1

Odp: Już niedługo dotkniemy własnej przeszłości

Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.

2

Wiem, że jeden z naszych Kolegów z tutejszego forum posiada przebogate zbiory...  Więc dawać te galerie... big_smile

3

Ta laska w przebraniu - chyba Kleopatry? Nie jestem pewien... Wygląda bosko smile

4

To są lata 90te? kurcze, to i dziś zrobiłoby wrażenie smile Gdzie to było, w teatrze? A kto to robił?

5

Właśnie, ciekawe gdzie ten pokaz był? Na teatr mi to raczej nie wygląda, w tamtym czasie może jakiś dom kultury? Skrzyszowska w 90 latach była sławna w Rzeszowie, stać ją było na zorganizowanie profesjonalnego pokazu:) Teraz w ogóle o niej nie słychać. Ciekawe, wie ktoś może co teraz robi?

6

E no bez jaj. Czytacie ze zrozumieniem? Przecież pod fotografiami JAK BYK napisano, że pokaz odbył się w WDK! W jakim celu piszecie te naiwne pytania? lol

Cyt.: "Pokaz mody zorganizowany w WDK Rzeszów pt: „Noc bez końca…” "

S.

7

Też jestem ciekawa, co teraz dzieje się z Panią Anną Skrzyszowską? Pamiętam, że kiedyś iść do ślubu w sukience jej projektu, to był szczyt szczęścia smile

8

Te ujęcia w antycznych strojach rzeczywiście robią super wrażenie. Niesamowity teatr. Dzisiejszym pokazom daleko do tego. Byłam jakiś czas temu na pokazie w jednym z rzeszowskich hoteli to mało nie udusiłam się ze śmiechu. Ci napompowani, dumni modele. Wydawało im się ze chcą poderwać dziewczynę z widowni a nie prezentować stroje. To była żenada. Chciałabym, żeby na takie wybiegi z powrotem wróciła sztuka.

9

Sercem zgadzam się z Tobą Rija ale rozum mi podpowiada, że ludzie kochający sztukę chyba za dużo wymagają od imprez dla ogółu społeczeństwa.

10

Nie zgodzę się z tobą Robin. Twórcy życia społecznego zawsze równali w górę nie w dół. W ten sposób zawsze rozwijała się wszelka forma sztuki. Nie wierzę, że w Rzeszowie jest to niemożliwe. Trzeba tylko świadomości, nie tyle odbiorców co właśnie twórców.

11

twórcą pierwszych pokazów w rzeszowie był prawdopodobnie pan T. Ziober.

12

gosc napisał/a:

twórcą pierwszych pokazów w rzeszowie był prawdopodobnie pan T. Ziober.

;-) Ziobro
z racji tego, że organizował te 1. targi na Walterze dało to możliwość pokazów
jako że kręciłem się trochę przy tym, mogę powiedzieć, że za te pokazy odpowiadał Robert Wróbel

13

Panta rhei moi drodzy, panta rhei. Świat nie stoi w miejscu co Heraklit uświadomił nam już w czasach gdy nosiło się tylko skromne szaty.

14

No to jeśli to on, to z przykrością zauważę, że zupełnie zszedł na psy. Teraz w jego klubie to już tylko popowa tandeta... z walką panienek w pianie włącznie sad

15

Rija> No to jeśli to on, to z przykrością zauważę, że zupełnie zszedł na psy. Teraz w jego klubie to już tylko popowa tandeta... z walką panienek w pianie włącznie sad

Myślę, że to nie do końca jest tak jak piszesz. Sporo czasu minęło od tamtych historii, od powstania Akademii i równie dużo od jej zamknięcia. Niestety muszę z przykrością stwierdzić, że klub Live nie jest na poziomie Akademii. Dziś chętnie powiedziałbym właścicielowi Live, żeby uczył się profesjonalizmu w każdym szczególe od Roberta Wróbla, tyle że to właśnie R. Wróbel jest właścicielem Live. A może Akademia, to było dzieło tak kompletne, że wszystko się tam zaczęło i skończyło, a teraz jest już tylko zarabianie pieniędzy? Albo bardziej prozaiczny powód i pewnie bardzo prawdopodobny? R. Wróbel wtedy był młody, pełen pasji i twórczy, chciało mu się... Dziś ma już swoje poważne lata i już mu się nie chce... I ja go nawet rozumiem. Teraz nie jest już tak ważny show tylko biznes wink

16

Wróbel. cóż, spodziewałam się innej odpowiedzi. trudno uwierzyć, patrząc na to co firmuje dziś. tandetna gazetka i niespecjalnie udane imprezy. I myśle że nie chodzi o zanik formy, czasy są takie, że najlepiej sprzedaje się bylejakość. ciekawe co zafundujecie na innych zdjęciach bo mam nadzieję że na tych kilku się nie skończy.

17

Sory gregory: coś mi się tu nie do końca zgadza. Pokazy Skrzyszowskiej - istotnie przygotowywał Robert. Ale jeśli chodzi o Interres i pierwsze pokazy w październiku 1991 roku - nie kojarzę go w ogóle. Od strony całości koordynował to Tadek Ziobro (to jest pewnik), muzycznie oprawiał Maciek Gnatowski. Choreografię natomiast (w/g mnie mnie) projektowała żona Maćka, której imienia niestety nie pamiętam, ale ją samą, doglądającą wszystkiego - raczej tak. Widocznie wtedy Robert nie miał jeszcze potrzeby występowania w pierwszej linii, więc nie rzucał się w oczy. :-) Albo go jednak nie było.

Podczas tej pierwszej imprezy zorganizowanej na hali Waltera, po wybiegu chodziły dziewczyny z Rzeszowa, ale też grupa ukraińskich modelek, które specjalnie zaproszono na pokazy. Prezentowano różne kolekcje, m.in. suknie ślubne Wedpolu. Zresztą - fotografie wszystko dokładnie pokażą. lol

18

kiedy pierwsze galerie? czekamy! smile czy na zdjęciach jedną z modelek jest A. Ludera? pozdrawiam.

19

Jak będziecie umieszczali kolejne galerie to jeśli to możliwe to dodajcie do zdjęć także jakieś opisy. Czasami są tam osoby i sytuacje które niekoniecznie się pamieta wink