Odp: Taka zieleń parkowa może zmienić życie mieszkańców miasta
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
W parku papieskim jest tyle chodników i ławek że ze spokojem można tam organizować msze dla całego miasta bez niebezpieczeństwa że trawa bedzie zadeptana
Juz ile wydano z 8 mln zl? A calosc ma kosztowac z 30? A tam hula wiatr i wiecej trawy i bruku jak parku z prawdziwego zdarzenia. Za taka kase mozna sadzic juz kilku letnie drzewa a nie smieszne sadzonki po 15 zl To bedzie parka ale nie za mojego zycia. Golce spiewali "tu gdzie teraz jest sciernisko bedzie San Francisco" Co do tego "parku" bylo sciernisko i niewiele sie to rozni mimo wydanej kwoty. Do parku to temu czemus daleko.
To żałosne. Na Krakowskiej dziadek nie chce wbić łopaty bo osiedle nie głosuje na niego ale przy katedrze to choćby cały betonowy sakra-park!
Czytalem że 'brytyjscy naukowcy" opublikowali statystyki z których wynika że statystycznie każdy bardzo bogaty czlowiek w angli ma konia w stadninie. Po prostu to wedlug ich statystyk to nierozłączny atrybut bogactwa. A jak ma sie to do Rzeszowa?... Mam sąsiada który ma konia a nie ma ani bogactwa ani pracy ani własnych zębów ani nawet toalety w domu gdzie wegetuje. Wiec przenoszenie na nasz grunt złotych myśli " brytyjskich naukowców " odnosnie mnogości parkówgdy miasto biedne i z duzym bezrobociem jest śmieszne. Panie Kultys ten artykul ma osmieszyc firme Womak i jej chec budowy w naszym miescie pierwszego aqaparku? Tak to czytelnicy maja rozumieC? Ksywa internetowa Wielki Hamulcowy nadana nie bez podstaw?
Rozwine. Womak to niemiecka firma która tu a nie w Krakowie czy Lublinie chce zainwestowac swoje pieniadze w inwestycje warta kilka milionów. Jej aqapark miałby stanać na malutkim fragmencie parku sybiraków. Czesc ludzi oczywiscie jak to w Polsce niepozwala. Rada miasta we wtorek zadecyduje czy aqapark powstanie czy nie. A jak podaja Super Nowosci "W poniedzialek Radny Robert Kultys zaprasza na spotkanie mieszkańców osiedla Andersa w tej sprawie, które odbędzie się w poniedziałek (26 maja) o godz. 18 w budynku WSIiZ." Jaka jest alternatywa aqaparku jesli nie dostana pozwolenia? Patrzac na niedokonczona 1/3 dachu stadionu miejskiego raczej miasta nie bedzie stac ani na budowe ani na pozniejsze utrzymanie. I w swiat pojdzie wiadomosc jak traktujemy inwestorow. Brawo
@ henryk.
Mów za siebie. Ja wolę na osiedlu park z którego skorzystam dowolnego popołudnia niz aquapark do którego pójdę może raz w roku. Ale co do spotkania mieszkańców to dzięki za podpowiedź W końcu lepiej aby odbyło sie to publicznie a nie przy biurku w gronie kilku biznesmenów.
Henryk, nie zaniżaj dyskusji. Wykazujesz się wyjątkowym brakiem logiki.
"'brytyjscy naukowcy opublikowali statystyki z których wynika że statystycznie każdy bardzo bogaty czlowiek w angli ma konia w stadninie. Po prostu to wedlug ich statystyk to nierozłączny atrybut bogactwa."
To chyba prawidłowa obserwacja?!
"A jak ma sie to do Rzeszowa?... Mam sąsiada który ma konia a nie ma ani bogactwa ani..."
Zapomniałeś zauważyć, że twój sąsiad nie ma tego konia w STADNINIE...! Wczytując sie w twój dalszy opis ma go pewnie w komórce, więc twoje porównanie sytuacji jest od czapy.
Pierwsza fotografia Central park z lasem wiezowców. Czy tylko ja zauważyłem że u nas brak budynkow tylko parki
Dzisiaj Andrzej Dec na rzeszow-news pisze ze aqapark jesli miasto chcialoby go wybudowac z wlasnych pieniedzy kosztowalby okolo 80 mln zl. Ale nie wybuduje bo kasa pusta a unia nie da. Taka inwestycje zatrzymac? Oj cos mi sie wydaje ze po wyborach panie Robercie bedzie pan mial zdziwiona mine jak Palikot i Kalisz. Wyborcy maja swietna pamiec
Dzisiaj Andrzej Dec na rzeszow-news pisze ze aqapark jesli miasto chcialoby go wybudowac z wlasnych pieniedzy kosztowalby okolo 80 mln zl. Ale nie wybuduje bo kasa pusta a unia nie da. Taka inwestycje zatrzymac? Oj cos mi sie wydaje ze po wyborach panie Robercie bedzie pan mial zdziwiona mine jak Palikot i Kalisz. Wyborcy maja swietna pamiec
kasa pusta - tak masz rację !
a czyja to wina ?
PS
1. prawie od 2 lat prezydent nie wiadomo czemu zwleka z realizacją koncepcji nowej "formuły" Bulwarów (konkurs w ramach F.P.M.) ...
2. od 3 lat prezydent nie wiadomo czemu zwleka z poszerzeniem traktu od zapory po Lisią Górę ...
3. od ponad 3 lat prezydent nie wiadomo czemu zwleka z realizacją parku przy żwirowni ...
PS2
wyborcy nie barany - pamiętają te wszystkie niespełnione obietnice ...
Ostatnio edytowany przez jasiop (2014-05-30 21:57:46)
jasio na to wszystko trzeba pieniaszkow. Mozna oczywiscie podniesc podatki ale czy bylbys sklonny placic wiecej np. za smiecie czy bilety komunikacji miejskiej? A patrzac jak krytykowany jest aqapark, 2 wieze przy stadionie, 120 metrowy budynek na olszynkach, kopleks mieszkan i sklepow na przeciwko tesco, 3 biurowce irlandzkiej firmy czy sam pomysl utwozenia na zalesiu mini zoo - idzie w swiat przekaz ze tutaj nie sa wazne inwestycje ktore miastu przynosza pieniadze z podatkow i ze tutaj miasto utrudnia zycie potencjalnym inwestorom. W normalnym miescie wszystko to juz by powstalo, zwiekszylo zatrudnienie i ilosc mieszkancow tu osiedlonych. Ale u nas Wielki Hamulcowy na to nie pozwoli i dlatego nie licz na NIC przy zwirowni czy lisiej gorze...
jasio na to wszystko trzeba pieniaszkow. Mozna oczywiscie podniesc podatki ale czy bylbys sklonny placic wiecej np. za smiecie czy bilety komunikacji miejskiej? A patrzac jak krytykowany jest aqapark, 2 wieze przy stadionie, 120 metrowy budynek na olszynkach, kopleks mieszkan i sklepow na przeciwko tesco, 3 biurowce irlandzkiej firmy czy sam pomysl utwozenia na zalesiu mini zoo - idzie w swiat przekaz ze tutaj nie sa wazne inwestycje ktore miastu przynosza pieniadze z podatkow i ze tutaj miasto utrudnia zycie potencjalnym inwestorom. W normalnym miescie wszystko to juz by powstalo, zwiekszylo zatrudnienie i ilosc mieszkancow tu osiedlonych. Ale u nas Wielki Hamulcowy na to nie pozwoli i dlatego nie licz na NIC przy zwirowni czy lisiej gorze...
1. każda !!! inwestycja w mieście musi być umiejscowiona z głębokim rozmysłem i analizą, nie wiem czemu Ty postrzegasz to jako "utrudnianie" i wprowadzasz teorię spiskową jakoby za to całe ZŁO odpowiadał wyłącznie jeden człowiek - w Twoim mniemaniu W.H. - Robert Kultys
2. zapomniałeś podać SSE Dworzysko, która choć została powołana szmat czasu temu, bo w 2008 roku, to na pierwsze miejsca pracy przyjdzie jeszcze poczekać do 2015 roku ...
Ostatnio edytowany przez jasiop (2014-05-31 20:40:17)
Pisul piszesz trzy po trzy. O ile pamiętam to "kopleks mieszkan i sklepow na przeciwko tesco i 3 biurowce irlandzkiej firmy" przeszły przez radę miasta właśnie dzięki poparciu Roberta Kultysa.
Tak tak juz obie inwestycje maja po ile pieter? Przypomnij nam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź