Odp: Czemu te inwestycje nie udają się w Rzeszowie?
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
$ip = ''; if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])){ $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; } else { $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat tego artykułu.
Wina obarcze gnuśność ludzi nie przyzwyczajonych do jakichkolwiek zmian i blokade kazdego pomyslu i kazdej inwestycj. Przyklad z Drabinianki. Blonie pusty teren i blokuje grupka emerytow za pierwszym razem budowy kortow tenisowych za drugim budowe bloku komunalnego. Przyklad z Baranowki miasto wlascicielem parku i podobnie grupka wypowiada sie za wiekszosc i zabrania inwestycji aqaparku na 2 hektarah z 8 parku. Dziś w GW pisza ze tyle zgloszono zastrzezen do planowanego remontu ul. Sikorskiego ze bedzie to jeszcze dlugo, dlugo trwalo. Wspomniana Wisłokostrada. Wypisz wymaluj ten sam wzorzec postepowania. Ferenc chce ale kilka osob co na dzialkach miasta ma pozeczki czy jablonke odwleka powstanie drogi i nowego targowiska. Na Nowym miescie na przeciwko tesco inwestor chcial budowac caly kompleks mieszkalno handlowy ale kilku mieszkancom nie podoba sie Ferenc jak i rada miasta powinna postepowac jak dyklator i kierowac sie interesem wiekszej grupy ludzi nawet kosztem mniejszosci.
Wszystkich nie da sie zadowolic. Trzeba ostro dzialac i isc po takzwanych trupach zeby cos osiagnac. Miasto powinno zatrudnic prawnika do kontaktu z hamulcowymi/mieszkancami i nie patrzec na pismakow tylko dzialac.
pisul, ty jesteś niebezpieczny. Wypowiadasz się jak czystej wody komunista albo faszysta. Wiesz czym jest w demokracji poszanowanie praw jednostki? Ty tym prawom po prostu zaprzeczasz.
Poczytaj o Dubaju. Miasto ktore jeszcze w latac 80 to bylo kilka kurnych chat na pustyni. A dzis zaczynaja budowac 1.5 km budynek i norma to klimatyzowane przystanki i sztuczne wyspy. A europa to nakazy, zakazy, pozwolenia, regulacje. Ani 80% tego co w Dubaju nie powstaloby w Europie ze o Rzeszowie nie wspomne. I masz bezrobocie i kryzys gdzie nie popatrzysz. Jeszcze inwestor nie wbije lopaty a juz mu ja konserwator zabytkow z architektem i urzednikiem naslanym przez blokujacych sasiadow chce ja wyrwac. Popatrz na klopoty Ikei w lublinie i na problemy nowego wlasciciela szkieletora w Krakowie, tak mozna bez konca. Nie dziwi mnie ze prezydent Ferenc wlasnie wybral Dubai za wzor rozwoju. Ale jesli tak piszesz jak myslisz pewnie jestes kolejnym hamulcowym ktoremu tylko swietnie wycodzi narzekanie.
@ respublica. Daj spokój pisulowi. To dziecko obecnej epoki. Przesiaduje w internecie, chwyta powierzchowne informacje i rozpisuje sie na forach jak wielki komentator. A biedaczek jest zwyczajnie niedouczony. Takie czasy.
Przynajmniej prezydent stara się żeby było dobrze. Nie wszystko musi mu wychodzić.
Przynajmniej prezydent stara się żeby było dobrze. Nie wszystko musi mu wychodzić.
Tylko wiesz, "starania" to chyba trochę mało ...
Bo liczą się i istotne są wyłącznie efekty tych "starań" i zrealizowane zamierzenia i zapowiedzi !!!
Niektórzy widzą szklankę do połowy pełną ...
PS
Tak masz rację - rzadko komu wychodzi wszystko i od razu dobrze ...
Tylko, że w przypadku Ferenca - co trzeba otwarcie powiedzieć - są zachwiane proporcje w tym co mu wychodzi (i realizuje) a co jest wyłącznie !!! działaniami stricte propagandowymi - np. kolejka ...
Ostatnio edytowany przez jasiop (2014-05-12 18:14:52)
Idealnie nadawałby sie na taką bazę Przemyśl lub Rzeszów
Autor artykułu zupełnie pominął jeszczew iększą listę obietnic jaką Ferenc skada na spotkaniach z mieszkańcami. Później też nic z tego nie ziszcza się
Efka a co Ci łobiecoł? Jurnego chłopa? A dał babe z brodą w sukni z cekinami?... Dziewczyna mówi do swojego chłopaka: Kupisz mi skuter? A chlopak: A po kiego ci skuter w kuchni Dotarło?
Do autora wpisu powyżej. Zapewne jurność jest jedyna cechą którą możesz się poszczycić, choć i w to powatpiewam, bo mocni w gębie są zwykle ciency. Udowodniłeś natomiast że walory kulturalne, intelektualne i zwykly szacunek do kobiet są ci najzupełniej obce!
Dziś w Nowinach czytałem o następnej obietnicy. Przez zalew będzie budowany olbrzymi most i powstanie dwupasmowe połączenie pomiędzy Podkarpacką a Sikorskiego. Koszt? Dyr.Magdoń to przemilczał ale pewnie setki milionów złotych. Termin realizacji? Obietnica na dziś to coś koło 2020 r. A realnie?... No właśnie.
Ferenc zawsze idzie na całość ; - )
>>>Prawie 2 miliardy zł miasto planuje wydać na inwestycje w najbliższych siedmiu latach. – Może to i koncert życzeń, ale musimy maksymalnie wykorzystać możliwość pozyskiwania pieniędzy z Unii – mówi prezydent Tadeusz Ferenc ...<<<
>>>... inwestycje, które chce zrealizować miasto do 2013 r.
1. Park Papieski – 15 mln zł
2. Przystosowanie rezerwatu na Lisiej Górze jako zaplecza dla kierunków przyrodniczych uniwersytetu oraz budowa terenów rekreacyjnych wokół Wisłoka – 20 mln zł
3. Budowa małej obwodnicy północnej – od ul. Cieplińskiego do Przybyszówki – 400 mln zł
4. Budowa drogi od ul. Podkarpackiej w kierunku Tyczyna przez most na Wisłoku – 250 mln zł
5. Budowa ośrodka rekreacyjno-sportowego z wykorzystaniem wód termalnych – 120 mln zł
6. Podkarpackie Centrum Muzealnictwa i Etnografii w Zamku Lubomirskich – 27 mln zł
7. Park rekreacyjno-sportowy (amfiteatr, skate park) – 10 mln zł
8. Rozbudowa infrastruktury sportowej (nowy stadion miejski, remont stadionu Resovii, korty tenisowe, rozbudowa i zadaszenie lodowiska) – 90 mln zł <<<
całość:
forum.gazeta.pl/forum/w,69,38392906,38392906,Rzeszow_idzie_na_calosc_.html
wyszła jak to zwykle w Rz figa z makiem (chyba nawet bez maku ;-)
Chyba żaden z tych projektów nie wyszedł poza fazę obiecanek - Ratusz skończył tylko na fazie zapowiedzi ...
Zrozumiałbym może to wszystko, gdyby z realizacji "wypadły" niektóre punkty,
a jak widać, do dziś nie zrealizowano do końca żadnego punktu oprócz skate parku i 1/4 stadionu ;-)
Ostatnio edytowany przez jasiop (2014-05-13 20:57:46)
Jasiu, kiedy to Ferenc obiecał?
@ jasiop.
Nieco sie rozpędziłeś w krytyce. Połowę wymienionych obietnic to chyba sam ułożyłeś.
#respublica"
kiedy to obiecywał? zdaje się że wiosna 2006 roku - artykuł z GW Rz...
#papamobile#
Rozpędziłem się w krytyce ? Chyba żartujesz ! Ja tutaj tylko przypomniałem obiecanki-cacanki Ferenca z 2006 roku...
Wielce się mylisz przypisując mi jakieś manipulacje, podanie nieprawdziwych czy kłamliwych informacji !
Zresztą możesz sam to sprawdzić ...
Ostatnio edytowany przez jasiop (2014-05-14 21:13:29)
Jasio nie opowiadaj głupot beda za Tobą wołać "gupi jasiek"
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź