nie klamia. Popatrz na PO, tusk elokwetny, wygadany, znowu Minister Nowak byly model dobrze zbudowany, wysoki. Tylko ze za tego niskiego i brzydkiego ludzie mieli prace. Wytnij i wklej w google - "Tak będą odpoczywać Polacy. Bieda aż piszczy" ...juz wiesz kto jest szkodnikiem?
"... ...juz wiesz kto jest szkodnikiem?.."
Ja wiem.
I społeczeństwo pomalutku też się dowiaduje...
Dlatego mamy taką PORYWAJĄCĄ frekwencję na kolejnych wyborach.
Dlatego niektóre persony - np. taki Ziobro czy Ożóg - po błogosławieństwo i poparcie musi biegać do Torunia
Ale - nic już nie pomoże: na następne wybory pójdą już tylko rodziny partyjniaków.
I będziecie mogli znowu napisać, że popiera was 30 procent SPOŁECZEŃSTWA.
Sayonara!
S.
SLD miało więcej przyzwoitości po aferze Rywina niż teraz PO. Tamci przynajmniej nie wykręcali się przed publiczną odpowiedzialnością. Teraz polityka już zupenie zeszła na psy.
Nie ma innej możliwości weryfikacji władzy jak wybory. I nie ma co się obrażać i nie brać w nich udziału, bo to tylko dowodzi niedojrzałości.
Biorąc pod uwagę fakt, że Polacy do wyboru mają CHOLERĘ albo CZARNĄ OSPĘ - udział w takiej imprezie to niezwykła odwaga: żaby zjeżdżającej okrakiem po brzytwie...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź